Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdybyś była zainteresowana dalej tym balkonem nad wejściem to w biurze projektowym jest dostępny ANEKS DO PROJEKTU (PRZEPROJEKTOWANIE STREFY WEJŚCIOWEJ ORAZ WYRÓWNANIE ŚCIANY TYLNEJ) .Gdy kupowałem projekt w maju to wszystko z dostawą kosztowało mnie 1913zł. A co do forum to faktycznie nieco ucichło , ja jestem na etapie składania w starostwie.Podobno od tej pory sześć tygodni plus dwa na uprawomocnienie plus dwa na coś tam więc gdyby listopad pozwolił to kopiemy.Ekipa wstępnie jest policzyli mi ok 6000 za fundamenty.

Chciałam ci bardzo podziękować za informację dotyczącą aneksu do projektu. Dzięki temu zyskam czasu i pieniędzy. Bardzo fajnie że coś takiego jest.

My na razie staramy się o pozwolenie na budowę. Na jesień zrobimy wodę i czekamy na prąd. Jak będzie prąd to zaczniemy budować. Co do kosztów to mamy spotkać się z wykonawcą więc cene dopiero poznamy. Mam nadzieje że nie będzie szokująca :o :wink:

Szkoda że forum ucichło ale mam nadzieje że jak nadejdzie jesienna pora i długie wieczory do przemyśleń to się to zmieni :D

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

No nareszcie pogoda sprzyja. Wylaliśmy wieniec i już sobie schnie :D Jak pogoda się utrzyma za jakieś półtora tygodnia przyjdzie cieśla stawiać krokwie i zacznie rosnąć dach. Co prawda kosztorys powala ale i tak jest lepiej jak wiosną dużo korzystniej nam to wyjdzie. A w międzyczasie robią się ślepe posadzki na parterze, położone główne ciągi kanalizacyjne na dole....

Miło już się chodzi po domku widać jakie są pokoje co i jak... Ale to początek drogi teraz trzeba zacząć myśleć o instalacjach. Doświadczeni budowniczowie podpowiadajcie na co zwracać uwagę....

Pozdrawiam Madzik

Madzik bardzo fajny pomysł z wyjściem na taras z wykuszu. Też mam zamiar tak zrobić :)

Z wyjściem na taras to w sumie samo wyszło mam wąską działkę i nie chciałam wyjścia na ogrodzenie a poza tym ładnie doświetla salon co prawda w pierwszej wersji na wykuszu miła być storczykarnia :D ale przegrała z szerokim wyjściem na taras.

Na dole stają już ścianki działowe zrezygnowaliśmy ze spiżarki na rzecz większej kuchni, ale nie do końca spiżarka będzie pod schodami po prostu głębiej pobraliśmy ziemi i jest super! jak na razie zobaczymy efekt jak będą tynki :)

• 2 weeks później...

forum z lekka zamarło ale to oczywiste przy takiej pogodzie wszyscy ruszyli do pracy. U nas od początku tygodnia rośnie dach.. Krokwie już postawione... jętki się mocowały dzisiaj :) Komin jest zaplanowany na początek przyszłego tygodnia postanowiliśmy że będzie postawiony z klinkieru... Który co prawda miał być już dziś ale niestety autko się popsuło i dojedzie jutro. Zdjęcia nowe są ale czekają na zgranie czyli na odrobinę wolnego czasu :) Oczywiście jak przy każdej budowie muszą być kłopoty przestroga dla startujących... jak sąsiad podpisuje zgodę na przekop przez działkę kopcie tego samego dnia bo może się rozmyślić :oops: Ja przez taki właśnie wybryk sąsiada muszę ciągnąć kanalizacje na 2 razy większą odległość i zapłacić za zmiany w dokumentacji Ale nie ma tego złego.... ponoć

Życzę życzliwych urzędników miłych sąsiadów no i rzetelnych ekip :D

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...

pogoda sprzyja :D Dach już jest na finiszu jeszcze jeden rząd dachówek

Zdecydowaliśmy się na Creatona Viva new Miedź angobowana

jak na razie wszystko O.k Trochę się obawiałam bo czytałam kilka niepochlebnych opinii ale z moją dachówką wszystko w porządku zobaczymy jeszcze przy słonecznej pogodzie , ale jestem dobrej myśli.

Dla zainteresowanych fotki z poszczególnych etapów budowy jeszcze nie kompletne ale już coś

http://madzikpkr.fotosik.pl/albumy/715193.html

• 2 months później...

Witam serdecznie!

Dawno nikt tu nie zaglądał :( ale może jest jeszcze ktoś taki jak ja, kto zaczyna budowę W-27.12.d ??????

Jeszcze nie przeczytałam całego wątku, ale zapisuje się do "fanklubu" :p W-27.12

Mam nadzięję, że do czasu otrzymania pozwolenia na budowę, wyszukam i przeczytam wszystkie wątki oraz dowiem się wielu ciekawostek o budowie W-27.12 :wink: :wink: :wink:

• 3 weeks później...
Witam, bardzo podoba nam się projekt domu W27.12 a lub d. Jesteśmy na etapie warunków zabudowy. Czy można by zobaczyć dom " na żywo" bardzo by nam to ułatwiło podjęcie decyzji. Jeśli jest któś chętny z okolic Łańcuta- Podkarpacie, na pokazanie wnętrza domu? :D

Może i na etapie tym samym ale u nas budowa ta będzie rozwleczona w czasie ze względów finansowych i rodzinnych. Mamy dwie małe córeczki: Julcia 3 latka i Amelcia 1,5 roku i żeby coś działać muszą obie chodzić do przedszkola a na razie chodzi tylko starsza. :)

Budować zamierzamy w dużej mierze systemem gospodarczym, na razie gromadzimy materiały budowlane chć jeszcze nie mamy kupionego projektu.

A odnośnie projektu to mama pytania:

- czy drugi strop jest betonowy?

- w jakim zakresie projekt pozwala na zmiany ( chodzi nam głównie o likwidację garażu i postawienie komina, do kuchni kaflowej, w kuchni).

:D :D :D :D

- w jakim zakresie projekt pozwala na zmiany ( chodzi nam głównie o likwidację garażu i postawienie komina, do kuchni kaflowej, w kuchni).

:D :D :D :D

My też budowaliśmy bez garażu,ale biuro projektowe nie zgodziło się na sprzedanie projektu bez garażu,kazali nam usunąć go na etapie adaptacji (robił ją nasz rodzimy architekt). Wprowadziliśmy sporo zmian w projekcie (odpowiedź na twoje pytanie o komin) ale wcześniej zapytaliśmy o zgodę biuro. Tak jak w przypadku garażu-uzyskaliśmy zgodę na większość zmian.Czyli przed zamówieniem projektu,proponuję przeprowadzić dialog z biurem w Jeleniej Górze (najlepiej e-mailowy) i ustalić zakres zmian

Pzdr.

R.

jak zwykle wątek odżywa na wiosnę :) My nie zimowaliśmy...

Mamy już kompletny dach, i wstawione okna w sumie już stan zamknięty :lol:

zima pokazała co potrafi zaspy w koło domu były wyższe ode mnie :( Mam nadzieje już długo nie powtórzy się taka zima. Teraz powolutku ruszymy z instalacją elektryczną i wodną.

http://madzikpkr.fotosik.pl/albumy/715193.html

My budujemy W-27.12a tylko, że zlikwidowaliśmy garaż obok domu ze względu na wąską działkę i garaż jest z przodu domu. W sumie mamy już stan zamknięty, w sobotę ma być montowana brama garażowa, elektryka już powoli idzie. Pozdrawiam wszystkich budujących W-27.12