mada 13.05.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Podobają mi się bardzo umywalki wpuszczone w blat obłożony kafelkami. Pełno tego w prospektach producentów glazury, ale nigdzie nie spotkałam się ze sposobem wykonania takiej konstrukcji. Mój fachowiec chętnie to zrobi, ale widzę, że nie bardzo wie jak. Pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 13.05.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 jest cos takiego co sie zwie plyta VEDI. Jest to dość twarda pianka wzmocniona dodatkowo z obu stron specjalną sitka pokryta klejem. Ta plyta jest dedykowana wlasnie do zabudowy lazienek. Mozna na to oczywiscie klasc plytki i jest bardzo fajne w obróbce. Uprzedzam jednak, że nie jest to tanie rozwiązanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bora 13.05.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 może oprócz kosztów płyty i względów estetycznych, warto też wziąć pod uwagę praktyczną stronę takiego wykończenia. koleżanka ma coś takiego w kuchni i bardzo jest z tego niezadowolona, bo trzeba więcej czasu poświęcać na sprzątanie (okruchy itp włażą w fugi) - ale jest ładne - zwłaszcza na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.05.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Ja mam tak wbudowana umywalkę w łazience. Okruchy w fugi nie wpadają Umywalka jest powieszona na ścianie, z dwóch jej stron mieści się po 1 płytce /fugi - silikon jest po brzegach, więc nie brudzi się jakoś specjalnie. To bardzo fajne rozwiązanie nie rezygnuj z niego. Powodzenia Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 13.05.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 myslę, że madzie chodzilo o lazienkę a tam raczej ciężko o okruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 13.05.2003 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 U nas blat (dosc dlugi, bo 1,5m) zrobiony jest z plyty OSB 18mm, ktora doskonale sie do tego nadaje i nie jest droga. Plyte oblozylismy mozaika kafelkowa z Tubadzina (bo najtaniej tj jedyne...250zl/m2)i zaimpregnowalismy fugi (to chyba wystarczy zeby sie nie brudzilo???nie wiem) Pod umywalka bede miala wysuwane kosze na bielizne i szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 13.05.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Mam taką umywalkę z mieszkaniu (Sidney z Koła) włożoną w otwór wycięty w płytach karton-gips, pomiędzy którymi jest zbrojenie wpuszczone w ścianki po bokach (między ścianą łazienki a prysznica) i z tyłu zalane betonem. Wszystko obłożone mozaiką Lazur z Tubądzina. Fuga jest zaimpregnowana. Na razie jest ok.DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 26.05.2003 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 On 2003-05-13 18:18, DarekRz wrote: Mam taką umywalkę z mieszkaniu (Sidney z Koła) włożoną w otwór wycięty w płytach karton-gips, pomiędzy którymi jest zbrojenie wpuszczone w ścianki po bokach (między ścianą łazienki a prysznica) i z tyłu zalane betonem. DarekRz Rozumiem, że płyty G-K są dwie i między nimi jest zbrojenie. Zbrojenie opiera się na murkach po bokach (prawa i lewa strona blatu). Po co z tyłu zalane betonem? I czego użyłeś do zbrojenia płyt G-K? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 26.05.2003 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 On 2003-05-13 17:20, alex wrote: U nas blat (dosc dlugi, bo 1,5m) zrobiony jest z plyty OSB 18mm, ktora doskonale sie do tego nadaje i nie jest droga. Łazienka jest pomieszczeniem wilgotnym, czy to nie szkodzi płycie OSB? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts