Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gry towarzyskie

AWIk

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Mamy taką starą ale po mutacji gre w butelke.Spotykamy się w doborowym towarzystwie i gre zaczyna ta osoba ,która jako ostatnia siada do stoły czyli na podłodze.Nasze panie niechętnie w nia graja bo skutki sa czasami tragiczne.Powiem,że nieczęsto w nia gramy bo nasze połowy strasznie sie wkurzaja.A fotki są obowiązkowe to tak dla podkrecenia zabawy.Dobra pierdu pierdu a nic o samej gierce nie pisze.

Bytelką po "3L smirnoffie" która towarzyszy nam od jakiś kilku ładnych lat...(kiedyś była marki Wino) kręcimy i na kogo wypadnie po jednym obrocie ma wypic 50-siatke gorzałki obecnej u gospodarzy wieczoru.Wygrywa ten który jako ostani/nia odchodzi lub wypełza do drzwi frontowych.Gra trwa przez cały czas imprezy.W kazdej chwili uczestnik może odmówic wypicia co znaczy ,że przegrał.

Kiedyś zadano mi pytanie co się dzieja jak butelka nie zatrzyma sie na osobie??.Proste- zawsze decyduje fakt... kto ma bliżej szyjke obok siebie.

Polecam. :wink: :wink:

ns, gra wzbudziła moje zainteresowanie... :D

powiedz tylko, co, /kogo?/ fotografujecie i KIEDY???

I widzisz takich pytań sie obawiam .Ale odpowiem.Najcześciej fotki robia kobitki bo maja z tego najwiekszy ubaw.Zdjęcia sa z różnych momentów.Chciałoby sie je pokazac ale troszku nieladnie by mi było jak ktoś z mojego towarzycha je zobaczył.Głównie na fotach są osoby podczas krecenia i w czasie picia no i oczywiście jak odpadają z wiadomych wzgledów.

Wyobraź sobie ,że zostaje dwie osoby i nie mają siły zakrecic butlą. :D

Kupiłem żonce Wygibajtusa, czyli naszą rodzimą wersję Twistera. Normalnie zabawa na całego. Trenujemy z żoncią i za jakiś czas rozegramy zawody ze znajmomymi a za jakiś czas z naszymi szkrabami. Dzięki za zainteresowanie tematem.

Wybiłam się w trakcie wątku, że własciwie to AWIk chciał żonie na prezent grę kupić. I tak się zastanawiam ns w przypadku Twojej propozycji należy zonie kupic kilka flaszek? :lol:

tylko mam malutkie pytanko, tak, zeby zasady wyjaśnic ( może na kolejna imprezkę 8) )a jesli butelka uporczywie się na kims nie zatrzymuje co robi taki biedak?