Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

targi muratora - czy warto???

Recommended Posts

Kochani

w tym tygodniu na TOrwarze są targi budownictwa. Mam w związku z tym pytanko. Czy warto na nie pojechać? Mam na myśli to czy oprócz tego, że sobie pooglądamy różne materiały jest możliwość uzyskania od firm np. jakichś super rabarów?

Czy ktoś z was bywał kiedyś na takich targach?

Nieskromnie mogę siebie uznać za starego tragowicza - jeśli można.

Moja odpowiedź; TAK! TAK i jeszcze raz TAK!. Jak lubisz studiować teorię (ja uwielbiam i muszę wiedzieć co mam kupić) i będziesz budował syst. gosp. i wszystko sam trzymał w zębach to kopalnia wiedzy z ulotek, foldrów i czego tam jeszcze. Będziesz wiedział i mógł porównywać co i gdzie i za ile. Teorii ci z tego dostatek, no może nie z jednych targów. Ja tego zgromadziłem pokaźne archiwum + interent i nie chwaląc się jak rozmawiałem z wykonawcą to zapytał się czy jestem z branży budowlanej.Oj chyba przeholowałem z tą skromnością :smile:

Co do upustów i rabatów to zawsze się pytają a ile pan tego potrzebuje, często są to systemy: jak weźmiesz na całą budowę to tyle a tyle mniej, no ale to musisz indywidualnie negocjować, nie mam za dużo dośw. z tym bo na targi wybierałem się głównie po informację.

lechu5

Oczywiście, że warto jechać!!!

Przykład: rok temu po przeszukaniu ofert hurtowni na Śląsku w zakresie interesujących mnie materiałów, wygrzebałem z archiwum foldery przywiezione z takich małych targów w Olkuszu, gdzie znalazłem adresy hurtowni w Krakowie - efekt wymierny +3000 zł w kieszeni :lol: !!!

ja byłam w sobotę i wydaje mi się, że targi były gorsze od tych organizowanych na Służewcu, ale nie żałuję. Jednak ja jestem na etapie wykończeniowym. Pozyskałam kilka informacji całkiem przydatnych, zjadłam pyszną krówkę i wróciłam do domu. Trochę mało wystawców było, może nawet za mało. Efektem targów jest mój post na sądażach o kotłach, zapraszam do dyskusji i proszę o pomoc.

Pozdrawiam Sonja