reng 01.03.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 przy ogrzewaniu na eko-groszek, a takie właśnie planujemy gdyż mieszkamy na śląsku, ten pomysł też odpada. tym bardziej, że w kotłowni będzie składzik węgla. co innego w przypadku gazu. mimo wszystko z pieca na groszek się trochę kopci a z węgla, choćby przy załadowywaniu podajnik - pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.03.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 przy ogrzewaniu na eko-groszek, a takie właśnie planujemy gdyż mieszkamy na śląsku, ten pomysł też odpada. tym bardziej, że w kotłowni będzie składzik węgla. co innego w przypadku gazu. mimo wszystko z pieca na groszek się trochę kopci a z węgla, choćby przy załadowywaniu podajnik - pyli. No tak, w przypadku takiego pieca pralnia w kotłowni nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier123 04.03.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 witam a ja mam pytanie z innej beczki pobudowałem dom w-27.12a i pytanie do tych i innych czy ktoś już mieszka w takim domku i ma jakieś zdjęcia kominka ,mam problem odnosnie jak zrobić go w swoim domku chciałbym żeby był to kominek nowoczesny niebył bardzo ordynarny itp. Przejżałem z żoną około 1500 zdjęć kominków i jak jakiś mi się podoba to coś niepasuje albo wychodzi za dużo w stronę salonu lub niewspółgra z kominem ,myślę wogóle wciąć się w komin podeprzeć go stalowym wzmocnieniem tak żeby niewystawał za dużo co zminimalizuje go wizualnie.Jeśli ma już ktoś zrobiony kominek to bardzo proszę o zdjęcia na priv lub maila [email protected] serdeczne dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier123 04.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 witam pobudowałem dom w-27.12a i pytanie do tych i innych czy ktoś już mieszka w takim domku i ma jakieś zdjęcia zrobionego swojego kominka ,mam problem odnosnie jak zrobić go w swoim domku chciałbym żeby był to kominek nowoczesny niebył bardzo ordynarny itp. Przejżałem z żoną około 1500 zdjęć kominków i jak jakiś mi się podoba to coś niepasuje albo wychodzi za dużo w stronę salonu lub niewspółgra z kominem który odstaje od ściany jakieś 30cm jeśli dam kominek z przodu 60 cm plus 30 cm komina to wjadę w stronę salonu jakieś 90cm i to moim zdaniem będzie wyglądać nieładnie zaś po lewej stronie chcę umieścić telewizor ,myślę wogóle wciąć się w komin jakieś 25 cm podeprzeć go stalowym wzmocnieniem tak żeby niewystawał za dużo co zminimalizuje go wizualnie i umieścić wkład kominkowy po prawej stronie pózniej go jakoś zabudować lecz niewiem jak i tu problem żeby to w miarę estetycznie wyglądało.Jeśli ma już ktoś zrobiony kominek to bardzo proszę o zdjęcia na priv lub maila [email protected] serdeczne dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 04.03.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 przyłączam się do pytania o kominek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier123 05.03.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 no ja wiem że już jak się pobuduje domek to człowiek jest tak wykończony że niechce mu sie zaglądać na jakies fora tylko siedzieć przed kominkiem z zoną i się relaksować lecz bardzo proszę tą resztę forumowiczów którzy już mieszkają lub mają zrobiony kominek o wklejanie zdjęć ,ja także chcę w miarę szybko się relaksować i wyciszać przy kominku.TAK WIĘC WKLEJAJCIE I PRZESYŁAJCIE ZDJĘCIA NA PRIV. Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier123 05.03.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 pytanie do RENG w kuchni jaką średnicą rury poprowadziłeś wentylację w projekcie było 140 lecz te grzybki na dachu posiadają 110 i niewiem czy był sens dawać 140.Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 06.03.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 nie znam dokładnych wymiarów, ale jest różnica w średnicy. na razie ten jeden kominek wentylacyjny jest niepodłączony. dekarz powiedział ze powinien to zrobić hydraulik i założyć jakieś przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier123 06.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 no dzięki RENG lecz powracam do pytania o kominek no ja wiem że już jak się pobuduje domek to człowiek jest tak wykończony że niechce mu sie zaglądać na jakies fora tylko siedzieć przed kominkiem z zoną i się relaksować lecz bardzo proszę tą resztę forumowiczów którzy już mieszkają lub mają zrobiony kominek o wklejanie zdjęć ,ja także chcę w miarę szybko się relaksować i wyciszać przy kominku.TAK WIĘC WKLEJAJCIE I PRZESYŁAJCIE ZDJĘCIA NA PRIV. Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.03.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam, Melduję o trwających pracach tynkarskich. PS. Co do kominka to u nas jeszcze etap dywagacji, pomysłów i koncepcji. Przy okazji: czy ktoś zainstalował, planuje instalację kominka z płaszczem wodnym? Over! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 13.03.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Dzień dobry po dłuuugiej przerwie - jesteśmy na początku drogi w budowie W27-12d - mamy już wszelkie papierkowe sprawy za sobą , szykujemy działkę - niestety jest obniżona i na razie stoi sobie na niej woda czekamy na lepszą aurę ,żeby trochę osuszyć teren i zacząc fundamenty Jak czytam Wasze opowieści z postępów budowy to aż mnie w dołku ściska :) też bym chciała już !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 14.03.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam, Melduję o trwających pracach tynkarskich. PS. Co do kominka to u nas jeszcze etap dywagacji, pomysłów i koncepcji. Przy okazji: czy ktoś zainstalował, planuje instalację kominka z płaszczem wodnym? Over! my mamy przygotowaną instatację C.O. pod kominek z płaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.03.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam, Melduję o trwających pracach tynkarskich. PS. Co do kominka to u nas jeszcze etap dywagacji, pomysłów i koncepcji. Przy okazji: czy ktoś zainstalował, planuje instalację kominka z płaszczem wodnym? Over! my mamy przygotowaną instatację C.O. pod kominek z płaszczem wodnym Cześć, Ale nie uzytkujecie jeszcze? Jest sporo opinii (róznych) nt. zalet i wad funkcjonowania takiego kominka. Szukam ludzi, którzy mają takie "cudo" ze 2/3 lata i mogą powiedzieć troszkę "od siebie" na temat kominka z płaszczem. Dotarłeś może do takich opinii "live"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga73 14.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam! A ja zgadnę o okna. Wczoraj zalaliśmy strop i czas pomyślec o oknach...Mówiąc szczerze mam coraz większy mętlik ..... Nie chcę przepłacać ale nie chce też badziewia dlatego prośba do wszystkich o Wasze wybory i doświadczenia . Będziemy wdzięczni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.03.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 witam,my wybraliśmy obustronny złoty dąb z oknoplastu, profil orion plus, bardzo ładny, zaokrąglony. zamawialiśmy tydzień przed świętami Bożego Narodzenia z montażem na luty. z tego co pamiętam to 31 stycznia pani zadzwoniła że już są i montowane były w pierwszym tygodniu lutego. zimą była bardzo fajna promocja, wyszło dużo tajniej niż latem poprzedniego roku, jak zbieraliśmy wyceny.na fotosiku zdjęcia z bliska. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/49372d86b0cffda5.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/78e326c6e8855233.htmlokna mamy od 1,5 miesiąca, więc trudno powiedzieć o ich wadach i zaletach, na razie jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga73 15.03.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Okna super ale możesz zdradzić ile kosztował komplet z montażem w oknoplast?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 15.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 wysłałam priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 17.03.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 My chociaż jeszcze nie wystartowała budowa mamy już okna zamówione - skorzystaliśmy z rabatu targowego i cen zimowych - przedpłacamy teraz 10%, 40% przy pomiarze i reszta po montażu - mamy się nie przejmować faktem ,że tak do końca nie wiadomo , kiedy będzie ten pomiar i montaż wybraliśmy też "zaokrąglone " okna , profil Salamander, kolor orzech, z łódzkiej fabryki Abatex. My trochę pozmienialiśmy okna - np podwójne drzwi balkonowe z poddasza zamieniliśmy na pojedyncze drzwi + okno , drzwi tarasowe zmniejszyliśmy ( z 250 wysokości na 235) , środkowe okno w wykuszu będzie montowane na stałe bez możliwości otwierania , no i okno oświetlające spocznik na schodach całkiem wyleciało - jak dla mnie było całkiem zbędne . Ponad to na całym dole mamy okucia antywłamaniowe i szyby P4 - tak dla lepszego mojego samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdn 17.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam wszystkich. Przymierzamy się do zakupu W 27-12 d. Projekt bardzo nam się podoba, ale mamy kilka wątpliwości dotyczących niektórych rozwiązań - na przykład czy kuchnia nie jest ciut za wąska, czy nie wstawić dodatkowego okna w kuchni w ścianie z wykuszem. Dodatkowo, ze względu na położenie działki względem stron świata zastanawiamy się nad przeniesieniem wyjścia na taras z tylnej elewacji na boczną - przez wykusz. W związku z tym mam pytanie do osób juz budujących lub mieszkających. Jak widzicie takie rozwiąznia? Czy mogą z tego wyniknąć jakieś nieprzewidziene konsekwencje typu: problem z dobraniem odpowiednich drzwi, itp Z góry dziekuję za ewentualne podpowiedzi. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.03.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Allo ludzie, Czy to mozliwe żebym miał 548 mkw tynków? Sporo mi wyszło. Mieliście podobne ilości? Piszę o 27.12d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts