Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Hey Kikutek !!

Jak pisałam kilka postów wcześniej -wprowadziliśmy już kilka zmian,projekt przeszedł adaptację.Papierologię już mamy za sobą i na dniach zaczynamy budowę.Kilka dni temu przyszło mi do głowy jeszcze parę pomysłów.Rozmawiałam z kierbudem i powiedział,że da się to zrobić już w trakcie budowy.

Wiem,że na pewno nasz projekt jest super,mimo wszystko z ciekawości chciała bym zobaczyć go wcześniej :D

Nie omieszkam zadawać pytań na pewno.To forum już dało mi bardzo wiele informacji.Jestem osobą silnie dociekliwą i zapobiegliwą,więc wolę korzystać z doświadczenia innych niż "płacić" za własne błędy :lol:

Pzdr.

R.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wielkie dzięki TOMM !!

Baaardzo chętnie bym Was odwiedziła,ale jak pisałam wcześniej mieszkam na Mazurach,na najbardziej wysuniętym na wschód cypelku,przy samiutkiej ruskiej granicy i dla tego do Was wszystkich mam straaasznie daleko :(

I z tego względu ciągle upominam się o Wasze zdjęcia.

A pytania to ja mam ciągle...

Jeszcze nie zaczęliśmy budowy a już Was zasypuję pytaniami,strach pomyśleć co będzie jak budowa ruszy..... :wink:

Pzdr.

R.

Witajcie !!

To znowu JA :lol:

I oczywiście -znowu z pytaniem- Powiedzcie ile wydaliscie kasy na drewno (na więźbę).Zadzwonił do nas znajomy (który ma tartak),że teraz jest marazm i nie mają roboty,więc chętnie przygotuje dla nas deski ( tzn. krokwie itp.). W przyszłym tygodniu mąż do niego jedzie ale nie wiemy o jakie pieniądze mamy się targować :-?

Więc proszę :p pomóżcie

Pzdr.

R.

Ren, ja mam w naszym kosztorysie wpisane 11,300zł. Trochę więcej mogło wyjść, bo z tyłu garażu (12d) przedłużaliśmy krokwie, żeby wyszła taka niby-wiata do drewna kominkowego (drzwi tylne do garażu są zliwkidowane). Myślę, ze to nie odniosło znacząco kosztów. Z tego, co mówił szef tej ekipy to jakieś 200-300zł, a i to tylko dlatego, że zapomniał że chcę tą wiatę i krokwie nad garażem ucięli i musieli domówić, żeby dosztukować. :evil:

Aha, i 2 "filary"drewniane pod tą wiatę i dwa przed wejściem (bo my zlikwidowaliśmy podcień przy drzwiach wejściowych, żeby było oddzielne wejscie do kuchni) - takie jak u cbartek. Myślę, że przy projekcie bez tych zmian wyszłoby między 10 a 11 tys.

Aktualne na czerwiec 2008 :D

Dzięki wszystkim za informacje :D

Mój mąż,oczywiście jeszcze nie dojechał do znajomego w sprawie tego drzewa i obawiam się,że jak będzie dalej zwlekał to okazja przeleci nam koło nosa :cry:

Na razie zajęci jesteśmy załatwianiem kredytu ,a to plus praca...... i cały dzień mija :-?

Jeszcze raz dzięki

Pzdr.

R.

Dzięki wszystkim za informacje :D

Mój mąż,oczywiście jeszcze nie dojechał do znajomego w sprawie tego drzewa i obawiam się,że jak będzie dalej zwlekał to okazja przeleci nam koło nosa :cry:

Na razie zajęci jesteśmy załatwianiem kredytu ,a to plus praca...... i cały dzień mija :-?

Jeszcze raz dzięki

Pzdr.

R.

Jak juz Wam się uda załatwić kredyt to dajcie znać jak poszło.

Tyle teraz piszą o problemach z uzyskaniem kredytu - jestem ciekaw jak to wyglada naprawdę.

Hey!!

Jak na razie jestem na etapie kompletowania dokumentów ( a trochę tego trzeba !! :o ) i utknęłam,bo księgowa nie rozliczyła jeszcze roku i nie mam PIT-u , który jest niezbędny.Mam jednak nadzieję,że nie będzie wiekszych kłopotów w dalszym etapie :-?

O postępach będę informować.

Pzdr.

R.

Coś cichuśko znowu na forum :roll:

A u mnie z kredycikiem tak: złożyłam tonę dokumentów i taka fajna pani powiedziała- "CZEKAĆ" -no to czekam :wink: Mam dostać odpowiedź na początku przyszłego tygodnia. Trzymajcie kciuki,żeby przyznali,bo po trochu roboty już u mnie ruszyły a bez kasiory ani rusz :D :wink:

Pzdr.

R.

Witam wszystkich budowniczych.

Dawno mnie nie było na forum. Trochę się u mnie działo. Mieszkam już w swoim domku i ciągle powoli go wykańczamy. Trochę to jeszcze potrwa.. :wink: Ale co tam ważne, że u siebie-w swoim domku.

Wkleiłam kilka nowych zdjęć do mojego albumu. Ciekawe czy spodoba się Wam mój kominek? :D

Pozdrawiam Aga

zdjęcia:http://jacekc.fotosik.pl/albumy/227407.html

witam i pozdrawiam wszystkich, wklejam parę zdjęć naszej kuchni :) nie robiliśmy spiżarki ani nie zdecydowaliśmy się na otwartą kuchnię.

http://images39.fotosik.pl/63/9b5b9e016d203f08m.jpg

http://images43.fotosik.pl/67/a93d6399b34803cdm.jpg

http://images44.fotosik.pl/67/f34b877373721ca7m.jpg

więcej zdjęć na fotosiku :)

pozdrawiam

Renata

Witam

Reng Twoja kuchnia jest bardzo podobna do naszej, z tym że nasze meble w kuchni są ciemne. Za to glazura chyba identyczna i w tym samym miejscu mamy zainstalowany zlew. Bardzo podobaja mi się Wasze drzwi przesuwne. Też takie chciałam ale mój małżonek nie popiera mojego zdania. Mam jednak nadzieję, że jeszcze pojawią się w mojej kuchni. Ja zostawiłam też spiżarkę i jestem bardzo z tego powodu zadowolona, bo kuchnia i tak jest duża a spiżarka to coś naprawdę wspaniałego :wink: A tak w ogóle to jestem ciekawa czy te drzwi zamawialiście u stolarza i czy kupowane są gotowe( jeśli tak to jaka to firma i jaki mniej więcej koszt) . Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie. Aga

Witam po małej przerwie.

My od stycznia mieszkamy już u siebie. Dzięki temu że dom oddaliśmy do użytku w grudniu obeszło się bez "nieszczęsnego" świadectwa energetycznego.

W albumie umieściłem kilka aktualnych fotek.

Chwalcie się waszymi postępami.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu i wykańczaniu.

Witajcie !!

Oglądam Wasze galerie i wzdycham ze smutkiem - czemu to nie ja :cry:

Też chciała bym być już na finiszu. A tu niestety-dopiero zaczynam...

Nie pisałam Wam wcześniej ale my budujemy w miejscu starego domu , który dostałam od babci.Kilka dni temu skończyliśmy rozbiórkę.Odzyskaliśmy sporo cegieł (będą na działówki i kominy).Teraz czekamy na lepszą pogodę.Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w sobotę przychodzi pan geodeta wytyczyć budynek,a potem wkracza pan koparkowy i kopie fundament.

Założyłam konto na fotosiku i wkleiłam kilka zdjęć z rozbiórki.Ale ,jak to mówi młodzież -jestem dzieckiem Neo (czyli słabo zaprzyjaźniona z komputerem) i jakoś dziwnie wkleiły mi się te zdjęcia :roll: - w odwrotnej kolejności ......Pierwsze powinno być ostatnie...oglądanie trzeba zacząć od końca...

Proszę o wyrozumiałość :wink:

Pzdr.

R.