kasja83 06.07.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 witajcie:-)Jako, że sezon budowlany skończyłam- realizuję się teraz jako ogrodnik:-)podobnie jak Ty pigula-chętnie obejrzałabym domek na żywo.Może ktoś z południowej Polski-małopolskie, śląskie uchyli rąbka tajemnicy???Aga w27.12 a jaki kolor dachu i elewacji do takiej stolarki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 06.07.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Kasja83 moze pochwalisz sie jakimis zdjeciami,jutro zalweaja strop na czesci mieszkalnej domku i wtedy bedzie przerwa do sierpnia , wtedy ruszy dach, pozdrawiam budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 07.07.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) witam.To próbuję się chwalić:http://img855.imageshack.us/img855/3210/dscf1218h.th.jpg Uploaded with ImageShack.us hmmm.Tutaj zaczynaliśmy:-)Ktoś mi podpowie jak zrobić, żeby fotki były ładne i duże???mmms- tak, jak u Ciebie w dzienniku???? Edytowane 7 Lipca 2011 przez kasja83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 07.07.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dobra:-)Już wszystko wiem:-)No, więc tutaj pięknie murują się ściany fundamentowe-08.06.2011http://img3.imageshack.us/img3/1929/dscf1273t.jpg Uploaded with ImageShack.us rzut z góry-fajny mam taras widokowy z balkonu rodziców- tutaj fundamenty zaizolowane już od środka-13.06.2011http://img232.imageshack.us/img232/5774/dscf1293d.jpg Uploaded with ImageShack.us ocieplanie- styrodur firmy Synthos 5 cm-piórowpust-14.06.2011http://img62.imageshack.us/img62/3350/dscf1299b.jpg Uploaded with ImageShack.us założona folia kubełkowa-tutaj na pięknym wykuszu:-)http://img52.imageshack.us/img52/6681/dscf1305f.jpg Uploaded with ImageShack.us zasypujemy-15.06.2011http://img845.imageshack.us/img845/6568/dscf1317u.jpg Uploaded with ImageShack.us piękna tęcza nad "prawie skończonymi" fundamentami.To chyba jakiś znak, w stylu: budujcie dalej.http://img35.imageshack.us/img35/4061/dscf1338q.jpg Uploaded with ImageShack.us Wieniec i szałunek pod płytę-17.06.2011http://img707.imageshack.us/img707/3717/dscf1344y.jpg Uploaded with ImageShack.us no i piękny finał stanu "0":Dhttp://img837.imageshack.us/img837/2176/dscf1355s.jpg Uploaded with ImageShack.us i równo 2 tygodnie pracy naszej Super Ekipy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 07.07.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 kasja83 Slicznie , idzie domek w gore, wiec pierwyszy stopien skonczony , ja jutro bede sie uczyc jak wkleic zdjecia , dzisiaj wylano strop, wiec jus widac pieknie, weszlam juz do razpierwszy na pieterko po moich schodkach, a dach rusza w siepniu, mam nadzieje ze bedzie pogoda, pieknie, a gdzie restza budowniczych, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 08.07.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam,ksja83 z jakich pustakow stawiasz swoj domk i ile pospulki poszlo ci na fundament, my podnieslismy domek o jeden pustak od fundamentow tak wiec bedzie troszke wyzszy, czy wy tez cos podwyzszacie cos zmieniliscie?Ciesze sie , zeznalazlam kogos kto buduje domek, Okazalo sie , z epare kilometrow od maszego domku jest juz wybudowany ten domek , stan surowy zamkniety , bede starala sie skontakotowac z tymi ludzmii chcialabym zobaczyc domek w srodku, Kasja czy zostawiacie wszystkie okna , rowniez dachowe czy cos likwidujecie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 08.07.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Widzę kasja83, że poradziłaś sobie ze zdjęciami bez mojej pomocy. Jeśli w przyszłości będę mogła w czymś pomóc - pisz śmiało. A tak wogóle to gratuluje postępów i mimo, że ten etap budowy już przeszłam, to czekam na więcej wiści i fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 12.07.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam, ksja83 z jakich pustakow stawiasz swoj domk i ile pospulki poszlo ci na fundament, my podnieslismy domek o jeden pustak od fundamentow tak wiec bedzie troszke wyzszy, czy wy tez cos podwyzszacie cos zmieniliscie? Ciesze sie , zeznalazlam kogos kto buduje domek, Okazalo sie , z epare kilometrow od maszego domku jest juz wybudowany ten domek , stan surowy zamkniety , bede starala sie skontakotowac z tymi ludzmii chcialabym zobaczyc domek w srodku, Kasja czy zostawiacie wszystkie okna , rowniez dachowe czy cos likwidujecie, pozdrawiam Hej. Będziemy murować z Porotherm30.A co do pospółki muszę zapytać męża-bo nie mam pojęcia,ale wiem, że dużo!Zresztą nam jakoś wszystkiego dużo wychodzi. Finalnie fundament mamy na 1,60 (ławy plus ściany(- nie wiem ile z tego jest w ziemi,a teraz mamy lekko spadzisty- także taras będzie wyżej niż przód domu)-ale schody wejściowe do domu to nam ładnie z 4 wyjdą, więc jest całkiem wysoko. Jeśli chodzi o ona dachowe-to będziemy raczej rezygnować.Super byłoby zobaczyć jakiś dom na żywo, żeby zwizualizować sobie wielkość pokoi na piętrze i sprawdzić czy faktycznie te okna są potrzebne, czy to taki bajer. mmms-ek rezygnuje z okiem- to pewnie nam napisze jak to wygląda:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 13.07.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 No jasne, że napiszę W domku na razie jest bardzo!! jasno, ale domek jest tak ustawiony, że od wschodu do zachodu słoneczko zagląda nam przez większość okien. Poza tym na razie nie ma dachu i jest światło z góry. Gdy tylko położymy blachodachówkę zrobię zdjęcia i okaże się, czy mieliśmy rację rezygnując z okien dachowych. A tymczasem muszę się pochwalić, że domek został wczoraj do końca ocieplony, zagruntowany i czeka na położenie tynku. Kominy są skończone, a montażyści w tej chwili wstawiają ostatnie okna w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga W-27.12a 14.07.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witaj Pigula Przepraszam,że tak długo nie odpisywałam ,ale przebywałam na urlopie. Otóż okna sa z firmy OKNOPLAST Kraków. Mieszkamy juz dwa lata a stronki ze zdjeciami nie posiadam. Natomiast jak znajde chwilke to postaram sie wkleić kilka zdjęć,jeśli bedę umiała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga W-27.12a 14.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witaj Kasja83 Dachówka miedziana,elewacja bardzo jasny krem a parapety zrobilismy pod kolor stolarki,miodowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 23.07.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 pigula skrobnij ile Ci wyszło betonu na dekę.Czy możesz też podać szacunkowy koszt deki(bez robocizny)?Kurcze ciągle się waham jaką ta dekę robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 10.08.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 hej wszystkim, ja takze mialem nieco dluzsza przerwe a to dlatego ze narodzil mi sie potomek moja mala ksiezniczka haha, a co do domu to mury pna sie do gory, teraz to przynajmniej jeszcze widac gdzie pieniadze ida... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 10.08.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a tu pare innych zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 10.08.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 i jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 10.08.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 no troszke juz poszlo dalej, juz dach skonczony ale jeszcze nie polozona ceramika na nim, w srodku pierwsze wylewki poszly i takze na taras z tylu domku, a za tydzien lub dwa rusza elektryka i tynki zaraz po niej tak dla bezpieczenstwa ponoc zlodzieje kradna wszedzie elektryke wiec polecono nam zeby zaraz na drugi dzien po niej klasc tynik a moze nawet w ten sam dzionek....teraz mysle o instalacji odgromowej ale nie wiem czy robic czy nie jak myslicie?to troszke kosztuje a jesli tak to jaka zwykla czy aktywna???cena wacha sie od 1500-2000 dla zwyklej po 3000 dla aktywnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 17.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 neouki ale fajnie:-)Domek już widać.Co do instalacji-narazie dla mnie problem nieosiągalny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 02.10.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 halloooo!zbliża się koniec sezonu, co tam u Was???Wszyscy zaszyli się na budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaszczurkass 02.10.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Wykańczamy się!!!! Wreszcie nareszcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 02.10.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Wykańczamy się!!!! Wreszcie nareszcie!!! prosimy o fotki i jeszcze raz fotki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts