sikoraandrzej 03.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Właśnie zastanawiam się nad wyborem ogrzewania. Zdecydowałem się już na ekogroszek i teraz szukam odpowiedniego pieca. Przejrzałem wielu producentów i trafiłem na coś co mnie interesuje ale potrzebuję opinii użytkowników. Upatrzyłem sobie piec na ekogroszek z podajnikiem firmy Krzaczek. Pełna automatyka i takie tam. Duży podajnik, sporo elektroniki, można podłączyć regulator pokojowy, gruba stal, certyfikaty itp. Czy ktoś użytkuje piec tego producenta? A może jakaś alternatywa? Proszę o opinie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil_ra 13.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 mój tata zainstalował ten piec w sierpniu - zmiana oleju DOMGAZ na ekogroszek; jak do tej pory wszystko w najlepszym porządku bez zastrzeżeń; ustawienia fabryczne na sterowniku, ani razu nie miał dziwnych problemów np . z osiągnięciem żądanej tem., wygaśnięciem pieca ; dwa razy zerwał zawleczkę zabezpieczającą ( teraz zastosował gwóźdź 2"), ja sam zastanawiam się nad wymianą swojego kotła na kocioł Krzaczek lub Zębiec Kp 20; sam użytkuję Orlan 25 ekovimar i nie jestem specjalnie zadowolony do tego dochodzi jeszcze problem z pozyskamiem opału - coraz więcej osób używa drewna do opału w mojej okolicy i jest problem w zakupem np 20 mp drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubwarka 30.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Piec od Krzaczka jest pierwszym moim piecem w nowym domu.Jestem zadowolony z SKP 17 kW.Kupiłem w sierpniu. Przy temperaturach zewnętrzych 0- 5 st. zasyp raz na 1,5 tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts