wojtek69 05.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktoś z forumowiczów ma w swoim domku taki kocioł? Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 05.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Ja uzywam i nie widzę żadnych wad. Sprawny i ekonomiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.01.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Mam taki jednofunkcyjny turbo.Co prawda dopiero pół roku, ale póki co nie ma z nim żadnych problemów.Nawet nie wiem, że go mam (odpukać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 05.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Mam Termet MiniTerm (dwufunkcyjny) od trzech lat. Już kiedyś gdzieś o tym pisałem - dno totalne. Pomijając obudowę które jakby jej nie założyć wpada w drgania od pracy pompy, to kocioł ma dużo większe wady. Po pierwsze włącza pompe obiegową co na 3 minuty, nawet w trybnie letnim, zaraz po zamknięciu kranu. Odkręcisz na sekundę wodę - trzy minuty pracy pompy. Po drugie, w obiegu cwu, po odkręceniu kranu zapala się i przez pół minuty palnik pracuje na minimum, dopiero potem zaczyna naprawdę grzać. Efekt - po odkręceniu kranu ponad pół minuty zimnej wody. Jak się już doczeklam ciepłej, to choćbym zakręcił wodę tylko na seknd, po ponowym odkręceniu ponad pół minuty zimnej wody. Umywalka tuż przy piecu, rurka ma może z metr czy póltora. Obserwowałem dzida i widze, że przez pierwsze pół minuty grzeje na minimum czyli efekt żaden. Dwóch serwisantów fabrycznych stwierdziło, że tego się nie da wyregulować i że może następna wersja sterownika elektronbicznego będzie mieć to poprawione, jednak przez cały okres gwarancji nie wyprodukowano lepszego sterownka.Podsumowując - najgorszy piec jaki w życiu widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 05.01.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Używam Termet Unico 13kW z zasobnikiem 120 litrów.Działa bez żadnego problemu od roku.Wiadomo ze sa to najtańsze piece (chyba, rok temu tak było), ale mimo tego nie widzą na dzień dzisiejszy żadnych minusów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 06.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 a co sadzicie o stojacych kotach gazowych (bodajze zeliwnych) z Termetu?Cena 5390 zl, moc 15-22 kW,wbudowany zasobnik chyba 100 litrow. Niestety w moim domu,mam miejsce tylko na kociol stojacy i chyba to jest najtansza oferta. aha zasilany mialby byc gazem plynnym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 06.01.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam,To co pisze Stuk to po przede wszystkim wada kazdego kotla dwufunkcyjnego.Mam trzeci rok (trzeci sezon) MiniMax Turbo, chodzi na propan - butanie z Orlenu.Zero problemow - nawet w zeszla zime.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 06.01.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 To co pisze Stuk to po przede wszystkim wada kazdego kotla dwufunkcyjnego. Pozwole sobie nie zgodzić się z powyższym. Mieszkałem już z kilkoma piecami dwufunkcyjnymi, był vaillant, junkers, ariston i teraz termet i tylko termet ma takie kwiatki. A oczywiście sama idea pieca dwufunkcyjnego tam gdzie bywaja mroźne i długie zimy to pomysł raczej nieszczególny, ale to temat na osobny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 08.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 A oczywiście sama idea pieca dwufunkcyjnego tam gdzie bywaja mroźne i długie zimy to pomysł raczej nieszczególny. A dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 08.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Mam trzeci sezon Ecoterm kondensacyjny - drobne problemy w czasie gwarancji, ale że producent w Polsce, więc było do kogo dzwonić i żale wylewać. I gość ze Świebodzic prawie że do mnie specjalnie przyjechał (kilkaset km) i o 4 w nocy piec oglądał. W sumie był to drobiazg. Nie wiem, jak to jest z innymipiecami, ale nie oczekiwałem cudów i generalnie nie mam powodów do narzekania. Problemy o których pisałem to tak naprawdę kwestia regularnych przeglądów (wyczyszczenie osadów itp). I można to zrobić samemu, bo to niewielka filozofia. Firma bardzo poważnie podchodzi do klientów (obsługa klienta oraz serwis techniczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 08.02.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 maja taki znajomi od 6 lat i nie mieli problemow. obecnie sam sie zastanawiam nad wyborem piece i chyba sie zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 08.02.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 A dlaczego ? A dlatego, jak korzystasz z cwu to piec nie grzeje kaloryferow. A jak odkrecisz kran podczas grzania to otrzymasz serię gorącej wody na poczatek. Więc jak trzeba dużo i często grzać to jest niewygodne, niepraktyczne, wkurzające. Za to jest tanim sposobem na ogrzewanie tam, gdzie trzeba tylko czasem trochę dogrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 08.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ja tez miałem kupować Termeta ale dostałem niewiele wyższą cene na Berette która w komplecie ma regulację pogodową. Dodatkowo do Beretty dokupuje firmowy zestaw dwóch stref grzewczych czego Termet nie ma...to przeważyło na kozyść Beretty...W innym wypadku byłby Termet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 08.02.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 O ile się orientuję, Termet również ma w pakiecie pogodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 08.02.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 O ile się orientuję, Termet również ma w pakiecie pogodówkę. szukałem...nie znalazłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 twierdzili, że mają Ale cenowo nie są wcale tacy rewelacyjni. Bardzo poważnie myślałam nad kotłem od nich, ale nie mają z zasobnikiem. Czyli żaden komfort. A jak się weźnie 1-funkcyjny, to już nie są konkurencyjni prawie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 08.02.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mają pogodówkę, bo sam ją posiadam. Z tym, że nie twierdzę, że są konkurencyjni cenowo, bo tego nie wiem. Dlaczego mieliby być tańsi, przecież jakością nie ustępują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 08.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Dlaczego mieliby być tańsi, przecież jakością nie ustępują. To tak jakbyś napisał że fiat nie ustępuje jakością np. maździe... LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 09.02.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ja ciepla wode bede bral z elekrycznego podrzewacza. Natomiast piec ma miec u mnie tylko funkcje grzania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 09.02.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ja ciepla wode bede bral z elekrycznego podrzewacza. Natomiast piec ma miec u mnie tylko funkcje grzania domu. To jak chcesz piec tylko do ogrzewania to kup jednofunkcyjny bez zasobnika - najtaniej i najprościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts