ren2904 19.12.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Hmmmm...... No i oczywiście znowu jestem w kropce : Robić ten grzejniczek....czy nie robić.... U nas na pięterkowym korytarzu nie będzie miejsca na nic ponieważ góra będzie jak w wersji 27.12a (a budujemy wersję "D") I dla tego myślę,że warto było by trochę dogrzać na spoczniku. ..http://www.dobreprojekty.pl/w2712aPD.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 19.12.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Hey Tomm1927 !!Przez dłuższy czas nie było cię na forum,więc skoro jesteś może pokarzesz kilka fotek swego domku,bo dziennik przestałeś uzupełniać w ubiegłym roku.... Pzdr.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 21.12.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witajcie Wszyscy !! Idą Święta,więc życzę Wam zdrowia (bo kto będzie dźwigał cegły) ,wytrwałości (bo kto będzie użerał się z urzędasami),cierpliwości (bo kto da radę dokończyć to dzieło zwane domem),miłości (bo kto będzie z Wami mieszkał w tym domku),spełnienia marzeń -bo od tego wszystko się zaczęło...... Pzdr. Renata z rodziną http://www.ekartki.pl/cards_files/19/19585__image007.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kikutek 21.12.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Tomm, to wszystko zależy od własnych indywidualnych rozwiązań. U nas (wersja 12d) fachowiec stwierdził na oględzinach (realizacja wiosną)że na górnym holu nie będzie grzejnika (na dole tak jak u ciebie podłogówka). Ale w zasadzie podsunąłeś mi pomysł - pogadam z panem z firmy od ogrzewania - może faktycznie lepiej (i estetyczniej) będzie z grzejnikiem na górnym holu? My tą ścianę, gdzie ty masz garderobę mamy całą do dyspozycji, bo twoja garderoba wchodzi w skład naszej sypialni (tej z lukarną). Muszę to dać do rozważenia panu od ogrzewania. Ren - dzięki za życzenia i tobie tego samego na święta i nadchodzący rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 29.12.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Mam juz pozwolenie na budowę, w domu przeglądałam projekt po adaptacji i zauważyłam że instalacje gazowe są powykreślane i zastanawia mnie to dlaczego!? Czy wie ktoś coś na ten temat? Może dlatego że do gazowni nie zgłaszałam i nie miał się kto podpisać pod instalacją gazową?Pod wodociągami jest pięczątka, pod energetyką równiez a z gazownią to się zgapiłam bo mogłam to odrazu chyba załatwić tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 31.12.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Hey Tomm1927 !! Przez dłuższy czas nie było cię na forum,więc skoro jesteś może pokarzesz kilka fotek swego domku,bo dziennik przestałeś uzupełniać w ubiegłym roku.... Pzdr. R. jak tylko zrobię aktualne pikczersy to wrzucę. a nie było mnie bo roboty tyle "że nie ma czasu taczki załadować" wykończeniówka, przeprowadzka, święta itp. mam nadzieję że teraz to trochę wszystko zwolni i będzie więcej luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 07.01.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! W-budowniczowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 08.01.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Mam juz pozwolenie na budowę, w domu przeglądałam projekt po adaptacji i zauważyłam że instalacje gazowe są powykreślane i zastanawia mnie to dlaczego!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 13.01.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 melduję, że dnia 13.01.09 czyli dziś nasza budowa została odebrana do użytkowania pozdrawiam i życzę rychłych odbiorów. Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 13.01.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 melduję, że dnia 13.01.09 czyli dziś nasza budowa została odebrana do użytkowania pozdrawiam i życzę rychłych odbiorów. Renata gratulacje a powiedz mi czy potrzebne Wam było do odbioru świadectwo energetyczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 13.01.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 świadectwo energetyczne nie było potrzebne. złożyliśmy dokumenty do PINBU w starym roku jeszcze. słyszałam też, że dla domów budujących się ma to jeszcze nie obowiązywać, tylko dla tych których pozwolenie na budowę zostało wydane w 2009 roku. ale to tylko tyle co wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 13.01.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 RENIU GRATULACJE !!!!!!!! Jak ja Wam zazdroszczę !! Nasza "droga przez mękę" dopiero się zaczyna.Mam nadzieję,że za rok o tej porze ja też napiszę to co ty teraz Jeszcze raz gratuluję,życzę miłych i spokojnych chwil w ciepełku domowego...kominka i mam nadzieję,że nie przestaniesz odwiedzac tego wątku i udzielać nam kolejnych rad i podpowiedzi. Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.01.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 melduję, że dnia 13.01.09 czyli dziś nasza budowa została odebrana do użytkowania pozdrawiam i życzę rychłych odbiorów. Renata BRAWO! Miłego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 16.01.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 dziękuję od wczoraj też mamy już nadany nr działki i możemy się meldować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 16.01.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 a oto kilka zdjęć. zrobię więcej, to wkleję oprócz sofy kupionej niezamierzenie i kuchni to nie mamy jeszcze niczego nasze panele dół pekan http://images25.fotosik.pl/313/90f69c46afd1249em.jpg http://images39.fotosik.pl/49/78f1b91566cd06b6m.jpg a góra klon virginia, w rzeczywistości b. jasne http://images50.fotosik.pl/49/3ea302b65e4c2619m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 20.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Reng -wklej tą kuchnię ,chcemy obejrzeć Do Kikutek W której części Mazowsza budujesz? Acha!! Zapomniała bym się pochwalić :podpisaliśmy dziś umowę z kierownikiem budowy (1500 zł.),pozwolenie na budowę już się uprawomocniło , papierzyska wszystkie dograne,bloczki czekają,beton "zaklepany",stal jedzie....uff...tylko teraz pogody brak.Jak tylko się ociepli-zaczynamy No i kończę kompletować papiery do kredytu.Tak więc PRZEDSTAWIENIE CZAS ZACZĄĆ !!! Trzymajcie kciuki aby wszystko poszło w miarę sprawnie i nie wykończyło nas za wczasu Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik.pkr 20.01.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 jak rozwiązaliście problem wentylacji z kuchni i dolnej łazienki z jakich materiałów korzystaliście bo projekt o tym nic nie mówi a w rzucie dachu nie ma żadnego wyprowadzenia wentylacji? i czy robiliście dwa piony kanalizacyjne dla potrzeb łazienek? Proszę o odpowiedź Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kikutek 20.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Do Kikutek W której części Mazowsza budujesz? W Płocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 21.01.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Dzięki Kikutek. Tak usilnie szukam ,kto buduje najbliżej mnie i za każdym razem przeżywam okropny zawód,bo okazuje się,ze wszyscy mają swoje domki baaardzo daleko ode mnie. Miałam nadzieję,że chociaż ty będziesz bliżej,ale znowu "klops" - ponad 300 km. Czyli w dwie strony ok. 10 godzin. Trudno,po prostu nie obejrzę domku wcześniej,aż sama nie wybuduję Jeszcze raz dzięki. Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kikutek 21.01.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ren, spokojnie. My też go nie widzieliśmy na żywo. Ale zapewniam cię, że to bardzo fajny projekt, choć jak dla nas trzeba było kilku zmian (część z nich była już w alternatywnym projekcie z wyrównanym salonem i zlikwidowanym wykuszem ). Jeśli jeszcze nie budujesz, to pomyśl, co ci potrzebne w domu, patrz na wymiary pomieszczeń i wg tego wprowadzaj zmiany. Projekt nie wymaga specjalnych poprawek, ale dla naszch potrzeb kilka było koniecznych . W razie czego służę swoim niewielkim jak na razie (sso) doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts