Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Hmmmm......

No i oczywiście znowu jestem w kropce : Robić ten grzejniczek....czy nie robić.... :-?

U nas na pięterkowym korytarzu nie będzie miejsca na nic ponieważ góra będzie jak w wersji 27.12a (a budujemy wersję "D")

I dla tego myślę,że warto było by trochę dogrzać na spoczniku.

..http://www.dobreprojekty.pl/w2712aPD.gif

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie Wszyscy !!

Idą Święta,więc życzę Wam zdrowia (bo kto będzie dźwigał cegły) ,wytrwałości (bo kto będzie użerał się z urzędasami),cierpliwości (bo kto da radę dokończyć to dzieło zwane domem),miłości (bo kto będzie z Wami mieszkał w tym domku),spełnienia marzeń -bo od tego wszystko się zaczęło...... :D :wink:

Pzdr.

Renata z rodziną

http://www.ekartki.pl/cards_files/19/19585__image007.gif

Tomm, to wszystko zależy od własnych indywidualnych rozwiązań. U nas (wersja 12d) fachowiec stwierdził na oględzinach (realizacja wiosną)że na górnym holu nie będzie grzejnika (na dole tak jak u ciebie podłogówka).

Ale w zasadzie podsunąłeś mi pomysł - pogadam z panem z firmy od ogrzewania - może faktycznie lepiej (i estetyczniej) będzie z grzejnikiem na górnym holu? :roll: My tą ścianę, gdzie ty masz garderobę mamy całą do dyspozycji, bo twoja garderoba wchodzi w skład naszej sypialni (tej z lukarną). Muszę to dać do rozważenia panu od ogrzewania.

Ren - dzięki za życzenia i tobie tego samego na święta i nadchodzący rok :D

• 2 weeks później...

Mam juz pozwolenie na budowę, w domu przeglądałam projekt po adaptacji i zauważyłam że instalacje gazowe są powykreślane i zastanawia mnie to dlaczego!?

Czy wie ktoś coś na ten temat? Może dlatego że do gazowni nie zgłaszałam i nie miał się kto podpisać pod instalacją gazową?

Pod wodociągami jest pięczątka, pod energetyką równiez a z gazownią to się zgapiłam bo mogłam to odrazu chyba załatwić tak?

Hey Tomm1927 !!

Przez dłuższy czas nie było cię na forum,więc skoro jesteś może pokarzesz kilka fotek swego domku,bo dziennik przestałeś uzupełniać w ubiegłym roku....

Pzdr.

R.

jak tylko zrobię aktualne pikczersy to wrzucę. a nie było mnie bo roboty tyle "że nie ma czasu taczki załadować" :wink: wykończeniówka, przeprowadzka, święta itp. mam nadzieję że teraz to trochę wszystko zwolni i będzie więcej luzu.

świadectwo energetyczne nie było potrzebne. złożyliśmy dokumenty do PINBU w starym roku jeszcze. słyszałam też, że dla domów budujących się ma to jeszcze nie obowiązywać, tylko dla tych których pozwolenie na budowę zostało wydane w 2009 roku. ale to tylko tyle co wiem...

RENIU GRATULACJE !!!!!!!! :D :D :D :D

Jak ja Wam zazdroszczę !! Nasza "droga przez mękę" dopiero się zaczyna.Mam nadzieję,że za rok o tej porze ja też napiszę to co ty teraz :wink:

Jeszcze raz gratuluję,życzę miłych i spokojnych chwil w ciepełku domowego...kominka :D i mam nadzieję,że nie przestaniesz odwiedzac tego wątku i udzielać nam kolejnych rad i podpowiedzi. :wink:

Pzdr.

R.

a oto kilka zdjęć. zrobię więcej, to wkleję :)

oprócz sofy kupionej niezamierzenie :) i kuchni to nie mamy jeszcze niczego :)

nasze panele

dół pekan

http://images25.fotosik.pl/313/90f69c46afd1249em.jpg

http://images39.fotosik.pl/49/78f1b91566cd06b6m.jpg

a góra klon virginia, w rzeczywistości b. jasne

http://images50.fotosik.pl/49/3ea302b65e4c2619m.jpg

Reng -wklej tą kuchnię ,chcemy obejrzeć :p

Do Kikutek

W której części Mazowsza budujesz?

Acha!!

Zapomniała bym się pochwalić :podpisaliśmy dziś umowę z kierownikiem budowy (1500 zł.),pozwolenie na budowę już się uprawomocniło , papierzyska wszystkie dograne,bloczki czekają,beton "zaklepany",stal jedzie....uff...tylko teraz pogody brak.Jak tylko się ociepli-zaczynamy :p

No i kończę kompletować papiery do kredytu.Tak więc PRZEDSTAWIENIE CZAS ZACZĄĆ !!!

Trzymajcie kciuki aby wszystko poszło w miarę sprawnie i nie wykończyło nas za wczasu :-?

Pzdr.

R.

jak rozwiązaliście problem wentylacji z kuchni i dolnej łazienki z jakich materiałów korzystaliście bo projekt o tym nic nie mówi a w rzucie dachu nie ma żadnego wyprowadzenia wentylacji? i czy robiliście dwa piony kanalizacyjne dla potrzeb łazienek? Proszę o odpowiedź Z góry dziękuje

Dzięki Kikutek.

Tak usilnie szukam ,kto buduje najbliżej mnie i za każdym razem przeżywam okropny zawód,bo okazuje się,ze wszyscy mają swoje domki baaardzo daleko ode mnie. Miałam nadzieję,że chociaż ty będziesz bliżej,ale znowu "klops" - ponad 300 km. Czyli w dwie strony ok. 10 godzin. :( :( :(

Trudno,po prostu nie obejrzę domku wcześniej,aż sama nie wybuduję :cry:

Jeszcze raz dzięki.

Pzdr.

R.

Ren, spokojnie. My też go nie widzieliśmy na żywo. Ale zapewniam cię, że to bardzo fajny projekt, choć jak dla nas trzeba było kilku zmian (część z nich była już w alternatywnym projekcie z wyrównanym salonem i zlikwidowanym wykuszem :) ).

Jeśli jeszcze nie budujesz, to pomyśl, co ci potrzebne w domu, patrz na wymiary pomieszczeń i wg tego wprowadzaj zmiany. Projekt nie wymaga specjalnych poprawek, ale dla naszch potrzeb kilka było koniecznych :wink: . W razie czego służę swoim niewielkim jak na razie (sso) doświadczeniem. :)