AgaMAJ 11.05.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Aga chyba jesteśmy na podobnym etapie, tylko że ja nie dość ze nie jestem zdecydowana co do kuchni, to jeszcze do kafelek też... pozdrowienia Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ja też nie wiem co położyć na podłodze Jakie te wybory są trudne, niby jest duży wybór w sklepach ale zdecydować się dokładnie na ten jeden rodzaj płytek nie jest wcale proste. Mam nadzieję, że jakaś podłoga w końcu u nas będzie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 15.05.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witajcie!! Czy ktoś podpiwniczał którąkolwiek z wersji W-27.12 .Na całości lub częściowo.Może ktoś się orientuje o ile wzrósł by koszt podpiwniczenia (przynajmniej 1/3 budynku) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 15.05.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 sąsiedzi budowali piwnicę pod całym domem, jeśli dobrze pamiętam to 12x10m i 2 lata temu za robociznę piwnicy zapłacili ok 30 000. doliczyć trzeba materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 15.05.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 reng - dzięki No i chyba już został ostudzony mój zapał do robienia piwnicy. No,a w każdym razie - trzeba to solidnie "przemyśleć" z kalkulatorem w ręku. A tak na marginesie- reng - gdzie nowe fotki ? Ciągle zaglądam do Waszego albumu i nic nowego od jakiegoś czasu nie ma. Inni zresztą też jakoś zaprzestali wklejania Proszę wklejajcie fotki-to ogromne źródło informacji i inspiracji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 15.05.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 reng - dzięki A tak na marginesie- reng - gdzie nowe fotki ? Ciągle zaglądam do Waszego albumu i nic nowego od jakiegoś czasu nie ma. Inni zresztą też jakoś zaprzestali wklejania Proszę wklejajcie fotki-to ogromne źródło informacji i inspiracji Pozdrawiam faktycznie teraz mamy zastój, za to na budowie praca wre. postaram się wstawić coś niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 21.05.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Do cbartek Oglądając Twoją galerię,zauważyłam,że "wyprostowałeś" wiatrołap i salon. A mógłbyś podać w metrach ( dł./szer.) wymiar jaki uzyskałeś. Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 24.05.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Do cbartek Oglądając Twoją galerię,zauważyłam,że "wyprostowałeś" wiatrołap i salon. A mógłbyś podać w metrach ( dł./szer.) wymiar jaki uzyskałeś. Z góry dzięki Pozdrawiam Witam po małej przerwie. ren2904 salon i wiatrołap wydłużyły się od długość załomu czyli o 0.9 m. Salon w tej chwili ma ok 4,85 x 6.25, natomiast wiatrołap ok 2.15 x 1.7 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 24.05.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Dzięki cbartek !! A może by tak jakieś nowe fotki ? Prośba do wszystkich,którzy już mają elewację . Pokażcie jakie "daliście" kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.05.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Dzięki cbartek !! A może by tak jakieś nowe fotki ? Prośba do wszystkich,którzy już mają elewację . Pokażcie jakie "daliście" kolorki Witam, Przyłaczam się do prosby i przy okazji b. proszę o info: ile mkw elewacji Wam wyszło? (pytanko zwłaszcza do budujących 27.12d ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik.pkr 26.05.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witaj Cbartku! Ja również będę budować w 27.12d oczywiście też na Podkarpaciu. Mam prośbę jakbyś mógł przesłać mi ogólny kosztorys budowy bo ten z biura jest bardzo ogólny a ceny na Podkarpaciu jednak się różnią od tych w pozostałych regionach Polski dla ułatwienia podaje E maila [email protected] Proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 29.05.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Tak sobie obserwuję ten wątek i dochodzę do wniosku,że ludziska udzielają się na nim w/g aktualnego etapu budowy (odkrycie Ameryki-co nie?). A jak już są na finiszu,to albo im się nie chce,albo nie mają czasu i zostawiają nas (początkujących) z mnóstwem pytań bez odpowiedzi. A to jest nie sprawiedliwe!! Apeluję więc !! Jeśli tu jeszcze zaglądacie-znajdźcie chwilkę i odpowiadajcie na nasze pytania.Wklejajcie zdjęcia.Dzielcie się swoimi osiągnięciami A my potem,będziemy pomagać następnym(którzy" przyjdą" tu po nas) Musimy sobie pomagać,co nie ? Ponawiam więc prośbę z poprzedniego posta-wklejcie zdjęcia elewacji i przejścia z kotłowni(pod schodami) do domu (27.12d) Moim marzeniem jest zrobić elewację w takich kolorach (nawet ogródek mi się podoba i płot ) http://www.dom-projekt.pl/projekty/13/viz/viz_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 01.06.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 witam, jesteśmy własnie na etapie wybierania drzwi zewnętrznych. myślimy o stalowych. czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z stalowymi drzwiami? np drzwi "Jowisz" bądź jakiekolwiek inne. a tak w ogóle, to pochwalcie się swoimi drzwiami pozdrawiam rg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 01.06.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 a propos elewacji, też mam pytanie. czy to prawda że żółty kolor elewacji bardzo przyciąga owady? myślimy o żółtym lub o zielonym, jako model stawiam sobie restaurację "pod jeleniem" na górze św. anny. kto tam był to wie o czym mówię http://www.podjeleniem.eu/index.php5?d=galeria#mini_01_zew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 09.06.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witajcie!! Już po raz kolejny wątek nam zamiera!! Piszę "NAM"-bo jakiś czas temu stałam się szczęśliwą właścicielką projektu 27.12 d . Co jakiś czas się odzywam, z prośbami o to,żebyście ciągle pisali i wklejali zdjęcia ( z marnym -niestety-skutkiem ) .My zaczynamy budowę na wiosnę,przyszłego roku,ale jestem osobą zapobiegliwą i skoro mam jeszcze trochę czasu,to chcę zdobyć duuużo wiedzy ,którą czerpię z tego wątku.Więc,po raz nie wiem już który-PROSZĘ !! - piszcie,uzupełniajcie swoje galerie,bo mieszkam straaaasznie daleko od Was i nie mam możliwości odwiedzenia,kogokolwiek w celu obejrzenia realu. A zmiany w naszym 27.12 to:1. "wyprostowanie" salonu.2. Rezygnacja z garażu (już mamy,wolno stojący)3.Połączenie (na górze) pokoju z łazienką (skoro nie będzie garażu,komunikacja jest zbędna)4.Wydzielenie garderoby w miejscu ,gdzie jest lukarna. 5.Lukarna przesunięta do przodu budynku (chyba cbartek tak zrobił) 6. Ścianka kolankowa up o 1 pustak. No i to z grubsza tyle.Mam jeszcze koncepcję ,co do zmiany wyglądu elewacji. Marzą mi się 2 okrągłe filarki przy wejściu. Za kilka dni mam spotkanie z architektem,który właśnie adaptuje projekt i zapytam go o te filarki,bo można to zrobić(tak myślę )w trakcie budowy,za zgodą kierbuda,ale wolę się upewnić i zastanawiam się,czy nie będzie konieczne wydłużenie odrobinę dachu w tym miejscu. To tyle "wypocin" na dziś. Czekam na Wasze-równie obszerne. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga73 09.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Hej! Niestety mało czasu na pisanie, budowa idzie do porzodu, a w pracy gorący okres. Właśnie robimy tynki , za tydzień wchodzi fachowiec od wod-kan. Tynki są tradycyjne - cementowo - wapienne i jestem z nich zadowolony. Za czas jakiś wkeję foty.Mam podobnie przerobiony projekt co ren tzn "wyprostowany salon i wejście" . Zmiany są dobre jednak przed wejściem czegoś brakuje. Myślę o jakiś ganku ale jeżeli jakieś kolumny to tylko drewniane belki. Polecam dziennik Krisa z Jeleniej - to olbrzymia kopalnia wiedzy o budowe tego projektu i radzę zadawać konkretne pytania w miarę możliwości i wiedzy odpowiem. Pozdrawiamy J i A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 10.06.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Hey! Dzięki za odpowiedź. Dziennik krisa już "studiowałam",i za każdym razem jak do niego wracam,odkrywam coś nowego.Masz rację,skarbnica wiedzy. A konkretne pytania przyjdą jak zacznę budować,czyli nie szybko.Mam jednak nadzieję,że do tej pory ktokolwiek z doświadczeniem tu jeszcze będzie. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik.pkr 14.06.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 U mnie też projekt w drodze podobnie jak większość wyprostuje salon Wejście zostaje bez zmian. Jeszcze zamieniam miejscami okno w wykuszu z drzwiami na taras (ze względu na ustawienie budynku według stron świata no i dość wąskiej działki ,nie chce mieć tarasu przy ogrodzeniu. Formalności urzędowe w toku architekt twierdzi że do jesieni powinno być po wszystkim. Ja w jesieni robie fundament i jak dobrze pójdzie to z resztą ruszymy na wiosnę 2009 Ren 2904Tak jak ty jestem zapobiegliwa i też studiowałam dziennik budowy Krisa i zgodzę się z Tobą że to skarbnica wiedzy i kopalnia pomysłów na rozwiązania techniczne. Pozdrawiam wszystkich już budujących . Powodzenia . Wklejajcie fotki i podpowiadajcie nam początkującym [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.06.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 do wszystkich budujących żon zróbcie projekt kuchni zanim będą instalacje, tak żeby od razu w projekcie kuchni zostały uwzględnione wszystkie odpływy, urządzenia elektryczne oraz gniazdka - będzie dużo łatwiej myśmy zrobili tak na oko, jak sobie wymyśliłam, a później jak już wszytko zostało zalane wylewkami, to trzeba było dopasować meble do tego co jest. przerobić dało się niewiele... gdyby ktoś mi wcześniej powiedział, żeby myśleć o meblach kuchennych na etapie murowania, byłoby dużo łatwiej. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 14.06.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Reng dzięki za podpowiedź !! No i sami widzicie-żeby nie takie właśnie podpowiedzi,to na pewno wielu(e) z nas popełniło by ten błąd.Ja na pewno Jeszcze raz dzięki i prosimy o więcej takich podpowiedzi A może ktoś buduje "nasz" domek na suwalszczyźnie tylko się nie ujawnia,bo baaardzo chciała bym obejrzeć real,a wszędzie mam daleko Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 23.06.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Hey!! Pomocy-rozmawiałam dziś z "gościem" , którego firma może mi sprzedać bloczki fundamentowe po 2,50 zł./szt. (brutto) z dowozem-bo promocja!! Powiedzcie-to dużo czy nie? bo nie wiem czy łapać tę promocję (zaczynam budowę na wiosnę 2009) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts