Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

dzisiaj rowniez dzwoniłem po składach budowlanych w okolicach Krakowa. porotherm 25 jest po 9,60 brutto . zastanawiam sie tez nad betonem komórkowym :ofeta ponizej .

Rozmawiałem z pracownikiem składu mowi ze towar sprowadzany z austrii ma certyfikaty . Musiałbym podjechć i sprawdzić , Co myslicie o takiej ofercie ??

Jaki producent i co za odmiana BK? Jakoś mało informacji na allegro :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

No to fundamenty zrobione!! Posżło sparwnie i szybko. Poczatek prac -sroda rano, zakończenie sobota 10.00!.. Calość wylewana bez zadnego murowania. Dzisiaj po południu zabieram sie za zdejmowanie szalunków.

Pozdrawiam.

Gratulacje!

To się nazywa robota z gazem! :-)

witam,

czym bliżej do budowy rodzą sie nowe pomysły. Zastanawiamy się nad wiatą przed garażem na drugi samochód, żeby w zimie nie trzeba było skrobać samochodu. I przyznam szczerze, że nie wiem czy będzie to dobrze wyglądało. Co Wy o tym pomyśle sądzicie? A może ktoś posiada zdjęcia takich wiat?

pozdrawiam

Ag

Wiatm,

Cos nam to forum przygasło. Dla rozruszania kilka zdjęć z naszej rozpoczętej budowy.

http://foto.onet.pl/12hie,44wkck8c46yy

Wczoraj zostały zamówione kominy (cjblok) powinny być w tym tygodniu a jutro zakup cementu i wapna. Teraz tylko zasypanie fundamentów i jak dobrze pojdzie to w przyszłym tygodniu zaczną rosnąć mury!.

pozdrawiam

Wiatm,

Cos nam to forum przygasło. Dla rozruszania kilka zdjęć z naszej rozpoczętej budowy.

http://foto.onet.pl/12hie,44wkck8c46yy,u.html

Wczoraj zostały zamówione kominy (cjblok) powinny być w tym tygodniu a jutro zakup cementu i wapna. Teraz tylko zasypanie fundamentów i jak dobrze pojdzie to w przyszłym tygodniu zaczną rosnąć mury!.

pozdrawiam

Hej cbartek,

wchodzę w ten link a tam zdjęć niet :-(

Problem ze zdjęciami rozwiązany - zmiana strony. Dzisiaj tylko jedno zdjęcie a włąsiciwe rzut parteru w-27,12d po małych zmianach - co sadzicie o takim pomysle na kuchnie?. Rreszta zdjęć jutro.

A wszytko tutaj:

http://www.cbartek.fotosik.pl

Pozdrawiam

Pozostałe zdjęcia juz dodane.

ładny ten parter!

Kurka, teraz troszke załujemy, że nie wyciagneliśmy tylnej ściany salonu i klatki schodowej do poziomu tylnej ściany kotłowni. Hacjenda jest wyraźniej ustawna. Co do kuchni - to nam pasuje wersja zgodna z projektem.

• 3 weeks później...

Witam forumowicze,

Mam pytanie, które juz zadałem kris'owi:

Ile bloczków betonowych zamawialiście na ściany fundamentowe? (Chcę zamówić 1500)

To samo pytanie o bloczki BK. Ja buduję W.27.12d z jednostanowiskowym, zmniejszonym (do 4,5 m szerokości garażem) i jak patrzę to złozyłem zamówienie na 1500 szt. "Połówek" zamówiłem 250 szt.

Ja porównuję to z ilościami kris'a i wychodzi, ze zamówiłem za mało ... :-(

Zawsze jak będzie za mało bloczków to można dokupić. My już mamy na placu materiał brakuje nam stali i drewna. Wczoraj odebrałam pozwolenie i ruszamy z budową za miesiąc.

Zastanawiamy sie z mężem jak jest z ociepleniem fundamentów czy ociepla się je od razu jak się muruje ściany fundamentowe czy razem z ocieplaniem całego domu?