wloczykij 24.01.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 no wciąż mamy nadzieje, że szybko uda się nam zrobić górę. a co do dwóch pokojów, to pisałem w dzienniku, że z nich zrezygnowaliśmy, bo wyszłyby dwa małe pokoje a tego chcemy uniknąć.i jeszcze przypomnę, że po to uruchomiłem komentarze, by komentować - nawet krytycznie nasze budowlane wysiłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basinka 25.01.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Bardzo się cieszę, ze znalazłam Twój dziennik. My też zdecydowaliśmy się na budowanie Zygmuntówki i również zaczynamy w tym roku. Chcemy zmierzyć się z budową całości, czyli również poddasza, więc prawie nie zmienialiśmy projektu (przesuwamy tylko garderobę na górze i chyba jednak oddzielmy pokój za kominkiem na dole. Jesteśmy na etapie rozmów z hurtownią materiałów. Udało nam się już uzyskać pozwolenie na budowę i znaleźć wykonawcę. Myślę, że będziemy tu często zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 25.01.2007 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 My też zdecydowaliśmy się na budowanie Zygmuntówki i również zaczynamy w tym roku. (...) Myślę, że będziemy tu często zaglądać o! to miła wiadomość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 01.02.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Umowa na stan surowy otwarty podpisana Teraz tylko czekać na pozwolenie i zabierać się za budowę A jak tam zmiany? Zatwierdzone przez architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 01.02.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 zmiany się nanoszą. Projektant nie miał nic na przeciw - jedynie zwrócił uwagę, że przesunięcie ściany zewnętrznej wymaga zgody autora projektu - już się po nią zwróciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Cześć Łukasz!Powiedz mi czy ten odpis księgi wieczystej jest konieczny do pozwolenia na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 07.02.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 odpis potrzebny będzie przy kredycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart2007 11.02.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam!Mógłbyś coś więcej napisać o przesunięciu ściany?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 12.02.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam! Mógłbyś coś więcej napisać o przesunięciu ściany? Pozdrawiam a czego chciałbyś chciał się dowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart2007 12.02.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam!Ciekawi mnie, jakie zmiany chcesz wprowadzić. Projekt bardzo mi się podoba, szczególnie układ wnętrza, duże okna, itd., natomiast rozmiar domu wydaje mi się trochę mały. Podobnie garaż - mało wygodny na dwa samochody. Skoro piszesz o przesunięciu ściany, tzn. że całość powiększasz? Która ściana zostanie przesunięta? Rozumiem, że w grę wchodzi ściana północna lub wschodnia (patrząc na umieszczony przez Ciebie w dzienniku projekt).Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 12.02.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 jak patrzysz z zewnątrz na front domu to przesuwam ścianę prawą, tą przy której będzie kuchnia i jadalnia. Przesunięcie tej ściany powoduje najmniej komplikacji - jedynie przebudowanie fundamentów (tak by odpowiadały nowemu zarysowi ścian) oraz przedłużenie dachu o 2 krokwie. Wraz z przesunięciem ściany zewnętrznej chcemy powiększyć łazienkę na parterze i na poddaszu. Chcieliśmy też powiększyć pustkę nad parterem, ale chyba się nie da z powodów konstrukcyjnych. Jak będę miał finalne rysunki rzutów to je wkleję i wszystko wytłumaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 12.02.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Co za jazdę miałeś konkretnie z tymi sąsiadami?Miałem trochę problemów ze swoimi, ale nie doszło aż do takiej eskalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 13.02.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 nawet nie chce mi się wspominać. mówiąc krótko po mojej wizycie uciszającej oni chcieli zwizytować nas i ręcznie wytłumaczyć, że nie mam racji. Szturmowanie naszych drzwi do mieszkania skończyli dopiero kiedy usłyszeli, że dzwonimy po policję. Teraz to chcę jak najszybciej o tym móc zapomnieć. Stąd decyzja o budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 28.02.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Wloczykij. Glowa do gory. A jak sasiedzi sie beda naprzykrzac to przyjedzie brygada RR z forum muratora. A co ! Ladny projekt wybraliscie. Na pewno bede sledzil Twoj dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 19.03.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 widze , ze miales ciezki dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 19.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 No kurcze faktycznie mozna sie podlamac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.03.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Aż tak źle chyba nie jest Jutro projektant dopisze to co ma dopisać i może pierwszy dzień wiosny przyniesie miłą niespodziankę... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 20.03.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dziękuje za słowa otuchy. Człek faktycznie nie potrzebnie się wkurza... A poza tym to jeszcze jedna faza mi na działce wyleciała i muszę dziś dzwonić do energetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 21.03.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Gratuluję pozwolenia na budowę .. Zapowiada sie piękny dom. Kiedy start? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 21.03.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 jak sie da to w okolicy pierwszej połowy kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts