duduś 03.01.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Z czego jesteście najbardziej zadowoleni PO BUDOWIE I URZĄDZENIU domu- moze trochę radości z budowy domu i podsunięcia pozytywnych pomysłów , które czsami zainspirują.Proponuję jako przeciwieństwo tematu: Czego w urzadzaniu domu nie zrobilibyscie ponownie? My np. b. chwalimy sobie wysoki blat w kuchni, ogrzewanie podłogowe TYLKO w kuchni i łazience ,no i np. ogrzewanie EKO-Groszkiem ( b. tanie), oraz umieszczenie mikrofalówki na samym dole słupka a pieca na wysokosci dłoni , oraz wykładziny w jednym kolorze na całej górze -świetny efekt ( wiele osób to podchwyciło) może coś dopiszecie , zapraszam( chyba że taki temat był już poruszony - to sory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 04.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 sauna - to najlepiej wydane pieniądze w moim żcyiu to porawa zdrowia, cery, samopoczucia. Nawet w ciągu cięzkiego i zaganianego dnia te 15 minut spędzone sam na sam z mężem - bardzo zbliża, pozwala na spokojne podsumowania, to dobre miejsce na kilka dobrych słów. Wiem dlaczego na dalekim wschodzie interesy załatwia się w łaźniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.01.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 duża łazienka /prysznic w wannie/ wielki salon /mieszczący wszelkich gości/ olbrzymi taras garaz w bryle ja w ogóle uwielbiam swój dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.01.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 - garaż w bryle budynku z przejściem do domu - dół duży z otwartą kuchnią , połączoną z jadalnią i salonem - podwyższenie dołu o jeden pustak porothermu dzięki czemu jest przestrzeń i nie ma wrażenia spadającego sufitu - wyspa kominkowa z kominkiem trójstronnie przeszklonym - ogień widać od strony wejścia , z salonu , jadalni i kuchni - duże łazienki , zwłaszcza górna , gdzie jest nawet miejsce na relaks - taras zadaszony z drewna egzotycznego ( wygląd to kwestia gustu oczywiście ale walory użytkowe i przyjemność obcowania bosych stóp zarówno jak jest zimno jak i gorąco nie do przecenienia ) Ale najważniejsze to działka w odpowiednim miejscu Dom można zmienić , wyremontować , przebudować ale działki się już nie zmieni , nie przeniesie w inne miejsce . Nam się trafiła działka o jakiej marzyliśmy - blisko miasta , z dobrym i krótkim ( 15-20min. ) dojazdem do pracy i do centrum a jednocześnie na uboczu , na skraju lasu i w dodatku z super sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 04.01.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 tez moge przyłączyć sie do grona zadowolonych, szczęsliwych użytkowników-mieszkanców własnego domu ...nas najbardziej kręci: - otwarty salon z kuchnio-jadalnią w bliskim kontakcie z ogrodem... - kominek - łazienka - mała działka nie absorbująca czasu, ale pozwalająca na relaks i nawet intymność - duze przestronne okna - pralnia z kuchnią gospodarczą za garazem - w bryle budynku.... - podobaja nam sie nawet schody ..... generalizując podoba nam sie wszystko (wiadomo sa jakieś detale, niuanse ktore można zawsze poprawić, ale kto by sobie tym głowe zawracał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 04.01.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Z drewnianej podłogi w całym domu (oprócz sieni). Z małej łazienki , początkowo myśleliśmy, że szkoda, ale wszystkie sprzęty się pomieściły, a nie zabiera zbyt dużo miejsca, Z harmonijkowych drzwi balkonowych (3m), z dużej ilości mebli kuchennych (brak spiżarki blisko kuchni), więcej za miesiąc, jak zamieszkam (chociaż może być problem, bo nie będę miała internetu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 04.01.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Z drewnianej podłogi w całym domu (oprócz sieni). Z małej łazienki , początkowo myśleliśmy, że szkoda, ale wszystkie sprzęty się pomieściły, a nie zabiera zbyt dużo miejsca, Z harmonijkowych drzwi balkonowych (3m), z dużej ilości mebli kuchennych (brak spiżarki blisko kuchni), więcej za miesiąc, jak zamieszkam (chociaż może być problem, bo nie będę miała internetu) a powiedz mi czy macie podłogówke pod tą podłogą drewnianą?? kładliscie deske barlinecka?? czy cos takiego?? bo my sie zastanawiamy czy jak podłożymy tam podłogówke to czy nie bedzie jakos wypaczała, wyginała... mozę nie od razu ale po latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 04.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A my najbardziej jesteśmy zadowoleni z faktu przeprowadzki z bloku do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 04.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A my najbardziej jesteśmy zadowoleni z faktu przeprowadzki z bloku do domu. to chyba nie podlega dyskusji- to najwspanialsza rzecz jaka moze być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.01.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Ja jestem najbardziej zadowolona z tego czego nigdy nie miałam - z balkonu w kuchni na północną stronę (parterowicze, nie czytać!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 04.01.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Z drewnianej podłogi w całym domu (oprócz sieni). Z małej łazienki , początkowo myśleliśmy, że szkoda, ale wszystkie sprzęty się pomieściły, a nie zabiera zbyt dużo miejsca, Z harmonijkowych drzwi balkonowych (3m), z dużej ilości mebli kuchennych (brak spiżarki blisko kuchni), więcej za miesiąc, jak zamieszkam (chociaż może być problem, bo nie będę miała internetu) a powiedz mi czy macie podłogówke pod tą podłogą drewnianą?? kładliscie deske barlinecka?? czy cos takiego?? bo my sie zastanawiamy czy jak podłożymy tam podłogówke to czy nie bedzie jakos wypaczała, wyginała... mozę nie od razu ale po latach nie, nie mamy podłogówki (po co? parkiet jest wystarczająco ciepły) podłoga to klepka przemysłowa teak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mephisto 04.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Hej! A moglibyście pokazać swoją podłogę drewnianą? My właśnie podejmujemy decyzję, czy wybrać przemysłowy teak czy doussie i chętnie skorzystamy ze wszelkich zdjęć, jeśli oczywiście można Pozdrawiam, Mephisto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 04.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A ja najbardziej jestem zadowolona z pralni! Mam ja na dole, blisko garażu. Cały ubraniowo-pralkowo-proszkowy syf jest w jednym miejscu, gdzie nikt oprócz nas nie zagląda I łazienka zawsze czysta Dziękuje bardzo Mojemu Męzowi, że sie tak bardzo przy tym upierał i zlikwidował na to konto jeden z garaży (na jego samochód, rzecz jasna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 04.01.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Hej! A moglibyście pokazać swoją podłogę drewnianą? My właśnie podejmujemy decyzję, czy wybrać przemysłowy teak czy doussie i chętnie skorzystamy ze wszelkich zdjęć, jeśli oczywiście można Dołączam się do prośby bo już nie wiem czy teak czy akacja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 04.01.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 nie umiem wklejać zdjęć , a juz mi się nie chce uczyć (zaraz się przeprowadzam i kończy mi się łączność ze światem za pomoca internetu), mogę wysłać mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 05.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 - garaż w bryle budynku z przejściem do domu - dół duży z otwartą kuchnią , połączoną z jadalnią i salonem - podwyższenie dołu o jeden pustak porothermu dzięki czemu jest przestrzeń i nie ma wrażenia spadającego sufitu - wyspa kominkowa z kominkiem trójstronnie przeszklonym - ogień widać od strony wejścia , z salonu , jadalni i kuchni - duże łazienki , zwłaszcza górna , gdzie jest nawet miejsce na relaks - taras zadaszony z drewna egzotycznego ( wygląd to kwestia gustu oczywiście ale walory użytkowe i przyjemność obcowania bosych stóp zarówno jak jest zimno jak i gorąco nie do przecenienia ) cytuję, bo jestem bardzo zadowolona z prawie tego samego:-) Roznice to kominek vis a vis ustawiony tak, ze płomien widoczny jest zarowno w salonie jak i w kuchni i jadalni. Tez podwyzszylismy salon o jeden pustak, bardzo sie z tego cieszę. Poddasze tez jest wysokie, sciany nachylone pod katem 45 % i teraz kazdy kto nas odwiedza nie moze sie nadziwic przestrzenia na poddaszu. Bardzo jestem zadowolona z wnęki natryskowej wykafelkowanej ze szklanymi drzwiami. Jest obszerna, brodzik 120x80 i miejsce na kosmetyki. ulanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 05.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Jeszcze nie jesteśmy urządzeni do końca, ale z tego, co do tej pory się udało zrobić: - osobna pralnia - pomijając brak hałasu od chodzącej pralki w mieszkaniu i wolne miejsce w łazience, to wstawiliśmy stojącą suszarkę i odpadło to nieszczęsne ciąganie sznurkami - wysoka bateria zlewozmywakowa z wyciąganą wylewką - wszystko się pod nią mieści, szczególnie gary i miski po sałatkach, można ponalewać wody do wszystkiego co stoi w zlewie i do wiaderka na podłodze, bardzo wygodne opłukiwanie zlewu; co do rozchlapywania o którym było w jakimś wątku - kupiliśmy baterię z bardzo mocnym napowietrzaniem, w strumieiu jest tyle powietrza, że praktycznie nie odbija się od naczyń - lodówka no-frost - jako test wpół wyciśnięta cytryna leży w szufladzie owocowej od wigilii i nie wykazuje żadnych objawów zepsucia lub wyschnięcia - blat w kuchni z dużych płytek gresowych - nie trzeba myśleć co można postawić, na szarych fugach nie widać zabrudzeń - pięciopalnikowa płyta gazowa z podwójnym palnikiem o dużej średnicy (świetnie się smaży - podgrzewana jest równomiernie cała patelnia) - olejowana akacja - pięknie wygląda, a poza tym przez nieuwagę uszkodziliśmy kilka klepek (miedziany drut wbity w nogę fotela przez kilka dni) i teraz wystarczy je tylko wymienić (przy lakierze - przepadło, trzeba lakierować od nowa całość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 05.01.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Proszę o zdlęcia tarasu mailem : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 05.01.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 [email protected] -poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 09.01.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 najbardziej z kuchni jako całości - bo jest idealna, taka jak miala byc - duża, jasna (2 okna), piekna meble, dużo blatu roboczego i duża spiżarka nastepnie z: - osobnej pralni, - piwniczki na wina, -dużej lazienki (tylko dla nas, gościom wstep wzbroniony ) - tego, że dom jest bardzo jasny, - z pieknego widoku za oknem (z kazdej strony) Tak ogólnie to jestesmy zadowoleni prawie ze wszystkiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts