Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkim.

U nas praca wre i mamy nadzieję, że niedługo uda nam się wprowadzić.

Na razie moja elewacja http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9733615607154644.html

Pozdrawiam wszystkich. Aga

Hej Aga!!

Podsyciłaś moją ciekawość tym jednym zdjęciem-pokaż jeszcze wnętrza Proszę :D :D :D

Hej Aga,

Dom prezentuje się b. ładnie! Podpowiedz, z czego zrobiliscie cokół?

Witam M3

Na razie jest to tylko farba podkładowa ale będzie mozaika z żywicy ( nie wiem tylko czy nazwałam to fachowo)

Jeśli zaś chodzi o więcej zdjęć to obiecuję, że wkleję, ale na razie nie mam zbyt ciekawych ujęć. Kuchnia jest wykończona i czeka na zamówione meble a reszta pomieszczeń "powoli się wykańcza".

Pozdrawiam Aga

Witajcie wszyscy,którzy tu jeszcze zaglądacie !!

Piszę,żeby pochwalić się następnym krokiem jaki uczyniliśmy :D :D

Otóż zaklepaliśmy dziś ekipę budowlańców. Wybór padł na nich,ponieważ zachwalani byli przez wszystkich inwestorów z którymi rozmawiałam .Są bardzo konkurencyjni cenowo,solidni,terminowi etcetera.... :D

A jacy są naprawdę,to życie zweryfikuje :D

Pozdrawiam

Renata

Hey RENG, (chyba) moja imienniczko !!

Zaczynamy na wiosnę,chyba,że zima będzie tak łagodna jak ta miniona,to zaczniemy zaraz po Nowym Roku. Zależy mi na czasie ,w związku z tym mam ambitny plan zamieszkać w 10-12 miesięcy.Dlatego staram się załatwiać materiały,ekipę itp. za wczasu,żeby potem szło w miarę płynnie.Zdaję sobie sprawę,że może "urodzić się" sporo nie przewidzianych niespodzianek i liczę się z tym.Niemniej robię co mogę,żeby dopiąć co się da ! :D

Dzięki za zainteresowanie,to dla mnie wiele znaczy,nie czuję się taka samotna w tym boju (mąż jest przeciwny budowaniu i wszysko na mojej głowie :( )

Pozdrawiam

Renata

Dzięki za zainteresowanie,to dla mnie wiele znaczy,nie czuję się taka samotna w tym boju (mąż jest przeciwny budowaniu i wszysko na mojej głowie :( )

Pozdrawiam

Renata

to chyba żadkosc bo raczej w większosci przypadków to facet chce budowac o kobiety sie "wzbraniają" (oczywiscie ni cciałbym wyjśc na szowiniste :) wierze w równo uprawnienie :))

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

ja również buduje dom w27-12a wiec pierwsze prace (stan zero) mam już za sobą. jeśli chodzi o zmiany jakie dokonałem w projekcie to:

- kilka drobnych zmian w garażu aby można było przejść z domu do auta.

- przeniosłem piec do garażu a komin jest od strony łazienki - przez co zyskałem całe pomieszczenie na dole które będzie wykorzystane jako pralnia i suszarnia

- powiększyłem łazienkę na dole

- wejście do "starej kotłowi" u mnie teraz suszarni zrobiłem od korytarza przy klatce schodowej

• 3 weeks później...
... z tą

lukarną to więcej zawracania głowy niż pożytku no ale jest jaka jest i już,...

nie do końca się zgodzę z tą opinią.

po 1 to dach bez tej lukarni wyglądałby ubogo a cały dom prawie jak stodoła, a tak to lookarnia dodaje mu trochę uroku.

po 2 to my również podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 maxy, zostawiając kalenicę w tym samym miejscu, w wyniku czego przesunęliśmy ściankę czołową lookarni do poziomu ścian frontowych (o 90cm). Dało nam to sporo większą garderobę a i wygląd domu z zewnątrz jest niczego sobie.