Tomaszka 08.04.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Wiesz alergolodzy są jednak innego zdania . Miałem ostatnio klientkę zawodowo zajmująca się alergiami ona także twierdziła że dla alergika systemy dmuchające powietrzem w tym kominkowe są niefortunne . Masz 100% rację. Tylko my wybierając taki system ogrzewania nie wiedzieliśmy, że syn ma astmę i alergię (na pyłki wszelakie). Teraz jest jak jest i tylko stwierdzam fakty. Zresztą na ten temat mogłabym długo i bolesnie, ale nie o to chodzi. Generalnie życie z alergikiem jest pełne niespodzianek, raczej nie miłych. Ostatnio na przykład okazało sie, że synek ma silną alergię na nowy materac (kieszeniowo sprężynowy), a raczej na coś co jest tam w środku. I co mam zrobic jak wyrośnie ze swojego łóżka? No dobra- to jest forum budowlane - już kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.04.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Tomaszka : Jasne że życie alergika to nieustanne odkrywanie co TAK a co NIE jest przyjazne. Na pewno dla zestresowanych , nie tylko z powodu alergii dziecka, wpływa kojąco promieniowanie pieca kaflowego ... Na międzynarodowej konferencji zdunów słuchałem wykładu profesora który zajmował się badaniem czynnika leczącego choroby dróg oddechowych a występującego w naturalnych jaskiniach. Okazuje sie że NATURALNE promieniowanie ziemi o ładunkach ze znakiem ujemnym wpływa nie tylko na drogi oddechowe ale i na układ nerwowy . Sztucznie można je wytworzyć w piecach kaflowych ,piecach szamotowych np tynkowanych glina lub zwykłych kuchniach . ZŁE promieniowanie o ładunkach ze znakiem dodatnich powstaje np na Saharze i dlatego Kadafi+Binladen+ spółka maja takie ohydne charaktery Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts