gorgonit 05.01.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Zapraszam do tego wątku wszystkich zainteresowanych projektami serii W-27.12 http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712a.html http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712b.html http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712c.html http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 06.01.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 No i o to właśnie mi chodziło.! Od dzisiaj piszemy tutaj.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 07.01.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Tak jak powiedziałem, tak też robię. Witamy wszystkich zainteresowanych projektemi rodziny W-27.12 My będziemy realizować W-27.12d (z małymi zmianami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 07.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Również witamy - od paru dni jesteśmy posiadaczami projektu w2712a. Właśnie siedzimy i zastanawiamy się nad materiałem na ściany zewnętrzne. Jaki jest wasz wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 08.01.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ja zakupiłem juz projekt W-27.12b . Mam nadzieję ze papierkologię załatwimy do połowy roku i ruszymy z budową pod koniec czerwca .Wersja B spodobała nam się ze wzgledu na 2 dodatkowe pokoje na parterze. Prawdopodobnie będziemy budować w 2 etapach . Na początek parter , a poddasze w zależności jak sie z funduszami wyrobiny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 08.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Jesteśmy tez optymistami, mamy nadzieje , że w miarę szybko będziemy mieć pozwolenie. Ale z wykonawcami cieniutko, wszyscy już pozajmowani i nie wiadomo czy uda się w tym roku ruszyć Poza tym , nie wiemy jaki materiał wybrać na dom. Chcemy zmienić na ścianę dwuwarstwową i mam dylemat ceramika albo silikaty. Pewnie będzie ceramika, ze względu na większą dostępność na naszym rynku. Ps. Robiliście( będziecie robić) jakieś zmiany w projekcie ? My rozważamy likwidację załomu (chyba tak fachowo to się nazywa) w pokoju dziennym i przedłużenie dachu nad tarasem, tak, żeby można było wstawić stół sobie posiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.01.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Również witamy - od paru dni jesteśmy posiadaczami projektu w2712a. Właśnie siedzimy i zastanawiamy się nad materiałem na ściany zewnętrzne. Jaki jest wasz wybór ? Witam, też mamy z tym dylemat. Nasz architekt mówi, że powinno się budować z tego materiału jaki jest najbardziej dostepny - on twierdzi, ze suporeks (jeszcze nie doszedłem czy chodzi mu o beton komórkowy?) Znajomy z kolei wybudował się z silikatu - ale to sciana 3-warstwowa i trzeba miec naprawde dobra ekpę, zeby umiała z tego dobrz i prawidłowo wybudować. Chcemy miec sciane dwuwarstwowa, coby styropian pokrył ew. nierównosci Pewnie będziemy wybierać powmiędzy betonem komórkowym a ceramiką. Mamy projekt 27.12d z wykuszem i tez myslelismy o likwidacji załomu ale po zastanowieniu sie chyba go zostawimy jako zadaszenie na tarasie a moze poprosimy o jakies przedłużenie dachu zeby mozna było "montowac" jakiegoś grill'a pod zadaszeniem Czekamy na projekt by nasz architeklt mogl ruszyc z kompletowaniem calosci i skladaniem wniosku o pozwolenie na budowę. Przy dobrych wiatrach pod koniec kwietnia powinnismy zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 09.01.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Cześć,My wybralismy również W-27.12d i projekt już leży w domu. W tej chwili geodeta przygotowuje mapki a pózniej pozwlenie na budowe i do dzieła na wiosne. Co do zmian to likwidujemy załom, juz nawet mam narysowane rzuty fundamentów parteru i poddasz i zastanawiamy sie nad zlikwidowaniem wnęki przy drzwiach wejściowych i zrobieniem zadaszenia nad schodkami. Jeśli się uda zlikwidować tą wneke to wówczas zrobię wejście do kuchni z korytaża a nie przez salon.A jak wy sie zapatrujecie na kwestie wejścia do kuchni przez salon?Co do materiałów to na 90 procent będzie pustak ceramiczny Max 220 plus styropian 10-15 cm. Cały czas zastanawiam nad dachem. Dachówka cementowa czy blachodachówka. Znajomy sprzedawca poleca mi w tej chwili dachówke cementową Euronit za ok24zl/m2. A wy jakie koncepcje macie co do pokrycia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 09.01.2007 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 WitamMy w projekcie W-27.12b mamy wejscie z korytarza i tak zostanie ,jedyne wejscie do kuchni przez salon chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem . Planujmy natomiast zrobić szerszy garaż 3 metry to trochę za mało . Materiały juz wybrałem MAX + ociieplenie styropianem . Ekipa juz wstępnie zaklepana na początek lipca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 09.01.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam, wątek nam się pięknie rozwija :) My robimy kosmetyczne zmiany w projekcie: -likwidacja załomu -wysunięcie daszka nad tarasem -wydłużenie garażu Kuchnię zostawiamy bez zmian, jedynie lekko przesuniemy ściankę w stronę pokoju, żeby kuchnia miała szerokość 3 m i była bardziej ustawna. Zdecydujemy się pewnie na ceramikę +styropian, a dach cementowy. Pozdrowienia dla przyszłych budowniczych, Ps. Gorgonit: można wiedzieć na jaką kwotę wycenili Ci stan surowy otwarty łącznie z dachem? U nas śpiewają za samą robociznę 40 tysięcy. Ciut dużo jak dla mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam My w projekcie W-27.12b mamy wejscie z korytarza i tak zostanie ,jedyne wejscie do kuchni przez salon chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem . Planujmy natomiast zrobić szerszy garaż 3 metry to trochę za mało . Materiały juz wybrałem MAX + ociieplenie styropianem . Ekipa juz wstępnie zaklepana na początek lipca . Hej, a wykuszu nie robicie? Poddasze pozostawiacie jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.01.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam, wątek nam się pięknie rozwija :) My robimy kosmetyczne zmiany w projekcie: -likwidacja załomu -wysunięcie daszka nad tarasem -wydłużenie garażu Kuchnię zostawiamy bez zmian, jedynie lekko przesuniemy ściankę w stronę pokoju, żeby kuchnia miała szerokość 3 m i była bardziej ustawna. Zdecydujemy się pewnie na ceramikę +styropian, a dach cementowy. Pozdrowienia dla przyszłych budowniczych, Ps. Gorgonit: można wiedzieć na jaką kwotę wycenili Ci stan surowy otwarty łącznie z dachem? U nas śpiewają za samą robociznę 40 tysięcy. Ciut dużo jak dla mnie.... Ja jeszcze nie pytałem ale .... juz się boję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 10.01.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Bierzemy ekipę górali bez dachu robocizna zamknie sie kwotą do 25 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 11.01.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 No to u mnie ma być troche taniej. Znajoma ekipa obieceła mi że bez dachu zrobią za ok 12-14 tys. Natomiast za dach w moich okolicach dobrzy fachowcy biorą ok 35 zł za m2.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 11.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 No to u mnie ma być troche taniej. Znajoma ekipa obieceła mi że bez dachu zrobią za ok 12-14 tys. Natomiast za dach w moich okolicach dobrzy fachowcy biorą ok 35 zł za m2. pozdrawiam Dach rozumiany jako położenie pokrycia czy ułożenie więźby? Ja jeszcze nie prowadziłem negocjacji cenowych - zaczną jak złożę kwity do pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 11.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Hej, my ciągle szukamy ekip, zobaczymy czy uda się znaleźć za przystępniejszą trochę cenę ... ale jesteśmy dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 12.01.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam wszystkich! My budujemy W27.12a i właśnie lada dzień /mam nadzieję/ zaczniemy kłaść dachówkę. Chcielibyśmy wprowadzić się jesienią, więc nie ma czasu na oddech. Budujemy wersję z wykuszem -super sprawa -chociaż sen z oczu spędza, bo ponoć balkony nad wykuszem to problem. Ściany to porotherm, a dach koramica L15, a reszta wyjdzie w praniu. Wielkich zmian też nie robiliśmy, jeśli już, to drobne przesunięcia ścian, no i zrezygnowaliśmy ze spiżarki w kuchni. pozdrawiam wszystkich Ela ps. Ogólnie rzecz biorąc to nie żałujemy wyboru, bo teraz kiedy już stoi, to jest "uokropnie fajny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 12.01.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 No to u mnie ma być troche taniej. Znajoma ekipa obieceła mi że bez dachu zrobią za ok 12-14 tys. Natomiast za dach w moich okolicach dobrzy fachowcy biorą ok 35 zł za m2. pozdrawiam Dach rozumiany jako położenie pokrycia czy ułożenie więźby? Ja jeszcze nie prowadziłem negocjacji cenowych - zaczną jak złożę kwity do pozwolenie na budowę. Dach tzn więżba + pokrycie. liczył ktoś z was "Max-y" ile potrzeba na domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 12.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 wels : Witamy na naszym wątku, najbardziej doświadczoną osobę w budowaniu W 27.12. Bardzo szybko Wam idzie budowa. !!! Chciałabym być już na takim etapie , a nie dopiero papierologia Czy możesz podzielić się swoją wiedzą na temat: - jakości projektu ( czy są jakieś błędy, na które należy uważać) ? -kosztorysu (czy przysłany przez biuro jest w miarę realny?) - uwag wszelakich budowlanych...... Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 13.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 karina i Jasiu, witam serdecznieBardzo chętnie podzielę się z Wami naszymi spostrzeżeniami, chociaż przyznaję że będą to raczej babskie uwagi, bo na technologii to się nie znam i raczej w tym niewiele pomogę.Budujemy z ceramiki, dach odeskowaliśmy i położyliśmy membranę, na to pójdzie dachówka koramica L15. Okna PCV, w kolorze złoty dąb- będą mam nadzieję w lutym. Straszny miałam dylemat czy ze szprosami, czy bez, ale w końcu wygrały rolety i będzie bez szprosów /kasa/.Okna są duże, ale my ich nie zmniejszaliśmy- wyjątek na górze zamiast dwuskrzydłowych balkonowych będzie jedno i okno. Ścianę w kuchni przesunęłam na rzecz salonu o ok.30cm, by tam ustawić jakieś meble. No i zrezygnowałam ze spiżarki. pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts