Jelonek72 16.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja mam to obniżenie pod schodami - na razie jeszcze " nie wygląda" bo stoją tam stemple podpierające schody i jakies graty , ale mam nadzieję ,ze będzie to dobry schowek Acha i duży pokój na dole - zwany salonem też mamy wyprostowany - znaczy zlikwidowaliśmy załom i jest ok - mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 16.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 a tu adresik do fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bdfb67bb865468e6.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc79fb7e3ad8a655.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/133ced55f20eced6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 16.11.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Jelonek72 super jak wyżej pisałam też chcemy zlikwidować załom, taras zrobić kwadratowy a zadaszenie z plexi(nie wiem dokladnie czy tak to się pisze, ale chodzi o takie plastikowe płyty przezroczyste)na konstrukcji drewnianej. Jelonek72 wydaje mi się że podnosiliście troszke domek, mam racje? Jesli tak to o ile jeśli można wiedzieć? Bo wyszło bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 16.11.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Jelonek72 super jak wyżej pisałam też chcemy zlikwidować załom, taras zrobić kwadratowy a zadaszenie z plexi(nie wiem dokladnie czy tak to się pisze, ale chodzi o takie plastikowe płyty przezroczyste)na konstrukcji drewnianej. Jelonek72 wydaje mi się że podnosiliście troszke domek, mam racje? Jesli tak to o ile jeśli można wiedzieć? Bo wyszło bardzo ładnie juz doczytałam że o 1 bloczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 16.11.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 aha Jelonek72 jeszcze jedno, skoro prostowaliście domek to wewnętrzne wejście do kotłowni zostało tak jak jest czy cos zmieniliście? Jesli mozesz to bardzo Cię prosze luknij troszke wyżej na ten mój rysuneczek w którym narysowałm powiekszenie łazienki i to wejście do kotłowni, rysowałam to tak na oko bo nie mam projektu u siebie i nie wiem jak to ma się do projektu, jeśli możesz to napisz co Ty o ty myślisz i jak u Ciebie to wyszło po zlikwidowaniu załomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 16.11.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Załom był tylko po stronie salonu i tam został zlikwidowany , cześć z kotłownią nie uległa zmianie - my będziemy mieć najpierw drzwi do skrytki pod schodami a stamtąd dopiero drzwi do kotłowni - chyba dokładnie tak jak jest w projekcie . Mała łazienka wg pierwotnego planu była dzielona na 1 cześc z szafą i dopiero głębiej łazienka , my wyrzuciliśmy tą ściankę dzielącą i całe pomieszczenie przeznaczyliśmy na łazienkę - tak więc łazienka ma 165x306 , taka kiszkowata wyszła , ale to bedzie tylko gościnna Acha z innych likwidacji - to w ramach oszczęsdność wyrzuciliśmy drzwi z garażu - te które miały wychodzić na tył domu - do ogrodu będziemy dymac na około A i pisałam już pewnie o tym,że pomieszczenie nad garażem podzieliliśmy na pół i mamy dwa wejścia - jedne drzwi z naszej sypialni ( i one sa ok) i drugie drzwi z górnej łazienki ( i te cudownie wlazły nam w więźbę i trzeba będzie kombinować , robić jakieś skosy, żeby się dostac do pralnio-suszarni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 16.11.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Załom był tylko po stronie salonu i tam został zlikwidowany , cześć z kotłownią nie uległa zmianie - my będziemy mieć najpierw drzwi do skrytki pod schodami a stamtąd dopiero drzwi do kotłowni - chyba dokładnie tak jak jest w projekcie . Mała łazienka wg pierwotnego planu była dzielona na 1 cześc z szafą i dopiero głębiej łazienka , my wyrzuciliśmy tą ściankę dzielącą i całe pomieszczenie przeznaczyliśmy na łazienkę - tak więc łazienka ma 165x306 , taka kiszkowata wyszła , ale to bedzie tylko gościnna Acha z innych likwidacji - to w ramach oszczęsdność wyrzuciliśmy drzwi z garażu - te które miały wychodzić na tył domu - do ogrodu będziemy dymac na około A i pisałam już pewnie o tym,że pomieszczenie nad garażem podzieliliśmy na pół i mamy dwa wejścia - jedne drzwi z naszej sypialni ( i one sa ok) i drugie drzwi z górnej łazienki ( i te cudownie wlazły nam w więźbę i trzeba będzie kombinować , robić jakieś skosy, żeby się dostac do pralnio-suszarni) a jaką macie wersję? ja mam 27.12a a z budynku gospodarczego rezygnujemy całkowice ze wzg na wąska działke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 16.11.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 no tak, zdjęcia czyli "d" to trochę inaczej jak u mnie, ale zapewne będzie to wejście do kotłowni jak u Ciebie w "d" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.11.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hey Reng!! Piszesz,że nie robiliście większych zmian w projekcie,a masz może zdjecie wejścia do kotłowni pod schodami ?? I czy robiliście to obniżenie (schowek) . Jak to wygląda z perspektywy korytarza ? Witam, mamy wersję d i oryginalnie w projekcie nie ma wejścia do kotłowni przez schowek pod schodami, tylko jest naprzeciwko wnęki na szafę, przy małej łazience. jest to o wiele wygodniejsze. na stronie www natomiast błędnie jest podana wersja z wejściem przez schowek. to samo jeśli chodzi o spocznik, w oryginalnym projekcie w naszej wersji są schody zabiegowe, a na stronie takie ze spocznikiem. obniżenia nie robiliśmy, mamy wszystko na jednym poziomie. do schowka normalnie będą drzwi, planujemy tam urządzić trzeci świat więc nikt nie musi tej graciarni oglądać. porobię zdjęcia to wkleję, ale za tydzień, jak będziemy mieć drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 18.11.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hey Reng !! My też mamy wersję d ,projekt kupowaliśmy w czerwcu tego roku i u nas jest wejście do kotłowni pod schodami,jest obniżenie w schowku i schody są ze spocznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.11.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hey Reng !! My też mamy wersję d ,projekt kupowaliśmy w czerwcu tego roku i u nas jest wejście do kotłowni pod schodami,jest obniżenie w schowku i schody są ze spocznikiem hmm, my kupowaliśmy rok temu w macu... może biuro wprowadziło jakieś zmiany :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 18.11.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 my kupowaliśmy we wrześniu 2007 0 schody mamy ze spocznikiem , a do kotłowni nie mamy przez łazienko-wnękę na szafę tylko osobno i to w dodatku jeszcze za drzwiami za którymi będzie schowek pod schodami- trochę pewnie będzie rozpierducha( sorki) z tymi drzwiami , ale już tak będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 18.11.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hey Jelonek A gdzie jest ta Wasza Kochanówka? Szukałam na mapie i znalazło mi 7 lokalizacji... Jedną znalazłam koło Olsztyna,było by pełnią szczęścia gdyby to było właśnie tam,bo ja wszędzie mam daleko a aż płonę,żeby zobaczyć domek "na żywca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 19.11.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ren2904 zmartwię Cię Kochanówka to jedno z osiedli Łodzi - zresztą blisko od szpitala dla chorych psychicznie , więc śmieję się ,że jak mnie ta budowa dobije to będę sobie w kapciach na rekonwalescencję do szpitala truchtać Ale jakby Ci nie było za daleko do Łodzi, albo jechałabyś gdzieś koło - to zapraszam na budowę , możemy się umówić i pokażę Ci domek . Chociaż tak teraz myślę, bo jeżdżę częszto do Biskupca reszelskiego - to ok 4 godzin od nas - więc czekałaby Cię min 10 godzinna wycieczka by na chwilę wpaść do mych włości - nie wiem czy masz zdrowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 19.11.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Hey Jelonek!! No i prysła moja ostatnia nadzieja Do Łodzi to ja mam niezły kawał drogi,mieszkam na wschodzie Mazur,aż pod ruską granicą ,no i wszędzie baaardzo daleko.... Chyba,że przypadkowo będę przejeżdżać ,ale w najbliższym czasie nic mi się "nie kroi",a na wiosnę to już czasu będzie chroniczny brak,bo i praca i budowa ... Ale wielkie dzięki za dobre chęci i zaproszenie Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 19.11.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Hey Reng!! Piszesz,że nie robiliście większych zmian w projekcie,a masz może zdjecie wejścia do kotłowni pod schodami ?? I czy robiliście to obniżenie (schowek) . Jak to wygląda z perspektywy korytarza ? Witam, mamy wersję d i oryginalnie w projekcie nie ma wejścia do kotłowni przez schowek pod schodami, tylko jest naprzeciwko wnęki na szafę, przy małej łazience. jest to o wiele wygodniejsze. na stronie www natomiast błędnie jest podana wersja z wejściem przez schowek. to samo jeśli chodzi o spocznik, w oryginalnym projekcie w naszej wersji są schody zabiegowe, a na stronie takie ze spocznikiem. obniżenia nie robiliśmy, mamy wszystko na jednym poziomie. do schowka normalnie będą drzwi, planujemy tam urządzić trzeci świat więc nikt nie musi tej graciarni oglądać. porobię zdjęcia to wkleję, ale za tydzień, jak będziemy mieć drzwi hej Reng:) z tego co tutaj wyczytałam i wywnioskowałam tj tak że masz wersję "d" ale teraz biuro wprowadziło w tej wersji zmiane a Ty masz stara wersje "d"i jest inaczej niz obecie na necie, tak???Oglądałam Twoje fotki i załom masz przy salonie i dodtakowo jeszcze przy klatce schodowej tak jak ja mam w "a", drzwi do kotłowni masz w tej wnęce, tak? Ja się zgapiłam bo załom chciałam miec tylko przy salonie a tam gdzie schody wyrównac aby drzwi do kotłowni miec pod schodami , no ale juz za późno na takie zmiany... i tutaj pytanie, skoro tą wnęke pod schodami mamy tak samo, to jka myslisz, da radę tam drzwi wcisnąć??? mozna je nawet minimalnie przyciąć czy coś? architekt podpowiedział żeby schody troche zmienić , ale nie cche zabardzo ze schodami kąbinować...Zależy mi na podwójnych drzwiach do kotłowni bo bedziemy ogrzewać węgielkiem...i nie wiem jak dobre były by drzwi to się moze z lekka brudzić...Mogłabyś podać wymiary tej ścianki koło komina na te dzwi? Mam nadzieje ze z mojego chaotycznego pisania mozna coś zrozumieć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 21.11.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 powiem tak, teraz po przemyśleniach to wolałabym chyba, żeby drzwi od kotłowni były do schowka pod schodami. mamy piec na eko-groszek, strasznie się kurzy, szczególnie jak mąż piec czyści:D a drzwi jeszcze nie mamy, bo stolarz ma obsuwy już 2 miesiące. w wnęce zrobiliśmy już szafę. planowałam tam trzymać ręczniki i pościel, ale nie mam mowy - wszytko jest zakurzone nawet w środku. zobaczymy co będzie jak będą drzwi, pomieszczenia się uszczelnią. my nie mamy zbyt wiele miejsca obok komina, drzwi byłyby tam dość wąskie. ale nasz komin jest niewymiarowy, tzn szerszy bo murowany z cegły i to porozbiórkowej, która jak się potem okazało ma inne wymiary niż obecne cegły, jest dużo szersza. przy kominie systemowym, wąziutkim mogłoby być inaczej, ale z drugiej strony w tym kominie są 4 przewody więc aż taki wąski nie będzie. reasumując, jeśli masz jeszcze wybór, to wybieraj drzwi przez schowek, może nie będzie to aż tak wygodne, ale przynajmniej unikniesz przenoszenia się brudu prosto na dom. chyba że masz piec na gaz... http://images12.fotosik.pl/110/51d0f01c2f9ab073m.jpg tu widać po lewej stronie, że odległość między kominem a wejściem do wnęki nie jest duża. do tego jeszcze trzeba na całej długości doliczyć ściankę działową, która odzieli kotłownię od łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 21.11.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Hej ze wzg że juz za późno na likwidowanie załomu, kolejny raz wymyśliłam cos po swojemu:) musze mieć w domu miejsce na prasowanie bo to co teraz u mnie się dzieje z deską do prasowania tj masakra, z jednego pokoju do drugiego i z góry na dół, więc wymyśliłam takie coś...nie mam w ręce projektu więc ten mój rysuneczek jest mało proporcjonalny, taka mała prasowlania między sypialniami, wymiary ok 1,5-2m *3m, wydaje mi się że w takim ukladzie z rozmieszczeniem dzwi przy skosach nie powinno byc problemu. Domek podniesiemy o 2 bloczki a lukarna do przodu bedzię wysunieta. Co O tym myslicie??? czy to jest mozliwe do wykonania??? I co z tymi drzwiami do kotłowni? http://images29.fotosik.pl/297/6fde3f6b768f8040m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 21.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 pomysł super, ale pamiętaj o doświetleniu tego pomieszczenia oknem, bo nie wyobrażam sobie prasowania przy żarówce, bez światła dziennego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 21.11.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Dzieki za odpowiedz w sprawie drzwi, jakoś trzebą będzie pokąbinowac aby się zmieściły.... W mojej prasowalni będzie okno dachowe, a w pokoju tylko balkonowe:) Cały czas mnie gnębiła sprawa tego prasowania aż w końcu wymyśliłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts