Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Aga chyba jesteśmy na podobnym etapie, tylko że ja nie dość ze nie jestem zdecydowana co do kuchni, to jeszcze do kafelek też... :) pozdrowienia

Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie :D ja też nie wiem co położyć na podłodze :-? Jakie te wybory są trudne, niby jest duży wybór w sklepach ale zdecydować się dokładnie na ten jeden rodzaj płytek nie jest wcale proste. Mam nadzieję, że jakaś podłoga w końcu u nas będzie :lol: :wink:

Aga

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

reng - dzięki :D

No i chyba już został ostudzony mój zapał do robienia piwnicy.

No,a w każdym razie - trzeba to solidnie "przemyśleć" z kalkulatorem w ręku.

A tak na marginesie- reng - gdzie nowe fotki ? Ciągle zaglądam do Waszego albumu i nic nowego od jakiegoś czasu nie ma. Inni zresztą też jakoś zaprzestali wklejania

Proszę wklejajcie fotki-to ogromne źródło informacji i inspiracji :D

Pozdrawiam

reng - dzięki :D

A tak na marginesie- reng - gdzie nowe fotki ? Ciągle zaglądam do Waszego albumu i nic nowego od jakiegoś czasu nie ma. Inni zresztą też jakoś zaprzestali wklejania

Proszę wklejajcie fotki-to ogromne źródło informacji i inspiracji :D

Pozdrawiam

faktycznie teraz mamy zastój, za to na budowie praca wre. postaram się wstawić coś niedługo :)

Do cbartek

Oglądając Twoją galerię,zauważyłam,że "wyprostowałeś" wiatrołap i salon. A mógłbyś podać w metrach ( dł./szer.) wymiar jaki uzyskałeś.

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Witam po małej przerwie.

ren2904 salon i wiatrołap wydłużyły się od długość załomu czyli o 0.9 m.

Salon w tej chwili ma ok 4,85 x 6.25, natomiast wiatrołap ok 2.15 x 1.7

Pozdrawiam

Dzięki cbartek !!

A może by tak jakieś nowe fotki ? :D

Prośba do wszystkich,którzy już mają elewację . Pokażcie jakie "daliście" kolorki :D

Witam,

Przyłaczam się do prosby i przy okazji b. proszę o info: ile mkw elewacji Wam wyszło? (pytanko zwłaszcza do budujących 27.12d ;-) )

Witaj Cbartku!

Ja również będę budować w 27.12d oczywiście też na Podkarpaciu. Mam prośbę jakbyś mógł przesłać mi ogólny kosztorys budowy bo ten z biura jest bardzo ogólny a ceny na Podkarpaciu jednak się różnią od tych w pozostałych regionach Polski dla ułatwienia podaje E maila [email protected] Proszę o kontakt :D

Tak sobie obserwuję ten wątek i dochodzę do wniosku,że ludziska udzielają się na nim w/g aktualnego etapu budowy :D (odkrycie Ameryki-co nie?). A jak już są na finiszu,to albo im się nie chce,albo nie mają czasu i zostawiają nas (początkujących) z mnóstwem pytań bez odpowiedzi. :cry: A to jest nie sprawiedliwe!!

Apeluję więc !! Jeśli tu jeszcze zaglądacie-znajdźcie chwilkę i odpowiadajcie na nasze pytania.Wklejajcie zdjęcia.Dzielcie się swoimi osiągnięciami

A my potem,będziemy pomagać następnym(którzy" przyjdą" tu po nas) :D

Musimy sobie pomagać,co nie ?

Ponawiam więc prośbę z poprzedniego posta-wklejcie zdjęcia elewacji i przejścia z kotłowni(pod schodami) do domu (27.12d)

Moim marzeniem jest zrobić elewację w takich kolorach (nawet ogródek mi się podoba i płot )

http://www.dom-projekt.pl/projekty/13/viz/viz_1.jpg

a propos elewacji, też mam pytanie. czy to prawda że żółty kolor elewacji bardzo przyciąga owady?

myślimy o żółtym lub o zielonym, jako model stawiam sobie restaurację "pod jeleniem" na górze św. anny. kto tam był to wie o czym mówię :) http://www.podjeleniem.eu/index.php5?d=galeria#mini_01_zew.jpg

Witajcie!!

Już po raz kolejny wątek nam zamiera!!

Piszę "NAM"-bo jakiś czas temu stałam się szczęśliwą właścicielką projektu 27.12 d . Co jakiś czas się odzywam, z prośbami o to,żebyście ciągle pisali i wklejali zdjęcia ( z marnym -niestety-skutkiem ) .My zaczynamy budowę na wiosnę,przyszłego roku,ale jestem osobą zapobiegliwą i skoro mam jeszcze trochę czasu,to chcę zdobyć duuużo wiedzy ,którą czerpię z tego wątku.Więc,po raz nie wiem już który-PROSZĘ !! - piszcie,uzupełniajcie swoje galerie,bo mieszkam straaaasznie daleko od Was i nie mam możliwości odwiedzenia,kogokolwiek w celu obejrzenia realu.

A zmiany w naszym 27.12 to:

1. "wyprostowanie" salonu.

2. Rezygnacja z garażu (już mamy,wolno stojący)

3.Połączenie (na górze) pokoju z łazienką (skoro nie będzie garażu,komunikacja jest zbędna)

4.Wydzielenie garderoby w miejscu ,gdzie jest lukarna.

5.Lukarna przesunięta do przodu budynku (chyba cbartek tak zrobił)

6. Ścianka kolankowa up o 1 pustak.

No i to z grubsza tyle.Mam jeszcze koncepcję ,co do zmiany wyglądu elewacji. Marzą mi się 2 okrągłe filarki przy wejściu. Za kilka dni mam spotkanie z architektem,który właśnie adaptuje projekt i zapytam go o te filarki,bo można to zrobić(tak myślę )w trakcie budowy,za zgodą kierbuda,ale wolę się upewnić i zastanawiam się,czy nie będzie konieczne wydłużenie odrobinę dachu w tym miejscu.

To tyle "wypocin" na dziś. Czekam na Wasze-równie obszerne.

Pozdrawiam

Renata

Hej! Niestety mało czasu na pisanie, budowa idzie do porzodu, a w pracy gorący okres. Właśnie robimy tynki , za tydzień wchodzi fachowiec od wod-kan. Tynki są tradycyjne - cementowo - wapienne i jestem z nich zadowolony. Za czas jakiś wkeję foty.

Mam podobnie przerobiony projekt co ren tzn "wyprostowany salon i wejście" . Zmiany są dobre jednak przed wejściem czegoś brakuje. Myślę o jakiś ganku ale jeżeli jakieś kolumny to tylko drewniane belki.

Polecam dziennik Krisa z Jeleniej - to olbrzymia kopalnia wiedzy o budowe tego projektu i radzę zadawać konkretne pytania w miarę możliwości i wiedzy odpowiem. Pozdrawiamy J i A

Hey!

Dzięki za odpowiedź. Dziennik krisa już "studiowałam",i za każdym razem jak do niego wracam,odkrywam coś nowego.Masz rację,skarbnica wiedzy.

A konkretne pytania przyjdą jak zacznę budować,czyli nie szybko.Mam jednak nadzieję,że do tej pory ktokolwiek z doświadczeniem tu jeszcze będzie. :D

Pozdrawiam

Renata

U mnie też projekt w drodze podobnie jak większość wyprostuje salon

:) Wejście zostaje bez zmian. Jeszcze zamieniam miejscami okno w wykuszu z drzwiami na taras (ze względu na ustawienie budynku według stron świata no i dość wąskiej działki ,nie chce mieć tarasu przy ogrodzeniu. Formalności urzędowe w toku architekt twierdzi że do jesieni powinno być po wszystkim. Ja w jesieni robie fundament i jak dobrze pójdzie to z resztą ruszymy na wiosnę 2009

Ren 2904Tak jak ty jestem zapobiegliwa i też studiowałam dziennik budowy Krisa i zgodzę się z Tobą że to skarbnica wiedzy i kopalnia pomysłów na rozwiązania techniczne. Pozdrawiam wszystkich już budujących . Powodzenia . Wklejajcie fotki i podpowiadajcie nam początkującym :D[/b]

do wszystkich budujących żon :) zróbcie projekt kuchni zanim będą instalacje, tak żeby od razu w projekcie kuchni zostały uwzględnione wszystkie odpływy, urządzenia elektryczne oraz gniazdka - będzie dużo łatwiej :) myśmy zrobili tak na oko, jak sobie wymyśliłam, a później jak już wszytko zostało zalane wylewkami, to trzeba było dopasować meble do tego co jest. przerobić dało się niewiele... gdyby ktoś mi wcześniej powiedział, żeby myśleć o meblach kuchennych na etapie murowania, byłoby dużo łatwiej.

pozdrawiam!

Reng dzięki za podpowiedź !!

No i sami widzicie-żeby nie takie właśnie podpowiedzi,to na pewno wielu(e) z nas popełniło by ten błąd.Ja na pewno :D

Jeszcze raz dzięki i prosimy o więcej takich podpowiedzi :wink:

A może ktoś buduje "nasz" domek na suwalszczyźnie tylko się nie ujawnia,bo baaardzo chciała bym obejrzeć real,a wszędzie mam daleko :cry:

Pozdrawiam

Renata

• 2 weeks później...