Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Włóczykijowej Zygmuntówki"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o jaka miła niespodzianka! nie wiedziałem, że pojawiły się nowe wpisy w komentarzach - nie dostałem żadnego powiadomienia...

celt>z reklamacją to wielkiego problemu nie było: z Castoramy odesłano mnie do Gądek, gdzie jest serwis tego producenta. Gdybym zostawił urządzenie w Casto to obsługa reklamacji trwałaby 2 tygodnie, a tak może będzie krócej.

Mam natomiast generalne wątpliwości co do przydatności takie urządzenia a to głównie z powodu który opisałem w dzienniku: duży pobór gazu, powoduje znaczne oziębienie butli oraz jej ciekłej zawartości (wskutek parowania) a to wyraźnie obniża dalsze parowanie na tyle, że nagrzewnica mimo że wciąż spala gaz to prawie wcale nie grzeje. Tutaj warto zaznaczyć, że spalanie gazu z butli daję m.in. wodę! Więc w mojej sytuacji, kiedy zależy mi nie tylko na cieple, ale i na niskiej wilgotności nie jest to czynnik sprzyjający.

• 3 weeks później...
jakoś szczególnie panoramiczny to on nie jest, choć mały też nie. Bardziej mi zależało, by był szczelny i nadawał się do domu z wentylacją mechaniczną. Ale najlepsze jest to, że przez weekend poczytałem sobie dwa numery miesięcznika "Świat kominków" i troszkę żałuję, że nie zrobiłem tego tak z dwa miechy wcześniej. Pojęcia nie miałem, że taki niby przeżytek jak piece kaflowe też przeżywają renesans. Mamy piece kaflowe w miejscu w którym aktualnie mieszkamy, ale to co teraz się buduje pod tą nazwą to całkiem inna bajka.

• 1 month później...
i po co tu się wypisywać kiedy i tak nikt nie czyta :cry:

czyta, czyta ;-)

u nas zresztą też zauważyliśmy brak zainteresowania dziennikiem...

:-?

a dzis właśnie widzieliśmy się z Joanną i pytaliśmy o postępy u Was.

my ruszamy dalej niedługo, ale już przymierzamy się do wykończeniówki, przynajmniej chcemy sie finansowo przymierzyć....co pewnie będzie bolesne.......

tokas> mamy rolety podtynkowe INTEGRO; do luxora podłączone są wszystkie rolety i część oświetlenia "sufitowego" jeszcze nic nie programowałem i nawet nie miałem głowy żeby się nad tym zastanowić co dokładnie chcę by było realizowane, pewnie będzie automatyczne zamykanie i otwieranie rolet o odpowiednich godzinach.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...