Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

śliski gres

drasia

Recommended Posts

Tak Kasiu, to także kawestia kapci, jakie dziecko nosi, tylko akurat Befado bardzo mi odpowiadają, nie pocą się dzieku nogi. Skarpetki antypoślizgowe są pewnym rozwiązaniem, ale jak do chodzenia po trakocie wydają mi się za cienkie.

Rozważam zmianę tej terakoty, bo mimo dodatkowych kosztów, lepiej to naprawić zanim się wprowadzimy do mieszkania...chyba że środki antypoślizgowe by się sprawdziły?

Hmmmm..... a ja mam tylko gres polerowany i on wcale nie jest sliski :o :roll:

Może to własnie wina podeszwy w kapciach? Mam dwoje dzieci i ganiaja po całym domu i trudno im sie wywrócić. Też sie o to bałam, ale jak przyszło mi umyć gres po raz pierwszy i wypróbowac jaki jest i na mokro i na sucho, uwierz, miałam problem żeby "podjechać". Na mokro to jest niemożliwe.

Czy ja mam inny gres...? :roll: Chiński :D

Jak dotykałam go w sklepie ręką wydawało się, że skoro nie jest gładki to będzie ok, ale gdy moje dziecko zaczęło biegać w kapciach, wykładał się niemal za każdym razem. To nasze pierwsze dziecko, a co będzie jak będzie ich więcek, albo jak przyjedzie rodzina i dzieci zaczną się bawić w ganianego?

Własnie o to chodzi, że moje dzieci tylko biegają! Mają przestrzeń to ja tylko w ten sposób wykorzystują. Parkiet mamy tylko w pokojach. Reszta w polerowanym gresie - i one (również z innymi dziećmi) biegają po gresie :roll: :D

A może już opanowały po nim biegi :roll: :lol:

A może starym babcinym sposobem ponaklejaj plasrty na podeszwy :roll:

drasia

Zostawić go, dotrze się i będzie OK. U mnie tak było, nie tylko dzieci się ślizgały, nikt nie mógł po nim normalnie chodzić a co dopiero biegać. Po kilku tygodniach doszedł do stanu normalności i teraz jest jak zwykła podłoga.

Mamy też panele, jak je małażonka przemyje są o wiele bardziej śliskie jak ten gres.