ren2904 22.01.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Hey Kikutek !! Jak pisałam kilka postów wcześniej -wprowadziliśmy już kilka zmian,projekt przeszedł adaptację.Papierologię już mamy za sobą i na dniach zaczynamy budowę.Kilka dni temu przyszło mi do głowy jeszcze parę pomysłów.Rozmawiałam z kierbudem i powiedział,że da się to zrobić już w trakcie budowy. Wiem,że na pewno nasz projekt jest super,mimo wszystko z ciekawości chciała bym zobaczyć go wcześniej Nie omieszkam zadawać pytań na pewno.To forum już dało mi bardzo wiele informacji.Jestem osobą silnie dociekliwą i zapobiegliwą,więc wolę korzystać z doświadczenia innych niż "płacić" za własne błędy Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 23.01.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 ren2904 zapraszamy do nas do Częstochowy a na pytanka postaramy się odpowiadać na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 23.01.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Wielkie dzięki TOMM !! Baaardzo chętnie bym Was odwiedziła,ale jak pisałam wcześniej mieszkam na Mazurach,na najbardziej wysuniętym na wschód cypelku,przy samiutkiej ruskiej granicy i dla tego do Was wszystkich mam straaasznie daleko I z tego względu ciągle upominam się o Wasze zdjęcia. A pytania to ja mam ciągle... Jeszcze nie zaczęliśmy budowy a już Was zasypuję pytaniami,strach pomyśleć co będzie jak budowa ruszy..... Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kikutek 23.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Jestem osobą silnie dociekliwą i zapobiegawczą,więc wolę korzystać z doświadczenia innych niż "płacić" za własne błędy Ja też dlatego tu jestem i duuzo mi to dało zwłaszcza, że czasami "płacić" trzeba by napisać bez cudzysłowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 30.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witajcie !! To znowu JA I oczywiście -znowu z pytaniem- Powiedzcie ile wydaliscie kasy na drewno (na więźbę).Zadzwonił do nas znajomy (który ma tartak),że teraz jest marazm i nie mają roboty,więc chętnie przygotuje dla nas deski ( tzn. krokwie itp.). W przyszłym tygodniu mąż do niego jedzie ale nie wiemy o jakie pieniądze mamy się targować Więc proszę pomóżcie Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kikutek 30.01.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ren, ja mam w naszym kosztorysie wpisane 11,300zł. Trochę więcej mogło wyjść, bo z tyłu garażu (12d) przedłużaliśmy krokwie, żeby wyszła taka niby-wiata do drewna kominkowego (drzwi tylne do garażu są zliwkidowane). Myślę, ze to nie odniosło znacząco kosztów. Z tego, co mówił szef tej ekipy to jakieś 200-300zł, a i to tylko dlatego, że zapomniał że chcę tą wiatę i krokwie nad garażem ucięli i musieli domówić, żeby dosztukować. Aha, i 2 "filary"drewniane pod tą wiatę i dwa przed wejściem (bo my zlikwidowaliśmy podcień przy drzwiach wejściowych, żeby było oddzielne wejscie do kuchni) - takie jak u cbartek. Myślę, że przy projekcie bez tych zmian wyszłoby między 10 a 11 tys. Aktualne na czerwiec 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 03.02.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dzięki Kikutek !! Podejrzewaliśmy,że to będzie mniej więcej taka kwota.Ale wolałam się upewnić. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 06.02.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 u nas też wyszło coś koło 10 tys z kawałkiem - cena na wrzesień 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 09.02.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 u nas wyszło coś koło 8kPLN, ale to jest cena z września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 09.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dzięki wszystkim za informacje Mój mąż,oczywiście jeszcze nie dojechał do znajomego w sprawie tego drzewa i obawiam się,że jak będzie dalej zwlekał to okazja przeleci nam koło nosa Na razie zajęci jesteśmy załatwianiem kredytu ,a to plus praca...... i cały dzień mija Jeszcze raz dzięki Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.02.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dzięki wszystkim za informacje Mój mąż,oczywiście jeszcze nie dojechał do znajomego w sprawie tego drzewa i obawiam się,że jak będzie dalej zwlekał to okazja przeleci nam koło nosa Na razie zajęci jesteśmy załatwianiem kredytu ,a to plus praca...... i cały dzień mija Jeszcze raz dzięki Pzdr. R. Jak juz Wam się uda załatwić kredyt to dajcie znać jak poszło. Tyle teraz piszą o problemach z uzyskaniem kredytu - jestem ciekaw jak to wyglada naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 10.02.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hey!! Jak na razie jestem na etapie kompletowania dokumentów ( a trochę tego trzeba !! ) i utknęłam,bo księgowa nie rozliczyła jeszcze roku i nie mam PIT-u , który jest niezbędny.Mam jednak nadzieję,że nie będzie wiekszych kłopotów w dalszym etapie O postępach będę informować. Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 17.02.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Coś cichuśko znowu na forum A u mnie z kredycikiem tak: złożyłam tonę dokumentów i taka fajna pani powiedziała- "CZEKAĆ" -no to czekam Mam dostać odpowiedź na początku przyszłego tygodnia. Trzymajcie kciuki,żeby przyznali,bo po trochu roboty już u mnie ruszyły a bez kasiory ani rusz Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 18.02.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam wszystkich budowniczych. Dawno mnie nie było na forum. Trochę się u mnie działo. Mieszkam już w swoim domku i ciągle powoli go wykańczamy. Trochę to jeszcze potrwa.. Ale co tam ważne, że u siebie-w swoim domku. Wkleiłam kilka nowych zdjęć do mojego albumu. Ciekawe czy spodoba się Wam mój kominek? Pozdrawiam Aga zdjęcia:http://jacekc.fotosik.pl/albumy/227407.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 20.02.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Hey Aga !! Gratuluję i zazdroszczę!! Też bym już tak chciała...... Kominek masz suuuperowy ,proszę o więcej zdjęć wnętrz Jak widzisz-wątek znowu nam zamiera ,ale ja jestem tu częstym gościem i chętnie pooglądam twoje postępy. Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 20.02.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 witam i pozdrawiam wszystkich, wklejam parę zdjęć naszej kuchni nie robiliśmy spiżarki ani nie zdecydowaliśmy się na otwartą kuchnię. http://images39.fotosik.pl/63/9b5b9e016d203f08m.jpg http://images43.fotosik.pl/67/a93d6399b34803cdm.jpg http://images44.fotosik.pl/67/f34b877373721ca7m.jpg więcej zdjęć na fotosiku pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 20.02.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam Reng Twoja kuchnia jest bardzo podobna do naszej, z tym że nasze meble w kuchni są ciemne. Za to glazura chyba identyczna i w tym samym miejscu mamy zainstalowany zlew. Bardzo podobaja mi się Wasze drzwi przesuwne. Też takie chciałam ale mój małżonek nie popiera mojego zdania. Mam jednak nadzieję, że jeszcze pojawią się w mojej kuchni. Ja zostawiłam też spiżarkę i jestem bardzo z tego powodu zadowolona, bo kuchnia i tak jest duża a spiżarka to coś naprawdę wspaniałego A tak w ogóle to jestem ciekawa czy te drzwi zamawialiście u stolarza i czy kupowane są gotowe( jeśli tak to jaka to firma i jaki mniej więcej koszt) . Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 21.02.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 kaseta do zatynkowania jest eclisse, koszt jeśli pamiętam ok 1200zł. drzwi u stolarza, fornir dębowy bejcowany pod kolor okien, koszt ok 1000zł. za podobne drzwi firma sapeli gdzie kupowaliśmy kasetę chciała 1500 za zwykłe, a za przesuwne jeszcze więcej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 23.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam po małej przerwie. My od stycznia mieszkamy już u siebie. Dzięki temu że dom oddaliśmy do użytku w grudniu obeszło się bez "nieszczęsnego" świadectwa energetycznego.W albumie umieściłem kilka aktualnych fotek.Chwalcie się waszymi postępami.Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu i wykańczaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 25.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witajcie !! Oglądam Wasze galerie i wzdycham ze smutkiem - czemu to nie ja Też chciała bym być już na finiszu. A tu niestety-dopiero zaczynam... Nie pisałam Wam wcześniej ale my budujemy w miejscu starego domu , który dostałam od babci.Kilka dni temu skończyliśmy rozbiórkę.Odzyskaliśmy sporo cegieł (będą na działówki i kominy).Teraz czekamy na lepszą pogodę.Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w sobotę przychodzi pan geodeta wytyczyć budynek,a potem wkracza pan koparkowy i kopie fundament. Założyłam konto na fotosiku i wkleiłam kilka zdjęć z rozbiórki.Ale ,jak to mówi młodzież -jestem dzieckiem Neo (czyli słabo zaprzyjaźniona z komputerem) i jakoś dziwnie wkleiły mi się te zdjęcia - w odwrotnej kolejności ......Pierwsze powinno być ostatnie...oglądanie trzeba zacząć od końca... Proszę o wyrozumiałość Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts