Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LIWIOWE KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Witaj! Czy mogłabyś pokazać nieco bliżej drzwi balkonowe z dolną wstawką, myślę o podobnych. Czy jesteś z takiego rozwiązania zadowolona? :p :p

Cześć :p

Te drzwi to pomysł mojego męża. Na początku patrzyłam na nie trochę krzywo, ale teraz jestem z nich bardzo zadowolona. Nie martwię się, że "wejdę na szybę" albo, że porozrzucane na tarasie rzeczy uderzą w okno.

Poza tym, przy tak duzej powierzchni okna jest to dodatkowe wzmocnienie samej jego konstrukcji.

Obiecuję, że przy najbliższej okazji zrobię zdjęcie z bliska.

Pozdrawiam :p

• 2 weeks później...

Cześć! :p Domek coraz piekniejszy :p :p :p :p

Tynki gładziutkie, super, takie same planuję u siebie ale w przyszłym sezonie, bo ogrzewać juz trzeba takie cudeńka :wink:

Z wod-kanalizacją mam problem podobny, też obawiamy się, że szybciej skończymy budowanie i wykańczanie niz gmina raczy wybudować sieć wod-kanalizacyjną.

Czy montażu okien tez tak "pilnowałaś"? To jako exsperta zapytam cię ile kotew potrzeba do zamontowania okna np. 140x150??? :p :roll:

Mam podobne podejście i też wnikliwie przypatruję się wykonawcom, biegam z metrem i poziomica po budowie. Ma być super i dokładnie!

Oby tak dalej, powodzenia!!! :p :p :p :p :p :p :p :p

Cześć Agnieszko :p

Co do montażu okien... prawdopodobnie :wink: byłam bardzo upierdliwa, ale wyznaję zasadę: "płacę więc wymagam".

My mamy okna 200 x 150 i przy nich są po 4 kotwy (góra, dół) i po 2 ( lewa, prawa). Przy oknach tarasowych i balkonowych

po 4-ry (góra, dół ) i 4-ry (lewa, prawa). Przy łukach znacznie więcej.

Nawet te najmniejsze okna są montowane na kotwach, po 1-ej (góra, dół, lewa, prawa).

Pozdrawiam, B. :D

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witaj!

Przeglądając Twój dziennik budowy napotkaliśmy się na ciekawy artykuł o drzwiach marki GERDAAAAAA!!!!! ku zdziwienia mamy te same i współczujemy Wam tak bardzo że HEJ. Przeżywaliśmy to samo tylko chyba nawet troszkę dłużej: bo ok 1,5 roku:

1. Przyjechały drzwi w dwóch kolorach :D:D:D (listwy inny kolor niż drzwi)

2. Drzwi zamontowane krzywo ( nie zamykały się wcale albo prawie wcale)

3. Próg za każdorazowym włożeniem po prostu pękał

4. Przy kazdorazowym zdejmowaniu drzwi panowie montażyści uszkadzali zawiasy

5. Uszczelki nie kompletne lub w innym kolorze

6. Po pierwszej zimie zaśniedziała rozeta na klamkę i zamek (do wymiany - a ponoć drzwi zewnętrzne i z atestami)

7. Za każdym razem pojawiała się nowa ekipa i jedni zwalali wine na drugich

8. Firma bez SZEFA bo albo "UMARŁ" albo ZAGINĄŁ W AKCJI"

9. Po niespodziewanym namierzeniu szefa w centrali firmy i zrobieniu małego KIPISZU - szef o mało co nie wyskoczył z TRAMPKÓW

10. Mozna by pisać wiele ale...

11. Skończyło się, że jak sami zdjeliśmy drzwi i prawie cały dzień spędziliśmy nad regulacją zawiasów w końcu zamykają się i odmykają tak jak w ... SALONIE GERDY - czyli normalnie jak DRZWI - przecież piszemy o drzwiach a nnie o włazie do czołgu

12. Jedyne co to chyba przyjdzie nam co roku wymieniać śniedziejące rozety na zamek i klamke

NIECH ŻYJE FIRMA GERDA

Jak miło czyta się Twój dziennik... :)

Fajne te mebelki znalazłaś, nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - takie same były w tym sklepie w Wieliczce? Bo chętnie obejrzałabym je "na żywo".

Podoba mi się rozwiązanie z drzwiami tarasowymi - zabudowanym dołem - dobry pomysł!

Podziwiam zdolności kaskaderskie :wink: ja niby nie mam lęku wysokości, ale jakoś nieswojo się czuję patrząc z kilku metrów w dół :wink:

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dopieszczaniu swojego miejsca na ziemi...

( i niech ten bocian wyląduje w końcu na Waszej działce :wink: )