Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BRYZA pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

Witam Witam

Ja odliczam dni do przyjścia parkieciarza, mamy już zamontowany kominek, kończą układanie płytek, w poniedziałek zaczynają malować, w środę montują schody, przed nami jeszcze zakup pieca i kaloryferów. Wszystko kosztuje dużo pieniędzy sami zresztą wiecie najlepiej ile kosztuje was wasza BRYZA.

Kuchnie montują 25 września i tak jakoś się kręci. Mam 3 tyg urlopu więc mam nadzieje że coś zrobię w tym okresie samemu chociaż jakiś planów specjalnych niemam.

Pozdrawiam wszystkich

lukaszcies

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do pieca już zdecydowane BUDERUS kondensacyjny. Mam nadzieje że jak teraz dołożę to kiedyś będę odcinał kupony tej decyzji. Dzisiaj widziałem się z hydraulikiem i przedyskutowaliśmy ten problem, mam podane rozmiary grzejników i myślę w poniedziałek dokonać zakupu.

SIĘ DZIEJE oj dzieje.

ROBSON68, puk, puk, delikatnie się przypominam w kwestii zdjęć :D

A co u ;pozostałych Bryzowiczów słychać? Jak postępy na budowie?

U nas wreszcie cos się zaczęło dziać, zamówiliśmy okna, drzwi. W październiku wchodzi elektryka i hydrualika, a w listopadzie ekipa do ocieplenia, tynków itd.

Jak mam wysłać jak nie podałeś adresu mailowego

Jestem załamany a powinienem się cieszyć.

Malują pokoje i wszystko jest oki. ale dramat z doborem kolorów i to jest powód mojego załamania.

Stoimy w sklepie z farbami 2 h i dyskusja, ludzie się śmieją po czym wychodzimy nic nie kupując. Ostatnio postęp kupiłem farbę, "pachnący cynamon"- Wpadła żona i na szczęście farbę można oddać.

Dramat. Jak ktoś ma jakieś pomysły to proszę, błagam o pomoc!!!

Dobór kolorów to faktycznie nie lada problem i ważna sprawa. Proponuję neutralne beże, żółcie i kremy z kolorowymi akcentami, np. kremowe ściany a jedna brązowa lub akcenty typu prostokąt w kolorze kontrastowym do podstawowego. To daje możliwość zaaranżowania wystroju pokoju i ew. szybkiej zmiany.

• 3 weeks później...

Witamy wszystkich:)

ROBSON - dziękujemy za zdjęcia. Jreszcze się odezwiemy do Ciebie w tej sprawie.

Co słychać? Zakończyliśmy stan surowy i czekamy do wiosny z dalszymi pracami. Przez zimę praca koncepcyjna ;)

Jak u Was postępy? Chwalcie się jakimiś zdjęciami swoich pięknych bryzek.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witajcie

Mam pytanie, gdzie umieściliście lub planujecie umieścić hydrofor w waszych Bryzkach.

Ponieważ miałem w weekend spotkanie z hydraulikiem i zasugerował że jak go umieścimy w kotłowni to w salonie przez ścianę będzie go straszenie słychać.

Czy naprawdę one są takie głośne, a może w związku z tym że w Bryzie kotłownia jest niżej niż salon to wcale nie słychać jak pracuje hudrofor a może są jakieś nowe super ciche ?? :)

• 1 month później...
  • 10 months później...

Witamy,

My wybudowaliśmy BRYZĘ 1 w czerwcu 2008...

tak jak już wcześniej ktoś na forum zauważył wszystkie Bryzki sądo siebie podobne...

My BARDZO gorąco prosimy opomoc...zmian za dużo nie zrobiliśmy...

Wstawiliśmy dodatkowe okno w pokoiku koło łazienki, planjemy go również pomniejszyć na poczet prysznica za kominem,podnieśliśmy również o jeden pustak poddasze.

Problem,który spędza nam sen z powiek jest salon...nie mamy kompletnie żadnego pomysłu na jego umebowanie...no i nie ukrywam ze łazienka na poddaszu to też nie łatwy orzech do zgryzienia..

BARDZO PROSIMY O POMOC I PARE RAD DOŚWIADCZONYCH BRYZOWICZÓW

Z góry badzo dziekujemy za pomoc:)

Z pozdrowieniami

Arek i Aśka

• 6 months później...