Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Witam :) szanowne grono budujących W-27.12

Piszę gdyż mam nadzieje że zostaniemy z żoną przyjęci do tego grona i będziemy mogli skorzystać z waszych pomysłów i doświadczeń podczas budowy oraz dzielić się własnymi problemami i radościami z budowy. :wink:

Chcielibyśmy bardzo podziękować pani """ aaf " za możliwość obejrzenia jej domu w przed podjęciem ostatecznej decyzji co do wyboru projektu.

W dniu 17/10/07 zamówiliśmy projekt W-27.12 d. lustro i niebawem staniemy się posiadaczami tego domku tyle że na razie na papieże. :wink:

Domek ten nie jest wielki ale spełnia nasze wszystkie wymaganie, dokonamy tylko kilku zmian kosmetycznych w projekcie i zamierzamy zacząć budowę już na wiosnę 2008 r.

Obecnie zbieramy całą dokumentację do pozwolenia na budowę jak dobrze wszystko pójdzie do końca roku powinniśmy dostać pozwolenie.

Pozdrawiają

Aga i Mariusz :wink:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :) szanowne grono budujących W-27.12

Piszę gdyż mam nadzieje że zostaniemy z żoną przyjęci do tego grona i będziemy mogli skorzystać z waszych pomysłów i doświadczeń podczas budowy oraz dzielić się własnymi problemami i radościami z budowy. :wink:

Chcielibyśmy bardzo podziękować pani """ aaf " za możliwość obejrzenia jej domu w przed podjęciem ostatecznej decyzji co do wyboru projektu.

W dniu 17/10/07 zamówiliśmy projekt W-27.12 d. lustro i niebawem staniemy się posiadaczami tego domku tyle że na razie na papieże. :wink:

Domek ten nie jest wielki ale spełnia nasze wszystkie wymaganie, dokonamy tylko kilku zmian kosmetycznych w projekcie i zamierzamy zacząć budowę już na wiosnę 2008 r.

Obecnie zbieramy całą dokumentację do pozwolenia na budowę jak dobrze wszystko pójdzie do końca roku powinniśmy dostać pozwolenie.

Pozdrawiają

Aga i Mariusz :wink:

Witam :)

A my się chyba znamy z trochę innej stronki ;) Ciesze się ze w końcu dotarliscie do osób które pokazały Wam domek w rzeczywistości i ze pomogło Wam to podjać decyzje. Powodzenia w załatwianiu papierków!

Pozdrawiamy :)

cd.

No i wyslalam liste zmian do pracowni z zapytaniem, czy oni mi je zrobia i jak wtedy beda sie ksztaltowac koszta projektu (bo te, na ktorych mi najbardziej zalezy, sa juz obecne w roznych wersjach projektowych danego domku i moze bez sensu, aby je od nowa robil architekt adaptujacy).

Poprosillam tez o zwymiarowane szczegolowiej rzuty 27ki, ktorejkolwiek, zeby bylo widac wiecej niz na katalogowym obrazku. I nie dostalam nawet odpowiedzi "a pies Ci morde lizal".

Napisze jeszcze raz, moze sie jakos ustosunkuja...

my mamy wersję "a" i jeżeli Cię to interesuje to mogę Ci jutro skany z wymiarami podesłać.

Dzieki, ale nie bede Ci na razie zawracac glowy :)

Dzwonilam do pracowni, przekopali skrzynke - podobno mail do nich nie trafil :(

Sprobuje raz jeszcze.

Caly czas ogladam wszystkie mozliwe projekty, co jakis czas fascynuje sie jakims innym, ogladam domki w paczce - a pozniej jak syn marnotrawny powracam...

Po prostu kocham ten domek :)

Musze przyznac, ze ogolnie projekty z tej akurat pracowni sa takie, jak lubie najbardziej - bezpretensjonalne i funkcjonalne na ile sie da. Wykorzystuja najprostsze, sprawdzone rozwiazania.

Mniejsi i wieksi bracia 27ki tez sa super!!! :D

Witam

Kilka dni temu pisałem ze zamówiliśmy z żoną projekt domu i tak się stało.

Gdy kurier go nam przywiózł nie odebraliśmy go bo w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się na inny bardzo podobny projekt domu W-49.12 lustro.

Nasza zmiana była spowodowana tym że w W - 27.12 nie było dodatkowych pomieszczeń za garażem i mały pokój jest zamieniony z kotłownią która ma wejście z przedsionka co dla nas było bardzo ważne .Dzięki przychylności i życzliwości pana z biura projektowego mogliśmy zamienić projekty i dopłacić tylko niewielką różnice za aneks ( garaż dwustanowiskowy i wykusz).

I już od dnia 17.10.2007 jesteśmy posiadaczami naszego wymarzonego domku w wersji papierowej ;-).

Przepraszam za zamieszanie ale dom to decyzja na większą część naszego życia.

Pozdrawiamy i życzymy wszystkim powodzenia w budowie.

A & M.

:D :wink:

Ja sie zdecydowalam na powiekszenie garazu, tzn zwezenie do 4 m, ale za to wydluzenie. I sie pomieszczenie gospodarcze samo zrobi :)

My też rozważaliśmy taką opcje , ale stwierdziliśmy po obejżeniu projetu W 49.12 że dostawienie tego pomieszczenia przez architekta jest to wyżucanie pieniędzy bo to jest spora zmiana w projekcie i kosztowała by więcej niż sam projekt a w W49.12 mamy wszystko w cenie projektu i naprawde domki oba sa bardzo podobne do siebie.

Pozdrawiamy.

mam pytanie odnośnie lukarny. okazuje się, że w projekcie jest z drewna a nie murowana. w jaki sposób ją wykonaliście? tak jak w projekcie, czy murowana?

Witam,

My lukarnę "wycielismy" z połaci dachu. Jej front został zrównany z płaszczyzną ściany frontowej. Sciana szczytowa murowana, z oknem balkonowym - całość zwieńczona małym balkonikiem nad wejściem.

no tak, ale wtedy zmienia się zupełnie wygląd zewnętrzny domu :)

podtrzymuję pytanie...

U nas w projekcie lukarna jest murowana ,ale ciesla wykonał ja drewnianą przy wykonywaniu więżby dachu. I tak jak u M3 ściana frontowa lukarny pokrywa się ze ściana frontową domu. Zerknij do albumu.

Pozdrawiam

Witam wszystkich zgromadzonych na tym zacnym forum budowniczych własnego kąta. Mam na imię Jarek i wraz z moją szacowną małżonką Gosią zakupiliśmy projekt W-27.12d planując jego budowę na jesień przyszłego roku. Sądzę, że zagościmy tutaj na dużej, przynajmniej do czasu zakończenia budowy, czyli przez następne dwa lata. Będziemy wdzięczni za wszelkie wskazowki i porady. To tyle na wstępie. Podejrzewam, że dalsze posty będzie pisała już moja Gosia. Pozdrowienia z piernikowego miasta.

• 2 weeks później...

Witajcie!

Długo mnie tu nie było. Na szczęscie budowa ruszyła, jesteśmy w trakcie robienia fundamentów.

Zastanawiamy się nad zmianą stropu na monolityczny. Śledzac ten wątek wiem, że są osoby na tym forum, które tego dokonały lub się do tego przymierzały.

Proszę powiedzcie mi, czy trzeba dokonać jakichś zmian konstrukcyjnych, np. coś wzmocić, dodać?????

Planujemy dachówkę ceramiczną, czy to nie będzię zbyt duże obciążenie?

Z góry dzięki na odpowiedzi!