Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Włóczykijowej Zygmuntówki"

Recommended Posts

no wciąż mamy nadzieje, że szybko uda się nam zrobić górę. a co do dwóch pokojów, to pisałem w dzienniku, że z nich zrezygnowaliśmy, bo wyszłyby dwa małe pokoje a tego chcemy uniknąć.

i jeszcze przypomnę, że po to uruchomiłem komentarze, by komentować - nawet krytycznie nasze budowlane wysiłki

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo się cieszę, ze znalazłam Twój dziennik. My też zdecydowaliśmy się na budowanie Zygmuntówki i również zaczynamy w tym roku. Chcemy zmierzyć się z budową całości, czyli również poddasza, więc prawie nie zmienialiśmy projektu (przesuwamy tylko garderobę na górze i chyba jednak oddzielmy pokój za kominkiem na dole.

Jesteśmy na etapie rozmów z hurtownią materiałów. Udało nam się już uzyskać pozwolenie na budowę i znaleźć wykonawcę. Myślę, że będziemy tu często zaglądać :D

Witam!

Ciekawi mnie, jakie zmiany chcesz wprowadzić. Projekt bardzo mi się podoba, szczególnie układ wnętrza, duże okna, itd., natomiast rozmiar domu wydaje mi się trochę mały. Podobnie garaż - mało wygodny na dwa samochody. Skoro piszesz o przesunięciu ściany, tzn. że całość powiększasz? Która ściana zostanie przesunięta? Rozumiem, że w grę wchodzi ściana północna lub wschodnia (patrząc na umieszczony przez Ciebie w dzienniku projekt).

Serdecznie pozdrawiam

jak patrzysz z zewnątrz na front domu to przesuwam ścianę prawą, tą przy której będzie kuchnia i jadalnia. Przesunięcie tej ściany powoduje najmniej komplikacji - jedynie przebudowanie fundamentów (tak by odpowiadały nowemu zarysowi ścian) oraz przedłużenie dachu o 2 krokwie. Wraz z przesunięciem ściany zewnętrznej chcemy powiększyć łazienkę na parterze i na poddaszu. Chcieliśmy też powiększyć pustkę nad parterem, ale chyba się nie da z powodów konstrukcyjnych. Jak będę miał finalne rysunki rzutów to je wkleję i wszystko wytłumaczę.

nawet nie chce mi się wspominać. mówiąc krótko po mojej wizycie uciszającej oni chcieli zwizytować nas i ręcznie wytłumaczyć, że nie mam racji. Szturmowanie naszych drzwi do mieszkania skończyli dopiero kiedy usłyszeli, że dzwonimy po policję.

Teraz to chcę jak najszybciej o tym móc zapomnieć. Stąd decyzja o budowie.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...