mmms 04.10.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 My też wykańczamy, tj. my domek, domek nas. Ale tak to już musi być. Koszty wykończeniówki, a przede wszystkim CO i ocieplenie poddasza - są koszmarne. Ehhhhh....................... U nas zdjęć na razie brak, bo przecież nie będę "cykać" rurek na podłodze i desek na suficie. Jeśli w domku pojawi się coś godnego uwagi nie omieszkam obfotografować i umieścić w dzienniku. Pozdrawiam wszystkich zapracowanych budujących, wykańczających i wykończonych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinox 13.10.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Witam, jesteśmy na etapie wyboru projektu i załatwiania papierków. Bardzo nam się podobają projekty z pracowni "www.dobreprojekty.pl". Najbardziej odpowiada nam projekt "BW-46", ale chętnie oglądnęlibyśmy dom wybudowany według projektów: W-49.12, W-49.12b, W-27.12d, BW-47 lub BW-46 właśnie. Może jest ktoś z okolic (+/- 100km) Zielonej Góry, Nowej Soli (Lubuskie), kto wybudował dom lub przynajmniej stan surowy otwarty, do kogo moglibyśmy przyjechać i obejrzeć dom? Pozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 14.10.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja Was chętnie zaproszę, ale niestety aż do Sokołowa Podlaskiego (mazowieckie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 15.10.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Też bym zaprosiła,ale póki co, mam tylko fundamenty:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaszczurkass 17.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Prace wykończeniowe cieszą ogromnie ale i wykańczają kieszeń i psyche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 17.10.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 jaszczurkass wygląda to naprawdę super!!!Pytanie techniczne dot. poddasza:jak wygląda ustaw pokoi???Gdzie będziesz ustawiał jakieś szafy???Z planu widzę, że proste ściany pokoi z drzwiami balkonowymi to w zasadzie ta jedna-pomiędzy pokojami.Drzwi usytuowane są zaraz przy tej ścianie, a z planu nie bardzo dostrzegam opcje jakiegoś przesunięcia, zeby można było w naturalny sposób "schować" szafę, a nie wchodzić wprost na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinox 17.10.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 mmms, kasja83, dziękuję bardzo za zaproszenie. Jak będę jechał w kierunku Warszawy, to się może skontaktuję. Jakby nie to, że mam malutkie dziecko w domu, to może bym się wybrał na przejażdżkę Czytałem całego bloga mmms, gratuluję wytrwałości i przezwyciężania problemów, teraz już sama końcówka, pozostało wykończenie. Rzekłbym: "Wykończcie ten dom! Żeby on nie wykończył Was :)". Powodzenia jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_as_k 24.10.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witam. Wraz z żoną jesteśmy zainteresowani kupnem jednego z projektów tj. W-27.12a, 27.12d, BW-12, BW-46 i poszukujemy osób z woj. śląskiego bądź z sąsiednich województw, którzy budują lub wybudowali dom. Jeśli jest taka możliwość chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości oraz poznać Państwa uwagi i sugestie dotyczące tego projektu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 25.10.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 jaszczurkass wygląda to naprawdę super!!!Pytanie techniczne dot. poddasza:jak wygląda ustaw pokoi???Gdzie będziesz ustawiał jakieś szafy???Z planu widzę, że proste ściany pokoi z drzwiami balkonowymi to w zasadzie ta jedna-pomiędzy pokojami.Drzwi usytuowane są zaraz przy tej ścianie, a z planu nie bardzo dostrzegam opcje jakiegoś przesunięcia, zeby można było w naturalny sposób "schować" szafę, a nie wchodzić wprost na nią. Obiecałam odpowiedzieć, więc piszę: - na górze raczej nie ma ciekawego miejsca do zainstalowania szafy wnękowej (ewentualnie w pokoju z balkonem, w którym przechodzi komin od kominka) - u mnie szafy będą montowane: w przedsionku, we wnęce obok dolnej łazienki i w przyszłości pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 25.10.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 mmms, kasja83, dziękuję bardzo za zaproszenie. Jak będę jechał w kierunku Warszawy, to się może skontaktuję. Jakby nie to, że mam malutkie dziecko w domu, to może bym się wybrał na przejażdżkę Czytałem całego bloga mmms, gratuluję wytrwałości i przezwyciężania problemów, teraz już sama końcówka, pozostało wykończenie. Rzekłbym: "Wykończcie ten dom! Żeby on nie wykończył Was :)". Powodzenia jeszcze raz. kinox - dziękujemy za dobre słowo. Obiecujemy: POSTARAMY SIĘ PRZECHYTRZYĆ TEN NASZ DOMEK;). Może nie wszystko od razu będzie na tip-top, ale nie poddamy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 25.10.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam. Wraz z żoną jesteśmy zainteresowani kupnem jednego z projektów tj. W-27.12a, 27.12d, BW-12, BW-46 i poszukujemy osób z woj. śląskiego bądź z sąsiednich województw, którzy budują lub wybudowali dom. Jeśli jest taka możliwość chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości oraz poznać Państwa uwagi i sugestie dotyczące tego projektu. Pozdrawiam. Witaj- z tego wychodzi, że jesteśmy sąsiadami- my budujemy się pod Oświęcimiem.Niestety stan robót jest na poziomie fundamentów-więc niewiele doradzę.Budujemy W27.12d,ale wyciągnęliśmy lukarnę nad wejściem w taki sposób, że będzie to wyglądało, jak w BW-12. mmms co do poddasza nie rozważam szaf wnękowych,ale jakieś normalne szafy do pokojów i nie wiem czy bedzie je po prostu gdzie wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 26.10.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 kasja83 uważam, że w każdym pokoju można wygospodarować miejsce na jakąś szafę. Gdy skończymy ocieplenie poddasza i zrobimy podłogi zrobię dla Ciebie zdjęcia poszczególnych pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 15.11.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 witam,troszke zazdroszke osobom ktorzy prowadza dziennik budowy , ja prowadze dziennik budowy , ale w kalendazu, do konca zycia go zachowam wszystko tam jest , a teraz chcialam sie pochwalic swoim domkiem zaczelismy w polowie maja , a teraz juz jest zamkniety , oto zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 16.11.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Szkoda, że ze zdjęciami nie udało się. Spróbuj jeszcze raz. Chętnie obejrzymy i pochwalimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 16.11.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 szczerze nie wiem jak dodac zdjecia pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 16.11.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 witam,pomozcie wkleic zdjecia nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 17.11.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Postaram się pomóc (nie znam się na fachowych określeniach - opiszę Ci to tak "po babsku"): - najpierw musisz przesłać zdjęcia do jakiegoś albumu w internecie. Ja ściągnęłam sobie program Pisaca i załozyłam konto na Picasa Web Albums (z tego co wiem wiele osób korzysta z tego albumu) - jak już załadujesz zdjęcia do albumu wchodzisz w zdjęcie, które chcesz wstawić. Wchodzisz w jego właściwości i kopiujesz adres URL (musisz skopiować cały adres - przeważnie widać tylko jego część). - adres wklejasz do posta, którego chcesz zamieścić na muratorze pomiędzy znaki ... (te kropki pośrodku, to miejsce na adres, bez żadnych spacji). Powinno się udać Powodzenia i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 17.11.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 pigula to czekamy na fotki!!!!może się w końcu ruszy coś na naszym wątku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 17.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 konto zaladowane tylko jak skopiowac zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 18.11.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 C:\Documents and Settings\user\My Documents\My Pictures\DSC_1619.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts