karina i Jasiu 24.04.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 dzisiaj rowniez dzwoniłem po składach budowlanych w okolicach Krakowa. porotherm 25 jest po 9,60 brutto . zastanawiam sie tez nad betonem komórkowym :ofeta ponizej . Rozmawiałem z pracownikiem składu mowi ze towar sprowadzany z austrii ma certyfikaty . Musiałbym podjechć i sprawdzić , Co myslicie o takiej ofercie ?? Jaki producent i co za odmiana BK? Jakoś mało informacji na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 24.04.2007 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 trzeba by pojechać do Krzeszowic i sprawdzic na składzie jak to wygląda , Na razie to tylko tyle wiem ze ma certyfikat unii i ze towar z austrii z tym ze ponoć trzeba zamówic pełny skład wyładunek we własnym zakresie. zapomniałem zapytac jaka klasa wytrzymałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 30.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 WitamNo to fundamenty zrobione!! Posżło sparwnie i szybko. Poczatek prac -sroda rano, zakończenie sobota 10.00!.. Calość wylewana bez zadnego murowania. Dzisiaj po południu zabieram sie za zdejmowanie szalunków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.04.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam No to fundamenty zrobione!! Posżło sparwnie i szybko. Poczatek prac -sroda rano, zakończenie sobota 10.00!.. Calość wylewana bez zadnego murowania. Dzisiaj po południu zabieram sie za zdejmowanie szalunków. Pozdrawiam. Gratulacje! To się nazywa robota z gazem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 06.05.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 witam,czym bliżej do budowy rodzą sie nowe pomysły. Zastanawiamy się nad wiatą przed garażem na drugi samochód, żeby w zimie nie trzeba było skrobać samochodu. I przyznam szczerze, że nie wiem czy będzie to dobrze wyglądało. Co Wy o tym pomyśle sądzicie? A może ktoś posiada zdjęcia takich wiat? pozdrawiamAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 06.05.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Wiatm,Cos nam to forum przygasło. Dla rozruszania kilka zdjęć z naszej rozpoczętej budowy. http://foto.onet.pl/12hie,44wkck8c46yy Wczoraj zostały zamówione kominy (cjblok) powinny być w tym tygodniu a jutro zakup cementu i wapna. Teraz tylko zasypanie fundamentów i jak dobrze pojdzie to w przyszłym tygodniu zaczną rosnąć mury!.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 07.05.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Wiatm, Cos nam to forum przygasło. Dla rozruszania kilka zdjęć z naszej rozpoczętej budowy. http://foto.onet.pl/12hie,44wkck8c46yy,u.html Wczoraj zostały zamówione kominy (cjblok) powinny być w tym tygodniu a jutro zakup cementu i wapna. Teraz tylko zasypanie fundamentów i jak dobrze pojdzie to w przyszłym tygodniu zaczną rosnąć mury!. pozdrawiam Hej cbartek, wchodzę w ten link a tam zdjęć niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 08.05.2007 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Kurcze własnie nie wiem co się dzieje. Zdjęcia są na serwerze a cos nie chce ich pokzaywać. Pokazuje dopiero jak się zaloguje. Ale zaraz nad tym popracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 08.05.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Problem ze zdjęciami rozwiązany - zmiana strony. Dzisiaj tylko jedno zdjęcie a włąsiciwe rzut parteru w-27,12d po małych zmianach - co sadzicie o takim pomysle na kuchnie?. Rreszta zdjęć jutro.A wszytko tutaj: http://www.cbartek.fotosik.pl Pozdrawiam Pozostałe zdjęcia juz dodane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 09.05.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Pomysł na kuchnię fajny, tylko nie wiem czy przedsionek w tej wersji nie jest za mały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.05.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Problem ze zdjęciami rozwiązany - zmiana strony. Dzisiaj tylko jedno zdjęcie a włąsiciwe rzut parteru w-27,12d po małych zmianach - co sadzicie o takim pomysle na kuchnie?. Rreszta zdjęć jutro. A wszytko tutaj: http://www.cbartek.fotosik.pl Pozdrawiam Pozostałe zdjęcia juz dodane. ładny ten parter! Kurka, teraz troszke załujemy, że nie wyciagneliśmy tylnej ściany salonu i klatki schodowej do poziomu tylnej ściany kotłowni. Hacjenda jest wyraźniej ustawna. Co do kuchni - to nam pasuje wersja zgodna z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 10.05.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Przedsionek faktycznie nie jest za duzy (1.7m długościi) ale wystarczy. Bardziej nam zależało na wejściu do kuchni bezpośredbo z korytarza. Na górze też będa małe zmiany za chwile wkleje na stronke nowe zdjecie (plan poddasza)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 29.05.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam forumowicze, Mam pytanie, które juz zadałem kris'owi: Ile bloczków betonowych zamawialiście na ściany fundamentowe? (Chcę zamówić 1500) To samo pytanie o bloczki BK. Ja buduję W.27.12d z jednostanowiskowym, zmniejszonym (do 4,5 m szerokości garażem) i jak patrzę to złozyłem zamówienie na 1500 szt. "Połówek" zamówiłem 250 szt. Ja porównuję to z ilościami kris'a i wychodzi, ze zamówiłem za mało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 31.05.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 M3ja zamówiłam 1200 bloczków na fundamenty, 1700 bk 24 i 760 połówek. Mam nadzieję, że wystarczy. Garaż zmniejszyliśmy do 3 m. pozdA.A jutro odbieram pozwolenie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 01.06.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 nam budowlaniec wyliczył 1200 bloczków fundamentowych.ale wydaje mi się że to nie ma co tak do końca porównywać bo u jednego w fundament wejdzie 7 warstw bloczków a u drugiego 9 warstw. wszystko zależy od indywidualnych warunków gruntowo terenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 01.06.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A u nas mury powoli rosną. Nowe zdjęcia załączone.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 01.06.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam Mam pytanie odnoście otworów okiennych w projekcie W27.12.b mam na 180 cm.Czy w innych wersjach też są otwory tego samego rozmiaru.Jak to wyglada ??? czy nie są za duże ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 02.06.2007 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 W W-27.12d otwory okienne też są 150x 180 i jak dla mnie są ok. Wyglądają też spoko a poza tym bedą dobrze doświetlać pomieszczenia!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 02.06.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Zawsze jak będzie za mało bloczków to można dokupić. My już mamy na placu materiał brakuje nam stali i drewna. Wczoraj odebrałam pozwolenie i ruszamy z budową za miesiąc. Zastanawiamy sie z mężem jak jest z ociepleniem fundamentów czy ociepla się je od razu jak się muruje ściany fundamentowe czy razem z ocieplaniem całego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 02.06.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Dziękuję za odpowiedz w sprawie okien.Pewnie zostanę przy tych jakie sa w projekcie.Ale juz macie fajnie mając pozwolenie na budowę .Ja od poczatku grudnia ubiegłego roku męczyłem się z papierkami w koncu 17 maja złożyłem PnB i czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts