Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomysły na ułożenie płytek

Elanek

Recommended Posts

Planuję zakup do salonu i korytarza gresu Opoczna naturale brąz-beż-krem. W samym salonie chcę położyć beż. Brakuje mi pomysłu na fajny sposób ich ułożenia. Może ktoś ma i mógłby podesłać zdjęcia. POMOCY!!!!!!!!!!

Do łazienki o wymiarach 4mx4m z dwoma oknami i skosami planuję płytki Pilcha Fila bez/brąz i mam kłopot jak je ułożyć. Może tu też znajdzie się ktoś ze zdjęciami????????

pzdr

• 2 weeks później...

Ja kupiłam krem do kuchni. Będę kładzione pod kątek 45 stopni, bo tak mi pasuje do całego układu kuchni.

A co do padania na tacy - sam musisz określić co Ci się podoba - prosto, czy z jakimiś smaczkami :wink: Na tym forum jest mnóstwo super położonych podłóg. Trzeba tylko zarezerwować sobie trochęęęęęęę czasu.

• 2 weeks później...
  • 6 months później...

hmm... mam juz co najmniej kilkanascie pomyslow na kartkach, a kilkadziesiat w glowie i ten sam problem co wybrac i jak kombinowac, zeby nie przekombinowac ;)

zaczynalam od kwadratowych w karo, szachownice odpadly z obawy o oczoplas (chociaz polaczenie zgaszonych odcieni wyglada ladnie), jednak kusi caly czas kontrastowe polaczenie janych i np. ceglastych przynajmniej w jednym pomieszczeniu

ostatnio glowe zaprzata mi gres naturale opoczna 30x60 + 30x30 od ulozenia w jodelke do kombinacji prostokatow i kwadratow

mozna sie bawic caly dzien, jesli tylko jest czas

najgorsze jest to, ze na papierze badz w programie graficznym nie uzyskamy nigdy wystarczajaco wiarygodnego obrazu, stad te usilne prosby o zdjecia aranzacji...

Dla szukających inspiracji w ułożeniu płytek podłogowych podaję link do strony włoskich płytek firmy DELCONCA, pod którym znajduje się masa pomysłów i szablonów łącznie z podaniem proporcji na poszczególne ilości płytek w % użytych we wzorach.

Ja mam płytki - gres tej firmy KY9 w formiacie 30*60 ułożony prosto obok siebie na całej podłodze na parterze.

http://www.delconca.com/SolPosa.asp?codlingua=2&formato=2&type=0&valqtcal=1&codsolposa=1

Dla szukających inspiracji w ułożeniu płytek podłogowych podaję link do strony włoskich płytek firmy DELCONCA, pod którym znajduje się masa pomysłów i szablonów łącznie z podaniem proporcji na poszczególne ilości płytek w % użytych we wzorach.

Ja mam płytki - gres tej firmy KY9 w formiacie 30*60 ułożony prosto obok siebie na całej podłodze na parterze.

http://www.delconca.com/SolPosa.asp?codlingua=2&formato=2&type=0&valqtcal=1&codsolposa=1

SUPER TA STRONA! wielkie dzięki