Asik84 08.11.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 no to też juz nawet się nie zastanawiam nad taką przestrzenią, a dlaczego kominka nie będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 08.11.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 M3 lukarne łączyliscie z tym mniejszym pokojem czy z sypialnią? W projekcie tam jest chyba ściana nośna tak?Bez problemu można było kawałek tej ściany zlikwidować? Tą ścianke gdzie jest wejście do lukarny tzn garderoby a u Was wejscie do sypialni przesuwaliście czy została tak jest jest? Bo ja myśle sobie tak żeby swoją sypialnie zrobic w ten sposób aby lukarne połączyc z pokojem tym mniejszym, podnisiemy o 2 pustaki więc bedzie większy, zlikwidować okno w ścianie a wstawic 2 dachowe obok siebie, pokój bedzie wówczas bardziej ustawny tylko nie wiem czy nie będzie za ciemno a lukarna byłaby wówczas tak jak u Ciebie Jelonek72 też macie połaczoną lukarne z sypialnią, odpiszesz mi na pytanie wyżej bo zapomniałam o Tobie ze u Ciebie też jest połączone a od M3 ani widu ani słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 08.11.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Asik84 , nie do końca łapię o co Ci chodzi, bo u mnie bardzo kiepsko z wyobraźnią przestrzenną - ja muszę mieć na rysunku a najlepiej na makietce które to zresztą z zapałem wyklejam z bloku technicznego U nas na górze jest niemal tak jak w projekcie - wejdź sobie na plany w27.12d pomieszczenie z lukarną w tym projekcie jest od razu przyłączone do tego mniejszego pokoju, my dodatkowo zlikwidowaliśmy "komunikację 2,70 m" i wciągnęliśmy to w ten nasz pokój. Wyszło duże pomieszczenie . Okna lukarny są wg mnie bez sensu , są wysoko i nie da się przez nie wyjrzeć, tyle że doświetlają pomieszczenie, w drugiej części pokoju zostawiliśmy 1 okno połaciowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.11.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Asik84 , nie do końca łapię o co Ci chodzi, bo u mnie bardzo kiepsko z wyobraźnią przestrzenną - ja muszę mieć na rysunku a najlepiej na makietce które to zresztą z zapałem wyklejam z bloku technicznego U nas na górze jest niemal tak jak w projekcie - wejdź sobie na plany w27.12d pomieszczenie z lukarną w tym projekcie jest od razu przyłączone do tego mniejszego pokoju, my dodatkowo zlikwidowaliśmy "komunikację 2,70 m" i wciągnęliśmy to w ten nasz pokój. Wyszło duże pomieszczenie . Okna lukarny są wg mnie bez sensu , są wysoko i nie da się przez nie wyjrzeć, tyle że doświetlają pomieszczenie, w drugiej części pokoju zostawiliśmy 1 okno połaciowe . Podpisuję się pod opinią Jelonka... Asik, nie rozumiem o co pytasz. Okno (u nas drzwi) lukarniane sa przypisane do jednoego z pokoi na poddaszu więc nie wiem jak miałbym sobie decydować żeby ja sobie zmieniać? U nas to pomieszczenie będzie pełniło funkcję sypialni. Jeśli nie odpowiedziałem zgodnie z Twoja intencją to przeformułuj pytanie lub je bardziej doprecyzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 09.11.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 no tak..ja tu sobie mogę pisac i się pytać a wystarczyło wejśc na 27.12d co za osioł ze mnie, ale tak to jest jak się idzie na łatwizne i samemu się nie poszuka tylko zawraca głowe innym ale wileke DZIĘKUJE za czas i poświęcenie, dokładnie chce mieć tak jak u Was w wersji"D" a mam wersje "A"i chodzi o to czy dałoby radę przerobić "A" na "D" ale wydaję mi się że nie będzie problemiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 09.11.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 http://images33.fotosik.pl/400/209d47fb6edd1362.gif http://images43.fotosik.pl/28/4f724d3ef390e3b9.gif rezygnuje w całosci z garażu i bedzie tylko taka wiata z konstrukcji drewnianej a dach dwu spadowy taki jak w projekcie więc tego przejścia u mnie nie ma dlatego pokój się powiększy,tymbardziej że chcemy podnieśc o 2 bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 09.11.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 No to wsjo jasne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 09.11.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 po mojemu http://images31.fotosik.pl/395/c8baa7d30c879d09m.jpg http://images38.fotosik.pl/28/dce9e87ef975e5cem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 12.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Pojawiła się u mnie opcja aby zamiast suporexu budować z keramzytu, koszt na dzień dzisjeszy porównywalny ale rok temu kiedy wielu z Was budowało ten domek keramzyt był o wiele tańszy, dlaczego nikt nie zdecydował się na ten materaiał??? Czy dlatego że rok temu był jeszcze mało popularny czy jakieś inne przyczyny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 12.11.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Hey!! Pytanie do wszystkich,którzy podnosili sciankę kolankową- Czy trzeba (w związku z tym) przedłużać krokwie? Ja będę podnosić o jeden pustak.Czy wtedy dach nie będzie brzydko wyglądać? Ktoś w tym wątku coś wspominał na ten temat,ale jak dla mnie to było za mało informacji.Proszę podpowiedzcie,jak to u was jest Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.11.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Hey!! Pytanie do wszystkich,którzy podnosili sciankę kolankową- Czy trzeba (w związku z tym) przedłużać krokwie? Ja będę podnosić o jeden pustak.Czy wtedy dach nie będzie brzydko wyglądać? Ktoś w tym wątku coś wspominał na ten temat,ale jak dla mnie to było za mało informacji.Proszę podpowiedzcie,jak to u was jest Pzdr. R. My nie podnosiliśmy ścianki. Wg nas cześć domów po podniesienia scianki wyglada jak kurnik Baliśmy się takiego rezultaty. Teraz, kiedy juz widzimy wnetrza uważamy, że miejsca na poddaszu jest b. dużo a dom zachował urodę. Kurka, odpowiedziałem szybko a dopiero potem dotarło do mnie, że zapytanie dotyczy tych co podnosili ściankę - zainteresowanych przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 12.11.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 My podnosiliśmy ściankę o jeden bloczek. Nie zauważyłam jakichś strasznych dysproporcji w dachu - nasz cieśla stwierdził tylko ,że okapy w projekcie są krótkie i trochę je wyciągnął - ale to była zmiana rzędu 10 cm , jeśli dobrze pamiętam .Jak mi mąż pomoże to wrzucę jakieś fotki naszego domciu - bo sama to nie wiem jak się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 12.11.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Hey M3 !! Nie przepraszaj, nie ma za co Każda uwaga się przyda.Ja właściwie muszę podnieść,bo (nie wiem czy widziałeś/łaś zdjęcie,które zamieściłam na poprzedniej str.) wysuwamy lukarne o prawie 1m przed bryłę budynku i wtedy (to uwagi innych użytkowników) nie dosięgnę do okna Rozmawiałam z naszym arch. o potrzebie wydłużenia krokwi,ale on mnie zbył twierdząc,że nie ma takiej potrzeby.Niemniej chciała bym usłyszeć opinie użytkowników-jak to jest w realu. pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 12.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Hey Jelonek!!Tobie tez dzięki za szybką odp.Czekam niecierpliwie na fotki.Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 12.11.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 ---- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 po mojemu http://images31.fotosik.pl/395/c8baa7d30c879d09m.jpg http://images38.fotosik.pl/28/dce9e87ef975e5cem.jpg bardzo podoba mi się pomysł z garderobami na poddaszu. tylko czy to jest możliwe do wykonania? korytarzyk u góry w oryginalnym projekcie jest tak zrobiony, że drzwi są obok siębie w pokojach nad salonem prawie na styk. dzieli wkładając tam garderobę, musiałyby się tam zmieścić jeszcze jedne drzwi, a na to nie ma miejsca. http://images31.fotosik.pl/17/573e780e35ddf051m.jpg jednych drzwi nie przesuniesz bardziej w bok, bo najdziesz na komin, a poza tym to jak wchodzić do pokoju z pustki nad schodami? drugie ew. by szło, ale drzwi musiałyby być jakoś po skosie, bo zaraz idzie ścianka od pokoju z lukarną. ew. przesunąć całą ściankę do tyłu w stronę okna (lukarny) ale wtedy wyjdzie wąska kiszka, która i tak już jest wąska, bo tam w tym miejscu szerokość pokoju ma ok 2 metrów w oryginale. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 14.11.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 tych garderob nie będzie bo jak to mój przyszły mąż zobaczył to powiedział żebym się lepiej zajeła innymi sprawami i już wiem ze to tylko się łatwo rysuje na kartce, po drugie okna by trzeba było pozmieniac, powiększyc balkon,po trzecie po co dzieciom garderoby, po czwarte tak sie garderob na srodu nie robi, po piąte po co tyle drzi-dodatkowe koszty itd, wykład dostałam że mam sie pierdołami nie zajmować bo już nie ma siły ze mną o budowie rozmawiać... więc poza dziennik moje pomysły wychodzić nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 14.11.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 reng pójde na łatwizne bo juz mi sie nie chce buszowac po forum jak to tam było z waszą budową, podnosiliście domek? a może tez prostowaliście? bo my zamierzamy tak zrobic , dodatkowo jeszcze lukarna dokladnie tak jak u M3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 15.11.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 podniesiony był o 1 pustak, reszta jest tak jak w projekcie, większych zmian nie było. jak pisałam już, widziałam ten projekt po przeróbkach i wyglądał fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 15.11.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Hey Reng!!Piszesz,że nie robiliście większych zmian w projekcie,a masz może zdjecie wejścia do kotłowni pod schodami ?? I czy robiliście to obniżenie (schowek) . Jak to wygląda z perspektywy korytarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts