drasia 04.01.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witajcie,położyłam w przedpokoju gres (polerowany) i jest śliski, moje dziecko ciągle się przewraca.Poradźcie czy położyć na to jakąś wykładzinę, czy zmienić na inny gres albo na panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.01.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 To chyba bardziej kwestia, w czym chodzisz po domu (obuwie/kapcie). Kup dziecku skarpety z antyposlizgami i całej rodzinie kapcie z gumową/ tepą podeszwą- i będzie o.k. pozdrawiam, KasiaR P.S. mam gres polerowany w wiekszej części domu i nie mam problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drasia 04.01.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Tak Kasiu, to także kawestia kapci, jakie dziecko nosi, tylko akurat Befado bardzo mi odpowiadają, nie pocą się dzieku nogi. Skarpetki antypoślizgowe są pewnym rozwiązaniem, ale jak do chodzenia po trakocie wydają mi się za cienkie. Rozważam zmianę tej terakoty, bo mimo dodatkowych kosztów, lepiej to naprawić zanim się wprowadzimy do mieszkania...chyba że środki antypoślizgowe by się sprawdziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 04.01.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Hmmmm..... a ja mam tylko gres polerowany i on wcale nie jest sliski Może to własnie wina podeszwy w kapciach? Mam dwoje dzieci i ganiaja po całym domu i trudno im sie wywrócić. Też sie o to bałam, ale jak przyszło mi umyć gres po raz pierwszy i wypróbowac jaki jest i na mokro i na sucho, uwierz, miałam problem żeby "podjechać". Na mokro to jest niemożliwe. Czy ja mam inny gres...? Chiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drasia 04.01.2007 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Jak dotykałam go w sklepie ręką wydawało się, że skoro nie jest gładki to będzie ok, ale gdy moje dziecko zaczęło biegać w kapciach, wykładał się niemal za każdym razem. To nasze pierwsze dziecko, a co będzie jak będzie ich więcek, albo jak przyjedzie rodzina i dzieci zaczną się bawić w ganianego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 05.01.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Własnie o to chodzi, że moje dzieci tylko biegają! Mają przestrzeń to ja tylko w ten sposób wykorzystują. Parkiet mamy tylko w pokojach. Reszta w polerowanym gresie - i one (również z innymi dziećmi) biegają po gresie A może już opanowały po nim biegi A może starym babcinym sposobem ponaklejaj plasrty na podeszwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 05.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 drasiaZostawić go, dotrze się i będzie OK. U mnie tak było, nie tylko dzieci się ślizgały, nikt nie mógł po nim normalnie chodzić a co dopiero biegać. Po kilku tygodniach doszedł do stanu normalności i teraz jest jak zwykła podłoga.Mamy też panele, jak je małażonka przemyje są o wiele bardziej śliskie jak ten gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drasia 05.01.2007 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dzięki za posty, zostawiam, mam nadzieję, że zapanujemy nad tym i będzie dobrze.Pozdrawiam wszystkich!drasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts