bansz 25.06.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 hi dzieki za odpowiedziMy budujemy w Budziwoju i już nie mogę sie doczekać, kiedy ruszy budowa z prawdziwego zdarzenia Robocizna za 35 tys., drogo, ale ciężko zejsć niżej, ceny świrują będę informowac o naszych poczynaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 27.06.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 witam,my zgodziliśmy się na 26 tyś z odeskowaniem i jedną warstwą papy. Mamy już wytyczony dom i zrobiony wykop ale napadało u nas sporo deszczu i czekamy aż wyschnie woda i będzie kopanie ław.pozdr.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 28.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam wszystkich budowniczych. U mnie w sobotę zaleli strop, oczywiście nie obyło się bez niespodzianek( padający deszcz ) . Na szczęście strop już zalany a jak wszystko dobrze pójdzie to gdzieś koło środy zaczną więźbę Myślę, że jeden z najciekawszych etapów budowy już za mną, bo to niesamowite jak rosną mury twojego domku. Dodam jeszcze, że tu widać było jak z dnia na dzień postępują prace, zaś wykańczanie stanu surowego nie idzie już tak szybko Ale co tam jeszcze przede mną budowa dachu... Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.07.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Allo, budowniczowie!Dlaczego nikt się nie odzywa? Wels - dlaczego nie zdajesz relacji z budowy!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 04.07.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Ja po długich bojach odbieram 05.07.2007 prawomocne pozwolenie na budowę Mam nadziejęze pod koniec lipca ruszę z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwiki 04.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam wszystkich! Czytałam tylko o Waszych postępach i skrycie zazdrościłam, że u Was budowa w27-12 się już rozpoczęła ... ale dostalismy już pozwolenie, wytyczyliśmy budynek i jutro zdejmujemy humus i mam nadzieje, że teraz i u nas się już zacznie. Bardzo męczące było to czekanie na tą całą papierologię Pozdrawiam Ps: Podziekowania dla wszystkich którzy opisują swoje budowanie a szególnie dla krisa-pp Mój mąż nawet wydrukował sobie jego dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 05.07.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Jaka folie przewidujecie albo zastosowaliście pod dachówke. Ja mam do wyborumiędzy innymi Dorken za 9zl/m2 lub Tyvek za około 5.5zl/m2. Podobno ten dorken to inna generacja tylko czy jest sens płacić prawie drugie tyle?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 05.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 ile bk potrzeba na w-27.12d z jednostanowiskowym garażem (3,8m), a moze ktoś budował z ceramiki lub polotermy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.07.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 ile bk potrzeba na w-27.12d z jednostanowiskowym garażem (3,8m), a moze ktoś budował z ceramiki lub polotermy? Ja zamówiłem 1536 szt. (garaz jednostanowiskowy 4,5 m) Ile pójdzie? Dam znać jak postawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 07.07.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 No i zapadłe decyzja co do folii. Będzie Tyvek Pro za 5zl/m2. Z tego co się zdązyłem dowiedzieć to jedyna firma która daje pisemna gwarancje na 30 lat. Czy to ma jakies znaczenie okaże się w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 08.07.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 WitamJA również mam zamiar położyć folię Tyvek a na to dachówkę ceramiczną neslkamp (chyba tak sięt o pisze ) Również mam nadzieje ze to bedzie dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 09.07.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 .... a moze ktoś budował z ceramiki ...? no my zdecydowaliśmy się na max`y i max`opodobne i zamówiliśmy 4900-max`ów; 4200-K2; 1100-akermanów; 240-DZ-tki; 1500-cegły pełnej; 1200-bloczków f. Tak na chwilę obecną to mi się wydaje że bloczków trzeba będzie domówić, ale to wyjdzie w praniu jush niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amphi 09.07.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 a moze ktoś budował z ceramiki lub polotermy? My kupilismy: Porotherm 30 - 2400 szt Porotherm 25 - 660 szt Porotherm 11,5 - 760 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 10.07.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 my budujemy z max-ów i kupiliśmy ich 4400. Z tego co widzę to coś zostanie ale nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 10.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 ... i kupiliśmy ich 4400. Z tego co widzę to coś zostanie ale nie za dużo. no nie wiem czy Ci coś zostanie?? u mnie majster wyliczył samych max`ów na 4900, a oprucz tego kupe innych "cegiełek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 10.07.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Murowane już są szczyty wiec wiele już nie trzeba i raczej coś zostanie.. Poza tym garaż jest jednostanowiskowyi ciana jest murowana na 20 cm (pustak na dlugość wiec tez troszke mniej poszło.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 10.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Murowane już są szczyty wiec wiele już nie trzeba i raczej coś zostanie.. Poza tym garaż jest jednostanowiskowyi ciana jest murowana na 20 cm (pustak na dlugość wiec tez troszke mniej poszło.! a to co innego, w takim razie pewnie Ci zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 10.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam,mam pytanko do budujących 27.12d, czy urządzenia sanitarne w łazience na parterze pozostawiacie tak jak w projekcie czy może jakoś zamieniliście. Właśnie sie zastanawiam czy kibelek powinien być na przeciw wejścia do łazienki.pozdr A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 11.07.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 U nas chyba będzie mała zmiana, tzn kibelek zamieni się z umywalką, a poza tym poaszerzamy łazienke kosztem kotłowni do szerokości 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 11.07.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 U nas też kibelek zamieniamy z umywalką i będzie schowany za ścianką a poza tym też trochę powiększyliśmy dolną łazienkę kosztem kotłowni. Kotłownia na tym bardzo nie ucierpiała a łazienka jednak jest zdecydowanie większa (ścianka jest przesunięta do drzwi z kotłowni do garażu). Dla wszystkich którzy jeszcze nie zaczęli budować i trudno im (tak jak mi oglądając projekt) wyobrazić sobie wielkość poszczególnych pomieszczeń- powiem jedno -choć może na to nie wygląda ten domek jest naprawdę spory i baaardzo fajny a już każdego kto ogląda naszą górną łazienkę zadziwia jej wielkość.( Dodam tylko, że zlikwidowaliśmy załom w salonie-dzięki czemu schody mamy ze spocznikiem i podnieśliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki). Pozdrawiamy wszystkich BUDOWNICZYCH PROJEKTU W-27. Cieszę się, że nasza rodzinka budujących się powiększa. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts