Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BRYZA pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

Witam

Jestem już od miesiąca użytkownikiem Bryzy 2 z pewnymi przeróbkami oczywiście

Ściane kolankową podnosiłem na 2 pustaki i jest w sam raz zmieściła się wanna narożna 140x140, kibelek, bidet i spora umywalka na blacie a i jeszcze za stelażami zrobił mi się spory schowek

Napisze więcej na temat przeróbek innym razem

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lukaszcies - cały czas śledzimy Twoją galerię :) Widzimy, ze prace ostro postępują, pojawiły się tynki. Super. Oczywiście czekamy na więcej zdjęć :) I pamiętaj o nas jeśli chodzi o tą łazienkę na górze :)

ROBSON 68 - fajnie, że znalazł się kolejny "bryzowicz". Ty jesteś tym szczęśliwcem, który już mieszka. Czekamy na informacje o przeróbkach i zmianach oraz na ewentualne sugestie doświadczonego mieszkańca Bryzy :wink: Czy można gdzieś obejrzeć zdjęcia Twojej Bryzki? :roll:

My zaczynamy z początkiem czerwca. Trzymajcie kciuki :)

• 2 weeks później...

Witam serdecznie i dołączam do grona bryzowiczów.

U nas domek się buduje, jesteśmy na etapie kładzenia więźby.

Pytanie zasadnicze dot. łazienki: czy jej powierzchnia nie jest za mała? Czy może warto ją powiekszyć ciutkę kosztem sypialni? Mysleliśmy o przesunięciu ściany za kominem na jakieś 50 cm w głąb.

Podpowiedzcie, jak najlepiej rozplanować sprzęty w łazience. Może jakieś fotki? Będę wdzięczna za każdą sugestię, bo w tym tygodniu stawiamy ścianki działowe, a ja nadal mam wątpliwości.

Acha, ścianę kolankową podnieśliśmy o 1 cegłę.

Witamy serdecznie kolejnego Bryzowicza :)

Jeżeli chodzi o naszą łazienkę to będziemy powiększali kosztem tego jednego pokoju jak pisaliśmy powyżej :)

Jeżeli podasz adres mailowy to możemy podesłać jakieś nasze szkice :)

Pogoria a w którym regionie Polski bujecie swoją Bryzkę ?

Czekamy na jakieś zdjęcia z placu boju oraz zapraszamy do wymiany doświadczeń :)

W sobotę przyjechały trzy wywrotki piasku :) Można by zrobic niezłą piaskownicę :)

A w przyszłą sobotę ściągamy humus :) Oj zaczyna się dziać:)

Pogoria - na zdjęcia to raczej my czekamy od Was bo nasza bryzka to się dopiero zacznie budować za miesiąc :) Ale rysunek jak najbardziej wyślemy niebawem.

Super, że jesteście z W-wki A gdzie budujecie domek? /możesz na priv napisać/

Jeśli to nie będzie problem to chętnie odwiedzimy Was i Waszą budowę bo baaardzo chcielibyśmy zobaczyć bryzkę już (przynajmniej w części) wybudowaną :) Byłaby też okazja do porozmawiania i wymiany doświadczeń

Budujecie z zadaszonym tarasem czy bez tarasu?

Witam

U nas już wstawione okienka, brama garażowa tynki w środku.

Zrobione instalacje (woda prąd, co). W sobotę zaczynają wylewki.

Chodzimy i szukamy schodów, drzwi, kuchni, parkietów i takich tam bajerów.

Sie porobiło na wszystko czeka się miesiącami!!!!!!!

Poniżej przesyłam link do naszego albumu.

http://lukaszcies.fotosik.pl/albumy/81116.html

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Budujemy Bryzę ze zmianami jak w Bryzie 2, czyli przede wszystkim powiększyliśmy salon o taras, a taras wysunęliśmy poza bryłę domu i powiększyliśmy. Ponadto, podnieśliśmy sciane kolankową, moim zdaniem to było niezbędne. Zrobiliśmy też niewielka zmianę w łazience na górze (przesuwając ścianę za komin), by zmieścić tam prysznic i na dole (powiększyliśmy powierzchnię, zmniejszając szafę wnękową).

Rysunki wklaję, jak się nauczę :D

Zdjęcia na razie sa ze stanu surowego, także niewiele widać, ale może coś wygrzebię.

Acha, w pokoju dziecka (przy łazience) chce zrobic dodatkowe okno dachowe, żeby było jasniej i z widokiem na ogrod, w łazience będzie jedno okno, nie dwa, i w pokoju nad garażem okna po lewej i po prawej od wejścia, a nie na wprost (też nie chcę nikomu zaglądać w okna).

Dobra, uwaga, próbuję coś wkleić. Z góry przepraszam za jakość, ale rysowanie to nie moja działka.

Dół (pod schodami chcę zrobić schowek/spiżarnię)