Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budowniczych.

U mnie w sobotę zaleli strop, oczywiście nie obyło się bez niespodzianek( padający deszcz ) :-? . Na szczęście strop już zalany a jak wszystko dobrze pójdzie to gdzieś koło środy zaczną więźbę :lol: Myślę, że jeden z najciekawszych etapów budowy już za mną, bo to niesamowite jak rosną mury twojego domku. Dodam jeszcze, że tu widać było jak z dnia na dzień postępują prace, zaś wykańczanie stanu surowego nie idzie już tak szybko :wink:

Ale co tam jeszcze przede mną budowa dachu... :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam Aga

Witam wszystkich!

Czytałam tylko o Waszych postępach i skrycie zazdrościłam, że u Was budowa w27-12 się już rozpoczęła ;)...

ale dostalismy już pozwolenie, wytyczyliśmy budynek i jutro zdejmujemy humus i mam nadzieje, że teraz i u nas się już zacznie.

Bardzo męczące było to czekanie na tą całą papierologię :(

Pozdrawiam :)

Ps: Podziekowania dla wszystkich którzy opisują swoje budowanie a szególnie dla krisa-pp :) Mój mąż nawet wydrukował sobie jego dziennik ;)

.... a moze ktoś budował z ceramiki ...?

no my zdecydowaliśmy się na max`y i max`opodobne i zamówiliśmy 4900-max`ów; 4200-K2; 1100-akermanów; 240-DZ-tki; 1500-cegły pełnej; 1200-bloczków f. Tak na chwilę obecną to mi się wydaje że bloczków trzeba będzie domówić, ale to wyjdzie w praniu jush niedługo.

U nas też kibelek zamieniamy z umywalką i będzie schowany za ścianką a poza tym też trochę powiększyliśmy dolną łazienkę kosztem kotłowni. Kotłownia na tym bardzo nie ucierpiała a łazienka jednak jest zdecydowanie większa (ścianka jest przesunięta do drzwi z kotłowni do garażu).

Dla wszystkich którzy jeszcze nie zaczęli budować i trudno im (tak jak mi oglądając projekt) wyobrazić sobie wielkość poszczególnych pomieszczeń- powiem jedno -choć może na to nie wygląda ten domek jest naprawdę spory i baaardzo fajny :D :D :D :D :D a już każdego kto ogląda naszą górną łazienkę zadziwia jej wielkość.( Dodam tylko, że zlikwidowaliśmy załom w salonie-dzięki czemu schody mamy ze spocznikiem i podnieśliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki).

Pozdrawiamy wszystkich BUDOWNICZYCH PROJEKTU W-27. Cieszę się, że nasza rodzinka budujących się powiększa. Aga