Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

My też wykańczamy, tj. my domek, domek nas. Ale tak to już musi być. Koszty wykończeniówki, a przede wszystkim CO i ocieplenie poddasza - są koszmarne. Ehhhhh.......................

U nas zdjęć na razie brak, bo przecież nie będę "cykać" rurek na podłodze i desek na suficie. Jeśli w domku pojawi się coś godnego uwagi nie omieszkam obfotografować i umieścić w dzienniku.

Pozdrawiam wszystkich zapracowanych budujących, wykańczających i wykończonych:D

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

jesteśmy na etapie wyboru projektu i załatwiania papierków. Bardzo nam się podobają projekty z pracowni "www.dobreprojekty.pl".

Najbardziej odpowiada nam projekt "BW-46", ale chętnie oglądnęlibyśmy dom wybudowany według projektów: W-49.12, W-49.12b, W-27.12d, BW-47 lub BW-46 właśnie. Może jest ktoś z okolic (+/- 100km) Zielonej Góry, Nowej Soli (Lubuskie), kto wybudował dom lub przynajmniej stan surowy otwarty, do kogo moglibyśmy przyjechać i obejrzeć dom?

Pozdrawiam,

Krzysiek

jaszczurkass wygląda to naprawdę super!!!Pytanie techniczne dot. poddasza:jak wygląda ustaw pokoi???Gdzie będziesz ustawiał jakieś szafy???Z planu widzę, że proste ściany pokoi z drzwiami balkonowymi to w zasadzie ta jedna-pomiędzy pokojami.Drzwi usytuowane są zaraz przy tej ścianie, a z planu nie bardzo dostrzegam opcje jakiegoś przesunięcia, zeby można było w naturalny sposób "schować" szafę, a nie wchodzić wprost na nią.

mmms, kasja83, dziękuję bardzo za zaproszenie. Jak będę jechał w kierunku Warszawy, to się może skontaktuję. Jakby nie to, że mam malutkie dziecko w domu, to może bym się wybrał na przejażdżkę :) Czytałem całego bloga mmms, gratuluję wytrwałości i przezwyciężania problemów, teraz już sama końcówka, pozostało wykończenie. Rzekłbym: "Wykończcie ten dom! Żeby on nie wykończył Was :)". Powodzenia jeszcze raz.

Witam.

Wraz z żoną jesteśmy zainteresowani kupnem jednego z projektów tj. W-27.12a, 27.12d, BW-12, BW-46 i poszukujemy osób z woj. śląskiego bądź z sąsiednich województw, którzy budują lub wybudowali dom. Jeśli jest taka możliwość chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości oraz poznać Państwa uwagi i sugestie dotyczące tego projektu. Pozdrawiam.

jaszczurkass wygląda to naprawdę super!!!Pytanie techniczne dot. poddasza:jak wygląda ustaw pokoi???Gdzie będziesz ustawiał jakieś szafy???Z planu widzę, że proste ściany pokoi z drzwiami balkonowymi to w zasadzie ta jedna-pomiędzy pokojami.Drzwi usytuowane są zaraz przy tej ścianie, a z planu nie bardzo dostrzegam opcje jakiegoś przesunięcia, zeby można było w naturalny sposób "schować" szafę, a nie wchodzić wprost na nią.

Obiecałam odpowiedzieć, więc piszę:):

- na górze raczej nie ma ciekawego miejsca do zainstalowania szafy wnękowej (ewentualnie w pokoju z balkonem, w którym przechodzi komin od kominka)

- u mnie szafy będą montowane: w przedsionku, we wnęce obok dolnej łazienki i w przyszłości pod schodami.

mmms, kasja83, dziękuję bardzo za zaproszenie. Jak będę jechał w kierunku Warszawy, to się może skontaktuję. Jakby nie to, że mam malutkie dziecko w domu, to może bym się wybrał na przejażdżkę :) Czytałem całego bloga mmms, gratuluję wytrwałości i przezwyciężania problemów, teraz już sama końcówka, pozostało wykończenie. Rzekłbym: "Wykończcie ten dom! Żeby on nie wykończył Was :)". Powodzenia jeszcze raz.

kinox - dziękujemy za dobre słowo. Obiecujemy: POSTARAMY SIĘ PRZECHYTRZYĆ TEN NASZ DOMEK;). Może nie wszystko od razu będzie na tip-top, ale nie poddamy się.

Witam.

Wraz z żoną jesteśmy zainteresowani kupnem jednego z projektów tj. W-27.12a, 27.12d, BW-12, BW-46 i poszukujemy osób z woj. śląskiego bądź z sąsiednich województw, którzy budują lub wybudowali dom. Jeśli jest taka możliwość chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości oraz poznać Państwa uwagi i sugestie dotyczące tego projektu. Pozdrawiam.

Witaj- z tego wychodzi, że jesteśmy sąsiadami- my budujemy się pod Oświęcimiem.Niestety stan robót jest na poziomie fundamentów-więc niewiele doradzę.Budujemy W27.12d,ale wyciągnęliśmy lukarnę nad wejściem w taki sposób, że będzie to wyglądało, jak w BW-12.

mmms co do poddasza nie rozważam szaf wnękowych,ale jakieś normalne szafy do pokojów i nie wiem czy bedzie je po prostu gdzie wstawić.

• 3 weeks później...

Postaram się pomóc (nie znam się na fachowych określeniach - opiszę Ci to tak "po babsku"):

- najpierw musisz przesłać zdjęcia do jakiegoś albumu w internecie. Ja ściągnęłam sobie program Pisaca i załozyłam konto na Picasa Web Albums (z tego co wiem wiele osób korzysta z tego albumu)

- jak już załadujesz zdjęcia do albumu wchodzisz w zdjęcie, które chcesz wstawić. Wchodzisz w jego właściwości i kopiujesz adres URL (musisz skopiować cały adres - przeważnie widać tylko jego część).

- adres wklejasz do posta, którego chcesz zamieścić na muratorze pomiędzy znaki ... (te kropki pośrodku, to miejsce na adres, bez żadnych spacji).

Powinno się udać:)

Powodzenia i czekam na fotki