DaroMan.. 04.01.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam! Czy mozna i gdzie zalatwic aby na naszej ciemnej ulicy postawili dodatkowa latarnie uliczna lub tez inny slup z oswietleniem? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burstynek 04.01.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Musisz napisać pismo z prośbą do właściciela/zarządcy pasa drogowego na którym znajdują się latarnie czyli do ZDM-u lub gminy, miasta itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 04.01.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Podepnę się z pytaniem:A jeśli droga jest prywatna (po części nasza)?Pismo do ZE (do BOKu, czy do jakiegoś konkretnego działu)? Jakie są mniej więcej koszty instalacji i eksploatacji? Czy można wykorzystać istniejący słup sieci elektrycznej (betonowy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 To trzeba zadać sobie pytanie, kto będzie placił za zużytą energię? I to płatnik musi wystąpić z wnioskiem do ZE (Rejonu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 04.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Domyślam się że to my będziemy płacić, dlatego pytałem o orientacyjne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 04.01.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Domyślam się że to my będziemy płacić, dlatego pytałem o orientacyjne koszty. Oświetlenie ulic jest to zadanie własne gminy i ona powinna zapewnić takie rzeczy. Prosba do urzędu gminy z uzasadnieniem. Najwyżej otrzymasz odpowiedż ze jeszcze nie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 04.01.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Oświetlenie ulic jest to zadanie własne gminy i ona powinna zapewnić takie rzeczy. Prosba do urzędu gminy z uzasadnieniem. Najwyżej otrzymasz odpowiedż ze jeszcze nie w tym roku. Nawet jeśli jest to ulica (droga) 100% prywatna? Śmiem wątpić, ale może się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 są z tym problemy. Na terenach wiejskich odleglości pomiedzy latarniami sa inne. Mniej więcej jedna latarnia co drugi słup. Do tego musi być ten felarny dodatkowy, wolny kabelek.U nas - pisałam juz o tym kiedyś - udało się załatwić to następująco: my kupilismy latarnię /obudowę z żarówą/ a gmina ją podpięła i płaci za oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 04.01.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Jeżeli jest to Twój teren i ty będziesz płacił za oświetlenie, wystąp o warunki zabudowy z zaznaczeniem iż jest to oświetlenie terenu, wykonaj projekt, dostaniesz pozwolenie i buduj. Taka sama procedura jak dla stawiania domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorny7 04.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Domyślam się że to my będziemy płacić, dlatego pytałem o orientacyjne koszty. Oświetlenie ulic jest to zadanie własne gminy i ona powinna zapewnić takie rzeczy. Prosba do urzędu gminy z uzasadnieniem. Najwyżej otrzymasz odpowiedż ze jeszcze nie w tym roku. (zrobilem jak powyzej i otrzymałem odpowiedź że w przyszłym roku( składałem pismo w listpopadzie) i jestem zadowolony że coś chociaż obiecali i się ruszy. pisma i gnębic i w kolektywie. nie wiem czy droga może byc prywatna jeżeli jest na mapach i planach urzedu itp to nawet jeżeli sami ją budowaliście to chyba i tak przechodzi na skarb państwa , tak przynajmniej bylo z rożnymi podłaczeniami itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 04.01.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Droga nie będzie prywatna jeśli się ja formalnie przekaże gminie. Niestety od lipca zeszłego roku gmina może, ale nie musi jej przyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 05.01.2007 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Gorny7 .....a mozesz zeskanowac to pismo i wyslac do mnie na priv? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 05.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 U nas gmina wystapila o warunki do ZE, my na podstawie tych warunkow sfinansowalismy projekt. Z tym mamy isc do gminy i ma byc to traktowane jako nasz wklad wlasny (plus ewentualne slupy oswietleniowe), a gmina ma wystapic do ZE o realizacje inwestycji (polozenie kabla do oswietlenia) w zamian za podwyzszona oplate eksploatacyjna. Tak to na razie wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorny7 05.01.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 mogę przesła pismo jakie my zlozyliśmy w Urzedzie, w sprawie np Oświetlenia zaklad, ktory to obsługuje w mieście jest jak by na zleceniu miasta i dopiero miasto wskazuje mu co migdzie ma robic, dlatego pismo skladaliśmy w mieśie a nie w " zakladzie oswietleniowym" prześlijcie emeil na [email protected] bo na priva chyba nie mozna załączników lub powiedcie jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts