novi 03.01.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Cześć, Prosze o poradę. Zamierzaliśmy z męzem kupić działkę, miała być podzielona z macierzystej. Okazało się że podział odbył się na papierze a w rzeczywistości nie ma ograniczników na terenie. Sprawa jest tym bardziej skomplikowana że graniczylibyśmy z są siadekm który miał chrapkę na tą działkę. Drugim problemem jest to że w drugiej granicy jest dawna glinianka na głebokość 1 metra.Tak więc podsumowując - dziłak o szerokości 17 metrów z jednej strony sąsiad niechętnych a z drugiej strony glinianka w granicy.Warto się w to pchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 04.01.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Wszystko zależy od tego, czy działka Wam się podoba i ile kosztuje Niech geodeta wznowi granice, od sąsiada wysoki pełny płot, a dziurę zasypać. Szerokość nie jest taka tragiczna. Ja jestem pobudowany na szerokości 14,5 m, i wcale nie uważam, że dom jest specjalnie brzydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi 05.01.2007 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 problem w tym że sąsiadka uparła się aby tą ziemiankę zachować - jest ona po jej stronie działki "z nami" graniczy bokiem... boję się że znacznie wpłynie to na możliwość zabudowy, nawet jak postawie ten dom to czy go nie zacznie przechylać - tak mnie nastraszył rzeczoznawca że jest to możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts