M3 05.06.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Pytanie do wszystkich srednio zaawansowanych w budowie w.27.12d: Ile płaciliscie za komplet okien (bez dachowych i plastik) + brama garazowa?Wiadomo, ze rózne moga być okna i różne bramy - ja szukam ogólnej kwoty na jaką mniej wiecej powinnienem byc przygotowany. Będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 06.06.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 My właśnie skończylismy sciany i dzisiaj chłopaki zaieraja sie za wieńce i strop. Będzie tradycyjnie czyli zbrojenie i płyta betonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 06.06.2007 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 WitamJa też chciałbym zamienić strop na monolityczny .Można to zrobić w trakcie budowy czy tez trzeba robić odzielny projekt takiego stropu i zgalszać do starostwa zmiany w projeckie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 06.06.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Ja zmieniłem i nigdzie nie zgłaszałem. Kierownik jest poinformowany i to wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 06.06.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 M3 nam wycenili okna ok 12 tyś. PCV kolor brązowy obustronny, rozwierano - uchylne, czterokomorowe. Ale to dopiero z jednego miejsca wycena. poz A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amphi 06.06.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Czesc, Jesli chodzi o okna do W27-12d to mam juz kilkanascie ofert i ceny podawane przez rozne firmy sa bardzo zblizone do siebie - wszystko w okolicach 12tys. zl. Natomiast mam pytanie o komin: zdecydowalismy sie na tradycyjny murowany komin, a czesc zewnetrzna bedzie z pelnej cegly klinkierowej. No wlasnie pytanie: ile tej cegly potrzeba? Murowal juz ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amphi 06.06.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Zapomnialem dodac, ze te 12tys to profil pieciokomorowy, dwustronny zloty dab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.06.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Dziekuje wszystkim za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 06.06.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam Mam pytanie czy ktoś z budujących w 27.12 orientował sie już w sprawie opodatkowania garażu. Czy w świetle przepisów będzie on traktowany jako integralna część przynależąca do budynku i opodatkowany stawka 0,54 za m2 powierzchni czy zostanie uznany jako budynek odrębny i opodatkowany 6,01 zł za m2. Ostatnio znajomy zapodał mi ten temat i powiem szczerze że wcześniej o tym nie pomyśleliśmy z mężem. Generalnie np tu http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/11052,garaz-opodatkowany.htmljest ten temat poruszony ale wszystko rozbija się właśnie o określenie kategorii budynku (garażu) może już ktoś to przerabiał w praktyce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 10.06.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Cisza jakaś zapadła a ja szukam inspiracji, bo muszę podjąć decyzję odnośnie kuchni. Mam w zwiazku z tym pytanie do budujących, czy zostawiacie drzwi w kuchni, czy może robicie otwartą? Ja jakoś ciągle nie mogę się zdecydować i choć raczej skłaniam się do drzwi ( przesuwnych) to nie bardzo mogę sobie wyobrazić czy będzie to dobrze wyglądać. A może jednak barek ? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Cisza jakaś zapadła a ja szukam inspiracji, bo muszę podjąć decyzję odnośnie kuchni. Mam w zwiazku z tym pytanie do budujących, czy zostawiacie drzwi w kuchni, czy może robicie otwartą? Ja jakoś ciągle nie mogę się zdecydować i choć raczej skłaniam się do drzwi ( przesuwnych) to nie bardzo mogę sobie wyobrazić czy będzie to dobrze wyglądać. A może jednak barek ? Aga My jeszcze o tym nie myslelismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 14.06.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 AgaMAJ zobacz na mój album jakie rozwiazanie my wybralismy. Poki co to tylko rysunek ale tak bedziemy realizowac. A co do budowy to jutro rano zalewamy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 14.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 AgaMAJ zobacz na mój album jakie rozwiazanie my wybralismy. Poki co to tylko rysunek ale tak bedziemy realizowac. A co do budowy to jutro rano zalewamy strop. Widziałam Twoje rozwiązanie i bardzo mi się podobało. Sami kombinowaliśmy jak tu zrobić wejście do kuchni z przedsionka ale w końcu zrobiliśmy jak w projekcie. Podobała nam się po prostu ta wnęka przy drzwiach wejściowych, tyle tylko,że trochę ją zmniejszyliśmy. A tak w ogóle to nie zrobiliśmy w końcu barku, tylko ścianę między kuchnią a salonem. Fajnie, że zalewacie już stop. My też myślę niedługo będziemy na tym etapie. Dziś niestety nie mogłam pojechać na budowę i strasznie jestem ciekawa czy zaczęli już układać belki stopowe ale do jutra jakoś wytrzymam... Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.06.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, Forumowicze, współbudowniczowie projektów W.27.12 - proszę o pomoc.W przyszłym tygodniu planuje złozyc wniosek o kredyt. Potrzebuje jednak czegos takiego jak kosztorys. Wzór z Banku mam, część informacji (dotyczace kosztów przygotowania działki) żeby wypełnic też ale to (jak powiedział Wałęsa na wieść o śmierci Breżniewa) kropla w morzu potrzeb.Czy moglibyscie się podzielić swoimi "produkcjami"? Dopasuję do swoich potrzeb (czyt. dołożę 50-70% kosztów więcej) i będę miał. Będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.06.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam, i od razu kolejne pytanie (zwłaszcza do budowniczych 27.12d ale i innych też): ile betonu poszło Wam na ławy fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 23.06.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam, i od razu kolejne pytanie (zwłaszcza do budowniczych 27.12d ale i innych też): ile betonu poszło Wam na ławy fundamentowe? Nam poszło ok 42 m3 betonu. Mieliśmy niestety trochę problemów z dostawą betonu w związku z czym osypywał się wykop pod ławę fundamentową. ( 1,20 m betonu + 3 warstwy bloczków fundamentowych) U nas dziś zaleli strop i strasznie się cieszę z tego powodu Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 24.06.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 witam serdecznie, jesteśmy z meżem szczęśliwymi posiadaczami projektu W-27.12d, tyle że z garażem jednostanowiskowym, jesteśmy na etapie szukanie ekipy budowlanej i dzis gość powiedział nam 35.000 zł. od fundamentów do dachu, łącznie z kryciem dachu, ile Was to wyniosło? jesteśmy z Rzeszowa pozdrawiam z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 25.06.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Miło że na podkarpaciu bedzie kolejny W-27.12d. my budujemy koło Brzozowa, też z garażem jednostanowiskowym. Co do kosztów to szacuje że bez dachu bedzie nas to kosztować ok 12 500, a dch ok 7000-8000tys. pozdrawiam. W tym momencie płyta wylana i w tym tygodniu powinni chlopaki ruszyć ze ścianmi na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.06.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam, i od razu kolejne pytanie (zwłaszcza do budowniczych 27.12d ale i innych też): ile betonu poszło Wam na ławy fundamentowe? Nam poszło ok 42 m3 betonu. Mieliśmy niestety trochę problemów z dostawą betonu w związku z czym osypywał się wykop pod ławę fundamentową. ( 1,20 m betonu + 3 warstwy bloczków fundamentowych) U nas dziś zaleli strop i strasznie się cieszę z tego powodu Pozdrawiam Aga No, to ja mam info z własnego doświadczenia. Nam na ławy poszło 13,5 m3 betonu B-15. U nas łay były wylewane bezpośrednio w wykopie. Tzn. Wykop wyłozony był folią, która zabezpieczała też krawędzie wykopu, na folie ułozone było zbrojenie, które zalane zostało betonem. Czy któreś z Was stosowało taka metodę, słyszało o niej? Od dzis u nas murowanie ścian z bloczków betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.06.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 witam serdecznie, jesteśmy z meżem szczęśliwymi posiadaczami projektu W-27.12d, tyle że z garażem jednostanowiskowym, jesteśmy na etapie szukanie ekipy budowlanej i dzis gość powiedział nam 35.000 zł. od fundamentów do dachu, łącznie z kryciem dachu, ile Was to wyniosło? jesteśmy z Rzeszowa pozdrawiam z góry dzięki za odpowiedź Ale tanio! Kurka, przeprowadziłbym się do Rzeszowa ale tu mam pracę no i poza tym budowa już tu rozpoczęta... U nas stan surowy otwarty z dachem, robocizna - 50 tys. Kosmiczne ceny są w Zachodniopomorskim, zwłaszcza okolicach Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts