reng 29.04.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 mamy schody lane, nie wiem ile kosztowały, tyle co poszło na nie betonu, a tego nie wiem, bo laliśmy razem ze stropem. cena nie zależy od tego czy schody są lane czy drewniane, zależy od tego jakie wybierzesz drewno, wzory, producenta itp. możesz sobie zamówić schody drewniane na beton za 10 000 + ok 1000 koszt betonu, a możesz zamówić drewniane ażurowe za 30 000, bo takie ludzie też montują w swoich domach. zależy co się komu podoba.jakbym miała drugi raz budować, to też byłyby lane. powstał nam fajny schowek na różne zawory, graty, brudne buty, wiadra i miotły, odkurzacze itp. przy ażurowych jedyne co może być pod schodami to porządek i pustka. jeśli chodzi o dach to nie każdy kładzie robena i to w takim kolorze. to pytanie raczej zależy zadać w innych działach tego forum, gdzie ludzie wymieniają się tym co udało im się już dokonać. okna mamy z oknoplastu, ale nie ta dachówka, więc odpowiedzi nie ma. kolorystyka to kwestia gustu, odsyłam na "wnętrza", tam wklejali zdjęcia elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik.pkr 02.05.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam wszystkich !! Ja też chcę wybudować dom z rodziny w 27.12 a konkretnie w 27.12 d Jeśli ktoś dysponuje własnym dokładnym kosztorysem to byłabym wdzięczna za przesłanie Przede mną jeszcze daleka droga... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 04.05.2008 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam. Jesteśmy po adaptacji. Z głównych zmian: 1. Zlicowaliśmy ścianę salonu z klatką schodową. Początkowo chodziło tylko o powiększenie salonu (wydawał się nam zbyt mały). Teraz "urodziło się" jeszcze przeniesienie kominka na drugą stronę komina aby był bardziej w części salonowej:) 2. Zmieniliśmy bieg schodów (lanych ze spocznikiem) a przez to zmieniliśmy wyjście z pom. gosp. - teraz jest przy łazience. 3. Wywaliliśmy trochę okiem. Wszystkie w garażu, w pomieszczeniu pod schodami, to na spoczniku i się zastanawiamy też nad tym połaciowym nad klatką a klatkę oświetlić sztucznie albo może świetlikiem? Ma ktoś tak? 4. Chyba jednak nie będziemy podnosić ścianki kolankowej (może jedynie o 1 pustak nad garażem gdzie jej teraz właściwie nie ma) bo czytając wasze doświadczenia to potem za dużo komplikacji - szczególnie z lukarną. 5. Zlikwidowaliśmy balkon - będzie daszek. Doszliśmy do wniosku, że nie potrzebujemy balkonu. 6. Nad tarasem będzie daszek o szerokości salonu i długości ok 2m. Zastanawiamy się czy nie będzie za ciemno. Teraz czekamy na pozwolenie a w tzw. międzyczasie "wgryzamy się" w projekt. Chcieliśmy zamienić kibelek z umywalką w łazience na dole. Jak już sobie to ładnie rozplanowaliśmy to sobie popatrzyłem w projekt instalacji kanalizacyjnej i się okazało, że pion jest teraz przy łazience a do kibelka jest spory kawałek. Widziałem w projektach, że cbartek też tak zamienił. Mógłbyś napisać jak puściłeś rurę kanalizacyjną? Pod chudziakiem prosto to pionu czy może wpiąłeś ją innym miejscu? Jako że chciałbym znacznie rozbudować instalację elektryczną zastanawiam się nad przeniesieniem rozdzielni we wnękę przy łazience. Problem jest tylko taki, że ściana na której będzie rozdzielnia u góry wypada na środku korytarza i może być problem z przeciągnięciem przewodów. Chyba, że w podłodze. Aż tak dużo ich nie będzie bo na górze chcę dać małą rozdzielnię dla piętra. Ile wyszła wam tak mniej więcej zabudowa kuchni bo moja żona zaprojektowała sobie taką z ikei i wyszło jakieś 7 tys. (bez agd)? Szafki stojące na 2 ścianach plus wiszące na ścianie gdzie jest kuchenka i lodówka. Jak ktoś chcę mogę projekt podesłać . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 04.05.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jark3 - a którą wersję 27.12 będziesz budował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 04.05.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jark3 - a którą wersję 27.12 będziesz budował ? Witam. Będzie to w27.12d - wersja normalna (znaczy nie odbicie lustrzane). Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga73 04.05.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jark3 podeślij mi proszę projekt kuchni. planujemy również zabudowę z Ikea, ale nigdy nic nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 04.05.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jark3 podeślij mi proszę projekt kuchni. planujemy również zabudowę z Ikea, ale nigdy nic nie wiadomo... Ok. Tylko podaj jakiś adres bo w profilu nie znalazłem. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 04.05.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 ja tez poproszę o projekt jeśli to nie kłopot. rengem@tlen(wytnijto).pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga73 05.05.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Można wysłać na PW , ale nie przedłużając [email protected] Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik.pkr 05.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam. Mam pytanie .. Czy ktoś z was podczas budowy domu z rodziny W 27.12 z garażem korzystał z kredytu z dopłatą Banku Gospodarki krajowej ramach programu "rodzina na swoim". Bo nie wiem czy projekt w opinii banków kwalifikuje się do dopłat , a przedstawiciele biura na zadane pytanie o możliwość dopłat odpowiedzieli że nie interpretują prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 05.05.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Kuchnia poszła na priv-a. Uwagi mile widziane Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 09.05.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam wszystkich budujących. Jestem teraz na etapie wyboru kuchni więc mam gorącą prośbę do jark3 - jeśli można to również poproszę o projekt kuchni. Z góry dziękuję. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 10.05.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 my tak samo jestesmy na etapie wyboru kuchni. najgorsze jest to, że jest taki wybór, że trudno się na coś zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik.pkr 10.05.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Może ktoś z was buduje w 27.12 d i dysponuje zdjęciem pokoju z lukarną w rzucie jest jakaś ścianka zaznaczona linia przerywaną i stąd moje pytanie czy tam faktycznie jest ta ścianka czy może jest to inaczej rozwiązane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 10.05.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam wszystkich budujących. Jestem teraz na etapie wyboru kuchni więc mam gorącą prośbę do jark3 - jeśli można to również poproszę o projekt kuchni. Z góry dziękuję. Aga Nie ma sprawy. Tylko podaj maila. Tak na marginesie to już kolejna "ostateczna" wersja powstała Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 10.05.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Można wysłać na PW , ale nie przedłużając [email protected] Dzięki pozdrawiam Witam A jak można na PW wysłać załącznik bo nie mogę znaleźć? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 10.05.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Jarek poproszę również projekt kuchni na pw dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 10.05.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Powiedzcie mi, jaką folię kupić pod dachówkę? Są ich różne rodzaje i w każdym sklepie doradzają coś innego, wiadomo każdy chce sprzedać towar... Co kupić, żeby było dobre i żeby nie przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 11.05.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Nie ma sprawy. Tylko podaj maila. Tak na marginesie to już kolejna "ostateczna" wersja powstała Pozdrawiam Jarek Przepraszam już podaję adres [email protected] Ja robiłam już trzy wyceny( w środę mam dostać ostatnią), ale jakoś nie mogę się zdecydować. Czasu coraz mniej bo tynki już prawie suche i za jakieś dwa tygodnie wchodzi glazurnik a ja ciągle nie wiem jak będzie ostatecznie wyglądać moja kuchnia i kto mi ją zrobi A tak nawiasem mówiąc jaka to frajda chodzić po gotowej podłodze we własnym domku (nawet jeśli to tylko goły beton ) Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 11.05.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 A tak nawiasem mówiąc jaka to frajda chodzić po gotowej podłodze we własnym domku (nawet jeśli to tylko goły beton ) Aga chyba jesteśmy na podobnym etapie, tylko że ja nie dość ze nie jestem zdecydowana co do kuchni, to jeszcze do kafelek też... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts