Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hey!!

Pomocy-rozmawiałam dziś z "gościem" , którego firma może mi sprzedać bloczki fundamentowe po 2,50 zł./szt. (brutto) z dowozem-bo promocja!!

Powiedzcie-to dużo czy nie? bo nie wiem czy łapać tę promocję (zaczynam budowę na wiosnę 2009) :-?

Nawet jeśli to "12 a nie "14 to wg mnie taniocha.

Sprawdz tylko co to za towar, zeby nie była jakas lipa albo lewizna.

A jesli wszystko OK to zaplać dopiero po dostawie! :-)

Hey!!

Dzięki za odpowiedzi.

Wiem na pewno,że to nie żadna lipa,ani kant,bo mieszkam w małym mieście i wszyscy tu się znamy i sporo budujących zaopatruje się właśnie u tego gościa,chodziło mi tylko o cenę.W międzyczasie sprawdziłam ceny w konkurencji i tam za to samo było 3,60-4,10 zł. bez dowozu.Ten gość też normalnie sprzedaje drożej,ale-jak pisałam wcześniej- jest jakaś promocja.

A moje pytanie z poprzedniego postu wynikało stąd,że jeszcze nie orientuję się w cenach.Poprawię się!!

I jeszcze raz dzięki.

• 2 weeks później...

Witam, Piszę odnośnie okazyjnych zakupów:

Mam do sprzedania grzejniki aluminiowe Alice 500 w bardzo atrakcyjnej cenie 240 zł zestaw ( 10 elementów)+ koszty przesyłki. Grzejniki otrzymałam w ramach rozliczeń finansowych z firmą. Są w 100% oryginalne.

Dane Techniczne ( 1 żeberka ): Wysokość: 585 mm; Szerokość: 80 mm;Głębokość: 95 mm;Rozstaw podłączeń: 500 mm;Moc cieplna elementu dla T = 60°C: 157,5 W;Temperatura robocza: 95°C;Maksymalne dopuszczalne ciśnienie robocze: 0,6 MPa;Pojemność: 0,456 L

;Waga elementu: 1,7 kG; Gwarancja producenta: 10 LAT

Posiadam 42 zestawy 10 elementowe

Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny 0 509 448 729

wklejam kilka zdjęć, więcej w albumie na fotosiku

http://images27.fotosik.pl/242/c0efbab952a2fdf0m.jpg - balustrada, dziś montowana :)

http://images32.fotosik.pl/312/224cc60b0187702fm.jpg - łazienka góra

http://images33.fotosik.pl/313/93cecb66bf19e7f8m.jpg - mała łazienka dół

Zachęcony próbką na naszym forum rzuciłem się wartko do ogladania wszystkich Waszych zdjęć na fotsiku! a tam... : "Ten album jest zablokowany przez właściciela." :-(

Co robić?

• 2 weeks później...
Nie bywam tu zbyt często ( jak widzę nie tylko ja, ogólny zastój na forum ) ostatnio z powodu nawału formalności i tak: decyzje o przyłącz energetyczny już mam. Projekt poprawiony przez architekta a teraz oczekiwanie na pozwolenie na budowę. Powiem szczerze nie spodziewałam się że będzie to tak droga sprawa no ale gazowni to już chyba nikt nie przebije... Cena powala i zaczynam się mocno zastanawiać czy w ogóle robić przyłącz gazowy... No i oczywiście powolne rozglądanie się za materiałami ale na to jeszcze jest troszkę czasu. Jeśli ktoś z was pamięta ile poszło wam stali i jakiej średnicy to proszę podpowiedzcie bo nie mamy pojęcia ile kupić a być może trafi się już niedługo okazja promocyjnego zakupu... Pozdrawiam wszystkich

wyliczenia podane są w projekcie, zaraz gdzieś na początku, jeśli pamiętam było tego coś koło 1,5 tony. u nas było inaczej, musieliśmy dokupić więcej i grubsze pręty, bo mamy niekorzystne warunki terenu.

sprawdź w projekcie, albo zapytaj architekta, który robił adaptację. ew. zapytaj majstra, który będzie budował Ci dom

Witam wszystkich budujących,

od roku buduję w Poznaniu W 27.12 , śledzę z podziwem Krisa i nie ukrywam ,że bardzo często korzystałam z jego dziennika.

Równiez z podziwem patrzę na jego koszty.Ja mam zaadaptowaną wersję 27.12 d (część usługowa przerobilismy na garaż), aktualnie mam instalacje, przyłącza, tynki wewnętrzne i posadzki i koszt budowy na dzień dzisiejszy to

ok.360 tysięcy. Samo niwelowanie terenu kosztowało mnie 5 tys a przyłącze wod -kan 10 tys. Teraz ocieplamy.Nie oszczędzalismy na materiałach-to prawda-drewno było z dobrego tartaku-robilismy pełne deskowanie, fundamenty ocieplone ROOFMATE, instalacje wodne i co mam z rur COMAP-a(KOMAP-a ??)a podłogówka REHAU, ale to chyba nie żaden zbytekżeby tyle kosztował.Na tę chwilę musze powiedzieć ,że zapał , który miałam -już mi opadł i teraz jestem tylko zmęczona.zastanawiamy się nawet nad sprzedażą , ponieważ mamy już dom -szeregowiec- i nie wiem ,czy mamy odpowiednią motywację do dalszej budowy.Powoli przerastają mnie dyskusje z wykonawcami, uzgadnianie, sprawdzanie materiałów...Sąsiadowi budowała w całości jedna firma- i to właśnie chcę Wam polecić-koszt nie był kosmiczny, materiały uzgadniane a efekt porównywalny.Mnie nawalił ciesla-szukałam 3 miesiace kolejnego a tam każda ekipa wchodziła kolejno, sprzątała po sobie i nie mogła narzekac na poprzedników.Pozdrawiam i życzę zapału.

wyliczenia podane są w projekcie, zaraz gdzieś na początku, jeśli pamiętam było tego coś koło 1,5 tony. u nas było inaczej, musieliśmy dokupić więcej i grubsze pręty, bo mamy niekorzystne warunki terenu.

sprawdź w projekcie, albo zapytaj architekta, który robił adaptację. ew. zapytaj majstra, który będzie budował Ci dom

Dzięki reng za podpowiedź Architekt wyliczył mi na około 2,2 tony ale to zrozumiałe bo ja stawiam garaż dwustanowiskowy :)

Witam ponownie po dłuższej przerwie.

ren2904 -DZIĘKUJĘ, generalnie to wybór mojej żony.

U nas od wiosny prace sporo posunęły się do przodu. Kuchnia już praktycznie skończona, drzwi wewnętrzne zamontowane, podłogi położone. Teraz tylko listwy i ostateczne lakierowanie podłóg, no i później malowanie całego domu - to tak z grubsza bo oprócz tego mnóstwo drobnych prac do wykonania.

Z większych robót została jeszcze elewacja i porzadkowanie działki.

Kilka nowych zdjęć na stronce, jak będzie więcej i ładniejsze to zostaną dołączone.

Pozdrawiam

Witaj Bartku już myślałam że się nie pojawisz usiłuje się z Tobą skontaktować od dłuższego czasu ale jakoś nic. Gratuluje postępu w pracach wykończeniowych. Mam ogromna prośbę jeśli masz jakiś prowadzony przez siebie kosztorys i mógłbyś go udostępnić to byłabym wdzięczna. Ja właśnie oczekuję na pozwolenie na budowę z tego co wiem to czwartego na Podkarpaciu w 27.12 d Jeśli to możliwe to również proszę o zdjęcia domku. Pozdrawiam Magda

Witam ponownie po dłuższej przerwie.

ren2904 -DZIĘKUJĘ, generalnie to wybór mojej żony.

U nas od wiosny prace sporo posunęły się do przodu. Kuchnia już praktycznie skończona, drzwi wewnętrzne zamontowane, podłogi położone. Teraz tylko listwy i ostateczne lakierowanie podłóg, no i później malowanie całego domu - to tak z grubsza bo oprócz tego mnóstwo drobnych prac do wykonania.

Z większych robót została jeszcze elewacja i porzadkowanie działki.

Kilka nowych zdjęć na stronce, jak będzie więcej i ładniejsze to zostaną dołączone.

Pozdrawiam

Czesc cbartek,

Ładnie Wam ten domek wyszedł :-). Czy mozesz powiedziec jakiej szerokości Wam wyszła kuchnia?

Do RENG

-Widzę reniu,że dopięłaś swego!! Elewacja jak "Pod Jeleniem"- i tak trzymaj!! :D

Do AGA73

-kochani,może byście uzupełnili galerię,bo od dłuższego czasu "szczytujecie", a myślę,że postępy już są .Zarówno ja,jak i pewnie inni forumowicze chętnie obejrzeli by co u was słychać. :D

Pozdrawiam

Renata