kris_pp 19.01.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dachówka ładna , ale już wiem jakiego okna w lukarni nie robić!!! Myślał kotoś żeby zrobić jedno ale od góry zakończone trójkątem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łysomiak 19.01.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 czemu nie taki kształt okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 19.01.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Każdy buduje tak aby mu się podobało, ciesze się że wam się takie podoba Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 19.01.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 łysomiak, bardzo proszę pokaż zdjęcie domu od strony tarasowej i jeszcze pytanie, macie wykusz?A co do okna w lukarni, to my też nad nim się głowiliśmy, bo gdyby je dać wyżej, to batman musiałby wieszać tam firanki :wink:[b] gorgonit[/b] u nas na strop poszła terriva i keramzytobeton, bo lekki i wytrzymały, a monolityczny nie bedzie za ciężki? No i chyba droższypozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 czemu nie taki kształt okna ? Witaj łysomiak, Można gdzieś zobaczyc pozostałe Twoje zdjęcia? Daj proszę znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łysomiak 20.01.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 - dom bez wykuszu - zdjęcia mogę wkleić na forum albo dać linki na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 20.01.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 łysomiak daj link na PRV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.01.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 - dom bez wykuszu - zdjęcia mogę wkleić na forum albo dać linki na priva Wysłałem Ci prośbę na priv'a. U zupełnieniu poproszę o link do zdjęć na mojego priv'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 20.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Co do okna w lukarni to jak dla mnie musi być jak u bugabuga7509 http://images2.fotosik.pl/228/cf156a2814073f2emed.jpg http://images3.fotosik.pl/228/5aa69724d1ba5396med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 20.01.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Cześć, ja też zdecydowanie okna w lukarnie jak w projekcie, tym bardziej , że chcę tam zrobić "kącik czytelniczy ", zamiast garderoby. Jesteśmy po następnej rozmowie z ewentualnym wykonawcą . Cena robocizny za stan surowy zamknięty mnie podłamała. Pan, niewątpliwie świetny fachowiec , polecany prze innych, zażyczył sobie 60 tyś ........No cóż , szukamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 20.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Karina i Jasiu - 60 tys za stan surowy, zamknięty?! Czyli, że wstawi Wam jeszcze okna? To rzeczywiście dużo. My póki co to próbujemy przetrawić ok 30 tyś za ogrzewanie i wodn-kan, bez podłogówki. Ceny rzeczywiście szaleją i to głównie robocizny Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.01.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Allo!Co tu taka cisza? Wszyscy zapadli w sen zimowy?Nikt nie podsyła fotek? O co tu come on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 23.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 witam wszystkich mam pytanie odnośnie jak robicie u siebie kuchnie w projekcie W.27-12a taką jak w projekcie czy też coś zmieniacie,ja wcale niewiem jak zrobić nie chcę całkowicie robić odsłonientej kuchni tak żeby wszyscy widzieli co się w niej robi myślę o częściowym jej przysłonięciu i mam taki pomysł zlikwidować spiżarkę przesunąć ściankę kosztem salonu o około 30cm ,od strony wejści do salonu zrobić ściankę około 60cm połończoną z barkiem ,zaś z drugiej strony ściankę około 2metrów z takimi trzema prostokątnymi podświetlonymi wgłębieniami 10cm.Jeśli ma ktoś już zrobioną lub zaprojektowaną kuchnię to bardzo a bardzo proszę o wklejenie zdjęć lub przesłanie na maila [email protected] lub na priv.Zgóry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugabuga7509 23.01.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 witam witam wszystkich mam pytanie odnośnie jak robicie u siebie kuchnie w projekcie W.27-12a taką jak w projekcie czy też coś zmieniacie,ja wcale niewiem jak zrobić nie chcę całkowicie robić odsłonientej kuchni tak żeby wszyscy widzieli co się w niej robi myślę o częściowym jej przysłonięciu i mam taki pomysł zlikwidować spiżarkę przesunąć ściankę kosztem salonu o około 30cm ,od strony wejści do salonu zrobić ściankę około 60cm połończoną z barkiem ,zaś z drugiej strony ściankę około 2metrów z takimi trzema prostokątnymi podświetlonymi wgłębieniami 10cm.Jeśli ma ktoś już zrobioną lub zaprojektowaną kuchnię to bardzo a bardzo proszę o wklejenie zdjęć lub przesłanie na maila [email protected] lub na priv.Zgóry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 24.01.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 witajcie Wreszcie widzę że się to jakoś poukładało i ktoś wpadł na pomysł scalenia w jeden topik wszystkich kręcących się wokół w-27.12.pomysł mi się podoba, tym bardziej że my z żoną również przymierzamy się mocno do tego projektu i na razie wszystko wskazuje na to że to będzie to, choć ostateczna decyzja jest jeszcze nie podjęta. Mam nadzieję że ten właśnie topik nam w tym pomoże.Mam prośbę do kogoś kto ma projekcik w27.12 w versji "A".Jakby dało radę podesłać na emila ([email protected]) jakieś skany z tego projektu. Pozwoliło by nam to szybciej i skuteczniej podjąc decyzję co do wyboru tego projektu. Byłbym naprawdę dzwięczny.My na razie planujemy wybudować ten domek z naprawdę niewielkimi zmianami. Chcemy zamienić drzwi tarasowe z oknem w salonie i drzwi mają być 4 skrzydłowe z tym że 2 środkowe otwierane. Za tą zmianą oczywiście idzie przeniesienie tarasu - u nas z tyłu domu na jego bok - od strony południowej.Tak w ogóle to mamy ambitny plan zmieścić się z budową (bez działki i mediów, bo działka już jest, a media będą niedługo) w 200kpln i mam nadzieję że nam sięto uda. Może nie być wyposażenia, mebli w pokojach/sypialniach, ale kuchnia i łazienki na tip-top. Tyle że dość sporo wewnątrz będę robił sam. A i jeszcze pytanie:Czy robił ktoś zestawienie materiału na ściany?? tzn chodzi mi dokładniej o to czy ktoś przeliczał z czego bardziej się kalkuluje budować?? bo ja jeszcze nie miałem okazji a chętnie bym zobaczył takie porównanieściana z ceramiki+ocieplenie+tynk zewnętrzny - to z jednej strony, a z drugiej - ściana z Ytonga+tynk zewnętrzny.Jak ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat to proszę o podzielenie się nimi.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 24.01.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 bugabuga7509 zrobiliśmy z kuchnią dokładnie to co Ty, jeśli chodzi o ściany, barku co prawda nie planujemy, ale kuchnia będzie raczej zamknięta, jeszcze nie wiem na która stronę będą otwierane drzwi, w miejscu spiżarki damy stół, bo w sumie ona bez tej spiżarki i tak nie jest jakaś ogromna. Póki co to mam problem z ustawieniem lodówki, bo płyta i piekarnik będą pod wentylacją, a zlew pod oknem.Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 24.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Cześć. Przysypało nas śniegiem i nie możemy się wykopać , dlatego tak pusto Ela, 60 tyś to było za stan surowy otwarty ( ściany + dach). Szukamy dalej ekipy , z nadzieją , że ceny będą ciut normalniejsze. Co do kuchni, to my zostawiamy tak jak w projekcie (spiżarkę również ), tylko lekko ją poszerzamy w stronę pokoju dziennego-jakieś 30 cm. Sądzę , że taka wielkość kuchni powinna wystarczyć. Szkoda byłoby mi ją powiększać kosztem spiżarki, bo spiżarka przy kuchni to ogromna wygoda. Teraz tak mam i za nic na świecie nie chciałabym tego zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 24.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Tomm 1927 Zapomniałam napisać o materiałach. .. Mamy wycenę z Prefabetu z Bielska, koszt betonu komórkowego na dom + garaż to 20 tysięcy po cenach styczniowych. Od lutego 10% w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 24.01.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Jakby dało radę podesłać na emila ([email protected]) jakieś skany z tego projektu. Pozwoliło by nam to szybciej i skuteczniej podjąc decyzję co do wyboru tego projektu. Byłbym naprawdę dzwięczny. Zdjęcia przesyłam na emila - rzuty + przekrojePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 24.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Karina i Jasiu zanim zdecydujecie się na jakąś hurtownie, popytajcie w innych i warto ponegocjować ceny. A jeśli chodzi o robociznę, to myślę, że o jakieś 12-15tys mniej to cena byłaby do zniesienia, bo nie wiem czy jeszcze taniej się da. Z drugiej strony, to co za tanie też jest podejrzane. I warto spisać dokładną umowę, lącznie z terminem wykonania prac.pozdrawiam i życzę powodzenia Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts