Tomm1927 18.09.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ja przesunąłem o 90cm, tzn jest wyrównana z przednią scianą. Myśle że ciesla bez problemu powinien sobei z tym poradzić i doradzić tak żeby było dobrze. Zerknij na moje zdjęcia - cos tam widać! dobra tylko jakiś sznurek by się przydał (linkdopikczersów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 18.09.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 przeciez jest pod spodem odsyłacz do www!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 18.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 przeciez jest pod spodem odsyłacz do www!! sorka. chwilowo oślepłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 18.09.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 jakim spodem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 18.09.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 jakim spodem ???? Pod każdą wiadomością są żółte prostokąciki między innymi "www".! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 04.10.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 I znów na forum nastała grobowa cisza. Zapewne wszyscy ostro pracują przed zimą. U nas w zeszłm tygodniu założyli brame (Wiśniowski), a wczoraj okna Vidok profil Veka Perfectline półzlicowany zaokrąglony obustronny złoty dąb. Jak dla nas okna bardzo ładne i wg mnie dobrze i starannie zrobione. Pochwalcie się co się u was dzieje i wklejajcie zdjęcia. Moje nowe zdjęcia można zobaczyc na: http://cbartek.fotosik.pl/albumy/200926.html.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 04.10.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 I znów na forum nastała grobowa cisza. Zapewne wszyscy ostro pracują przed zimą. U nas w zeszłm tygodniu założyli brame (Wiśniowski), a wczoraj okna Vidok profil Veka Perfectline półzlicowany zaokrąglony obustronny złoty dąb. Jak dla nas okna bardzo ładne i wg mnie dobrze i starannie zrobione. Pochwalcie się co się u was dzieje i wklejajcie zdjęcia. Moje nowe zdjęcia można zobaczyc na: http://cbartek.fotosik.pl/albumy/200926.html. Pozdrawiam Bartku śliczny ten Twój domek Pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 05.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 My wczoraj zalaliśmy strop. 6 dni trwało murowanie ścian i tydzień szałowanie i zbrojenie stropu, zrobiliśmy monolityczny - na śląsku się taki zaleca. Posyłam kilka zdjęć (jeszcze bez stropu). PozdrawiamRenata Dziennik Reni i Piotrkahttp://amphi.fotosik.pl/albumy/210095.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 06.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 zdjęcia z zalewania już wklejone Pozdrawiam budujących Renata Dziennik budowy Reni i Piotrka http://amphi.fotosik.pl/albumy/210095.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 10.10.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam, mam pytanie do wszystkich budujących. zastanawiamy się czy okna na poddaszu (wychodzące na balkon) zostawić tak, jak są oryginalnie w projekcie, 140 cm, czy pomniejszyć je np do 90 cm szerokości lub jeszcze jedna opcja, jedno skrzydło balkonowe + druga połówka zaczynając się gdzieś od wys 70 cm. czy ktoś z was dokonywał już takich przeróbek? czy warto? boimy się, że przez zmniejszenie do 90 cm pokoje nie będą dostatecznie naświetlone, a planujemy tam zrobić pokoje dla dzieci, a przy opcji nr 3 wydaje nam się, że efekt estetyczny zostanie całkowicie zaburzony. pozdrawiam, Renatahttp://amphi.fotosik.pl/albumy/210095.htmlDziennik budowy Reni i Piotrka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.10.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 renga ktora Wy macie opcje, ze schody sa zabiegowe, a nie dwubiegowka ze spocznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 11.10.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam, mam pytanie do wszystkich budujących. zastanawiamy się czy okna na poddaszu (wychodzące na balkon) zostawić tak, jak są oryginalnie w projekcie, 140 cm, czy pomniejszyć je np do 90 cm szerokości lub jeszcze jedna opcja, jedno skrzydło balkonowe + druga połówka zaczynając się gdzieś od wys 70 cm. czy ktoś z was dokonywał już takich przeróbek? czy warto? boimy się, że przez zmniejszenie do 90 cm pokoje nie będą dostatecznie naświetlone, a planujemy tam zrobić pokoje dla dzieci, a przy opcji nr 3 wydaje nam się, że efekt estetyczny zostanie całkowicie zaburzony. pozdrawiam, Renata http://amphi.fotosik.pl/albumy/210095.html Dziennik budowy Reni i Piotrka my zrobiliśmy 1 drzwi balkonowe - 90cm.sze. + 1 okno - 90cm.sze. x 140cm. wys. zaczynające się na poziomie między 80 a 90cm (nie pamiętam dokładnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 11.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 reng a ktora Wy macie opcje, ze schody sa zabiegowe, a nie dwubiegowka ze spocznikiem? mamy schody tak jak oryginalnie w projekcie (27.12d lustro) - bez spoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 11.10.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 reng a ktora Wy macie opcje, ze schody sa zabiegowe, a nie dwubiegowka ze spocznikiem? mamy schody tak jak oryginalnie w projekcie (27.12d lustro) - bez spoczynku. A bu! A to niefajnie!!! A ja bylam przekonana, ze tam sa dwubiegowe, jak w 49-ce. Tak jest w pogladowych obrazkach w katalogu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 12.10.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 tak, ale wiem, widziałam to. w projekcie niestety jest inaczej. ale mnie się nawet podoba pozdrawiam Renata Dziennik budowy Reni i Piotrka http://amphi.fotosik.pl/albumy/210095.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 12.10.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A bo wyglada ladnie Ale ja bardzo chcialam miec dwubiegowe i czuje sie rozczarowana Jaki macie kontakt z pracownia projektowa? wyslalam do nich tydzien temu zapytanie i cisza. Nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 12.10.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 odkąd kupiliśmy projekt, to w ogóle nie mamy kontaktu. przed zakupem wysłaliśmy do nich maila z kilkoma pytaniami, chyba odpowiedzieli szybko. Dziennik budowy Reni i Piotrkahttp://amphi.fotosik.pl/albumy/210095.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 13.10.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 reng a ktora Wy macie opcje, ze schody sa zabiegowe, a nie dwubiegowka ze spocznikiem? mamy schody tak jak oryginalnie w projekcie (27.12d lustro) - bez spoczynku. A bu! A to niefajnie!!! A ja bylam przekonana, ze tam sa dwubiegowe, jak w 49-ce. Tak jest w pogladowych obrazkach w katalogu... Witam Azalko na jaki projekt w końcu się zdecydowałaś? Jeśli chodzi o schody to możesz w trakcie budowy przeprojektować zabiegowe na dwubiegowe ze spocznikiem. Dobry kierownik budowy Ci w tym pomoże, ewentualnie architekt adoptujący projekt. Ja też zmieniłam trochę schody dla własnej wygody. W projekcie stopień jest za wysoki, ma prawie 19 cm a ja zmniejszyłam go do 16 cm. Komfortowo się po nich teraz chodzi Pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 13.10.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 To nie jest "czysty" projekt. Najprosciej mozna go okreslic jako 27.12-d mixowane z b. W sumie ganz pomada, moga mi przerobic 49, bo zalezy mi glownie na rozwiazaniu pareru. oba domki mi sie podobaja "po rowno" Najwazniejsze jest przeniesienie pieca pod schody i wygospodarowanie w ten sposob dodatkowego pokoju na parterze. Byloby super, gdyby garaz byl w jadnej bryle z budynkiem a na pewno wydluzony w stosunku do projektu. Chodzi mi o przykrycie jedna plaszczyzna dachu i pozbycie sie roznicy poziomow - ale jasli bedzie to za drogie, zrezygnuje. Garaz zostanie "zwezony" do szerokosci jednego auta, najprawdopodobniej 4m. Moj maz uparl sie na wykusz, wtedy nie ma szans na okna w scianie garazowej, szkoda (albo garaz musi miec 3,5 m szerokosci - obawiam sie, ze malo). Rozwiazaniem przestrzeni "nadgarazowej" bedzie podzielenie jej na dwa - w jednej znajdzie sie pralnia, suszarnia, prasowalnia, w drugiej garderoba. Czy w tym projekcie jest mozliwe uzyskanie schowka na strychu? Podlaczam Wam "nasz" rzut parteru. Obecnie zastanawiam sie na pozostawieniem "cofniecia" salonu i wyciagnieciu nad ta czescia tarasu dachu w taki sposob, aby powstal taraz, na ktorym bede mogla posiedziec w deszczowy dzien. Uff, chyba wszystko http://www.cavalierworld.pl/domek/obrazki/27-12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 13.10.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 cd. No i wyslalam liste zmian do pracowni z zapytaniem, czy oni mi je zrobia i jak wtedy beda sie ksztaltowac koszta projektu (bo te, na ktorych mi najbardziej zalezy, sa juz obecne w roznych wersjach projektowych danego domku i moze bez sensu, aby je od nowa robil architekt adaptujacy). Poprosillam tez o zwymiarowane szczegolowiej rzuty 27ki, ktorejkolwiek, zeby bylo widac wiecej niz na katalogowym obrazku. I nie dostalam nawet odpowiedzi "a pies Ci morde lizal". Napisze jeszcze raz, moze sie jakos ustosunkuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts