Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Włóczykijowej Zygmuntówki"

Recommended Posts

aktualność wpisów sprawdzę tkże u Ciebie Jasia

taaak jeeest! :wink:

się nie obijam, chociaż nie wykluczam, że kiedyś przyjdzie taki czas... :roll: :wink:

Ale Wloczykiju, Ci Twoi elektrycy to pożal się Panie! :roll: myślałam, że już wszystko zakończyli i że już im powiedziałeś adios - a oni ciągle coś tworzą :wink:

chętnie zobaczę co Ci tam szwagry dokonali, czyli czekam na zdjęcia :D

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

wiesz celt jak to jest... plany planami a życie swoje

ale wyznaczyłem sobie jako termin nie przekraczalny początek najbliżej zimy, bo nie wyobrażam sobie ponoszenia kosztów ogrzewania naszego aktualnego lokum oraz nowego domu. A tak w ogóle to jakbym był jeszcze kawalerem to bym już teraz się przenosił - mnie tam warunki bojowe nie są straszne, ale z całą rodzinką to się jeszcze nie da

wiesz celt jak to jest... plany planami a życie swoje

ale wyznaczyłem sobie jako termin nie przekraczalny początek najbliżej zimy, bo nie wyobrażam sobie ponoszenia kosztów ogrzewania naszego aktualnego lokum oraz nowego domu. A tak w ogóle to jakbym był jeszcze kawalerem to bym już teraz się przenosił - mnie tam warunki bojowe nie są straszne, ale z całą rodzinką to się jeszcze nie da

C o d otej przeprowadzaki-ja ciebie rozumiem

• 3 weeks później...
Kurde, ale masz przeboje z tymi sasiadami. Czytam o tym, ze zbierasz fundusze na konczenie domu-wiem jak to boli. Ja wlasnie sie zastanawiam czy oda mi sie sprzedac mieszaknie w ciagu miesiaca- zeby byly srodki na wykonczenie czy bede musial dobierac kredytu. Orientowales sie generalnie jak to jest gdy chcesz dobrac kredytu? Czy jesli masz dochody okej to robia z tym jakies problemy?

• 3 weeks później...
przy dobieraniu kredytu nie tylko zdolność kredytową liczą Tobie ponownie, także sprawdzają czy po dobraniu całkowita suma nie przekroczy jakiegoś procenta wartości nieruchomości: np nam powiedziano że jeśli zdolność będzie to nie powinno być problemu, bo razem z dobraniem suma kredytu nie będzie większa od 100% wartości inwestycji (wartość budowanego domu).

No, udalo si e1 mieszkanie sprzedac wiec bedzie kasa na wykonczenie....mam andzieje, ze starczy :) i nie ebdzie trzeba kredytu dobierac.

A domek pieknie sie prezentuje. MUsze w koncu sie do ciebie wybrac. Tylko na nic nie ma czasu, nawet zeby do siebie na dzialke pojechac.

U nas tez tynki schna, a w zasadzie juz wyschly :)

• 3 weeks później...

Wloczykiju, ładnie wygląda ta "pustka" :D

będziesz wszystko malował sam? jaką farbą? jaką techniką?

a ofertami innych banków zainteresuj się koniecznie! my formalności w Polbanku załatwialiśmy prawie cztery miesiące i myślałam, że fioła dostanę :roll: - dlatego nie należy wierzyć w zapewnienia, że za tydzień czy dwa tylko działać na kilku frontach :-?

Jasia> chyba sam malować nie będę, bo jak sobie porównywałem ściany, które sam gruntowałem z tymi gruntowanymi, przez szwagrów to stwierdziłem, że oni robią to o niebo lepiej - szkoda czasu i farby na takie eksperymenty... no może kotłownię to sam pomaluję

a co do materiałów to pustka malowana jest farbą beckersa a jako podkład służyła lateksowa farba gruntująca Śnieżka. Ale resztę gruntowałem Dekoralem Unikrylem a malowane będzie Dekoralem Akrylitem W. Kolor jest wybrany z wzornika NCS

• 1 month później...
Znów byłem na działce - tym razem z powodu pani rzeczoznawcy, która wycenia nasz dom (potrzebne przy przenoszeniu kredytu). Pojawił się też jeden ze szwagórw i oglądał wynik moich sobotnich działań malarskich. Powiedział, że nie źle, ale muszę uważać bo ubrudziłem wałek piaskiem i teraz ten piasek pojawia się tu i tam na ścianie...

• 5 months później...