Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TV z Liveboxa ???

Jerzysio

Recommended Posts

Wybacz mi kolego po raz ostatni.Nie zrozumiałem Cie nich Ci bedzie ale nie chcialem być niemiły.Chciałem pomoc ale Ty to źle odebraleś.W pytaniu na poczatku postu pytasz:

Zamieniłem modem neostrady na Liveboxa ( głównie dla telefonu internetowego ), mam techniczną możliwość brania tiwi.

Czy ktoś może korzysta już z tego "cudeńka" i jaki ma doświadczenia ?

Pozdro

Kolego sam zaprzeczasz sobie w dalszej cześci tego postu, pisząc jakby inaczej sformułowane pytanie:

W temacie "TV z Livboxa ???" zapytałem wprost :

"Czy ktoś może korzysta już z tego "cudeńka" i jaki ma doświadczenia ?"

Czego tu nie rozumiesz ?

Pytam czy ktoś korzysta z tiwi przez Liveboxa i jakie ma doświadczenia ?

piszesz ,że masz mozliwość a nie ,że chcesz oglądać ,że zmieniłeś neost na liveboxa tylko dla telefonu i to wygląda na to ,że to interesowało cie najbardziej zadając pytanko

To jest właśnie proste jak słońce.

Przepraszam za wszystko i powiem ,że jak będzie ta usługa po mojej stronie Wisły dowiesz sie pierwszy.A cepy to chyba takie wiejskie huligańskie nunczaku.Nie obrazajmy się bo nie przystoi to Panom w naszym wieku.

Z poważaniem NS.

Takie eleganckie wypowiedzi są możliwe tylko na forum Muratora. :D

Brawo.

Pytam, nie dla samego pytania, ale myslę o ewentualnym korzystaniu ( a nie np. z talerza ) z tiwi przez tpsa, tyle tylko, że przy podjęciu decyzji chętnie wysłucham opini osób, które z tego ustrojstwa już korzystają i mogą coś powiedzieć o +/- tego rozwiązania !

To wszystko.

Pozdro

J

.. absolutnie bez osobistych

Pytam, nie dla samego pytania, ale myslę o ewentualnym korzystaniu ( a nie np. z talerza ) z tiwi przez tpsa, tyle tylko, że przy podjęciu decyzji chętnie wysłucham opini osób, które z tego ustrojstwa już korzystają i mogą coś powiedzieć o +/- tego rozwiązania !

To wszystko.

Pozdro

J

.. absolutnie bez osobistych

Było tak napisać ,że: chce skorzystać w przyszłości z tv przez liveboxa.Jeżeli Ci to w czyms pomoże to powiem tak.Zeby tv w twoim domku zaistnialo musisz wyprzedzić swoje pytanie .Czy wogóle u ciebie sa możliwości sieci do odbioru w/w.Bo jeżeli nie masz to możesz ich nie miec i tyle.Jak zapewne wiesz w multipakiecie za 63 zł możesz ogladać 28 programów w niczym nie przypominajacych pełnego pakietu oferowanego przez cyfre+.Jak również wiesz nie ma takiej opcji ,żeby najwiekszy pakiet cyfry scedowac na adsl-a.To wiesz takze,że oferta cyfry+ a oferta tv-multipakiet livebox to zupełnie inne oferty bo jak sie ma :pełny pakiet za 130 zł do 63 zł multipakietu livebox.Nijak.Jezeli chodzi o odbiór i jego jakość to nawet nie ma co porownywac bo adsl z jakością odbioru DVD bije na łeb całą cyfre z jej np ośnieżonym talerzem.Czyli:możliwość sieci do odbioru...

Dekoder settopbox do przekazu sygnału...wykupienie usługi za 63 zl....amen.

A jak maja się Twoje kalkulacje do połączenia wydatków cyfry i liveboksa(130 zl +63zł =193zł) zostawiam Tobie.

absolutnie bez osobistych...dobrze powiedziane.

Jerzysio, kiedyś widzialem jak to dziala na prezentacji i wygladało całkiem, calkiem. Podobno TP w swoim biurowcu na Twardej ma coś takiego co sie nazywa " Ogrody innowacji" gdzie mozna sobie wejść poklikać i zobaczyć jak to dziala i porozmawaić z kimś kompetentnym > Mówie podobno bo sam nie bylem i nie widzialam , wiem o tym z drugiej reki< . Jak byś był w okolicy to mozesz spróbowac.