waldek0205 06.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 M3 - Tak. Pani projektant załatwić ma wszystko do szczęśliwego końca:) Odebrać mam gotowe pozwolenie na budowę.Likwidacja lukarny nie jest jeszcze przesądzona. Ciagle się zastanawiamy:) Pani architekt też uważa, że dodaje uroku. Proponuję powiększenie garażu o metr do tyłu na tzw skład rowerów i kosiarek do trawy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 09.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Właśnie dzisiaj "dojechał" projekt:). Umówiłem się już z panią architekt na przyszły tydzień. Czyli ruszam z robotą (papierkową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 10.02.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 waldek0205 no to powodzenia, przejść papierki to już połowa sukcesuEla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 10.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 waldek0205 no to powodzenia, przejść papierki to już połowa sukcesu Ela Witam Elu , dzięki za wsparcie. Mam jednak większy chyba problem. Brak ekipy, która by się podjęła realizacji:((. Na lokalnym rynku posucha - Opolszczyzna Wszyscy dawno już wyjechali na zachód. Mimo to jestem optymisą. Pozdrawiam. AAA... jeszcze raz dzięki za fotki domku:)) Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 11.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam. Ucieszyliśmy się wraz z mężem, że znaleźliśmy osoby, które też kupiły bądź mają zamiar kupić projekt w-27.12d. My też jesteśmy na etapie wyboru projektu i nie możemy się zdecydować czy projekt w-27.12d czy w-49.12. Mamy już umówioną ekipę na czerwiec, jesteśmy po wstępnej rozmowie z Panią architekt. Teraz tylko decyzja co do projektu i oczekiwanie na pozwolenie na budowę. Podobno u nas trwa to do 2 tygodni. Mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim do czerwca. Na szczęście ceny u nas w porównaniu do wymienianych tutaj są niższe np Pani projektantce za adaptację projektu mamy zapłacić 1 tys. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 11.02.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam. Ucieszyliśmy się wraz z mężem, że znaleźliśmy osoby, które też kupiły bądź mają zamiar kupić projekt w-27.12d. My też jesteśmy na etapie wyboru projektu i nie możemy się zdecydować czy projekt w-27.12d czy w-49.12. Mamy już umówioną ekipę na czerwiec, jesteśmy po wstępnej rozmowie z Panią architekt. Teraz tylko decyzja co do projektu i oczekiwanie na pozwolenie na budowę. Podobno u nas trwa to do 2 tygodni. Mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim do czerwca. Na szczęście ceny u nas w porównaniu do wymienianych tutaj są niższe np Pani projektantce za adaptację projektu mamy zapłacić 1 tys. Pozdrawiam. Powodzenia:) i pozdrawiam. Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 11.02.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Chwilka zabawy i wyszła taka wizualizacja W-12.27a: http://www.krisport.pl/allegro/budowa/3d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 11.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Chwilka zabawy i wyszła taka wizualizacja W-12.27a: http://www.krisport.pl/allegro/budowa/3d.jpg Hej kris, Nieźle wyszło Patrząc na ten model mozna sobie mniej więcej wyobrazic jak wygladaja przestrzenie w domu i proporcje poszczególnych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 11.02.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 AgaMAJ powodzenia Całkiem nieźle Wam wyszła ta wizualizacja i zapewniam, że w rzeczywistości wygląda rownie pięknie! Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 12.02.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 wizualizacja wyszła świetna - jestem pod wrażeniem!!! Muszę Wam powiedzieś że mamy już 3 z 6 na razie umówionych wycen. Sprawa przedstaiwa się mniej więcej tak: Majster nr 1 - robocizna za fund. parter, strop, piętro, ścianki dz. schody, więźba i pokrycie dachu deskami (pełne deskowanie) - zaśpiewał sobie 28,7tys. (cena negocjowalna) Dodatkowo za pokrycie dachu, dachówką cementową wraz ze wszystkimi obróbkami itp. 7,3tys. do tego sam załatwia materiały (nas nic nie interesuje) i z tego co policzyliśmy (po jego cenach) to powinniśmy się zmieścić w stówce - stan surowy otwarty Majster nr 2 za fund. parter, strop, piętro, ścianki dz. schody (robota) - policzył sobie 26,7 tys. (cena nienegocjowalna) i wszystkie materiały załatwiamy my. Majster nr 3 za robotę bez dachu zaśpiewał 37tys.zł + ok 81tys. za materiał ale to jest wycena w Ytongu - czy negocjowalna - nie wiem, czy załatwia materiały, nie wiem, dopiero jutro się z nim spotkam i pogadam o szczegółach. Swoją drogą to fajnie że "rodzinka" W-27.12x się powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 12.02.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 wizualizacja wyszła świetna - jestem pod wrażeniem!!! Muszę Wam powiedzieś że mamy już 3 z 6 na razie umówionych wycen. Sprawa przedstaiwa się mniej więcej tak: Majster nr 1 - robocizna za fund. parter, strop, piętro, ścianki dz. schody, więźba i pokrycie dachu deskami (pełne deskowanie) - zaśpiewał sobie 28,7tys. (cena negocjowalna) Dodatkowo za pokrycie dachu, dachówką cementową wraz ze wszystkimi obróbkami itp. 7,3tys. do tego sam załatwia materiały (nas nic nie interesuje) i z tego co policzyliśmy (po jego cenach) to powinniśmy się zmieścić w stówce. Majster nr 2 za fund. parter, strop, piętro, ścianki dz. schody (robota) - policzył sobie 26,7 tys. (cena nienegocjowalna) i wszystkie materiały załatwiamy my. Majster nr 3 za robotę bez dachu zaśpiewał 37tys.zł + ok 81tys. za materiał ale to jest wycena w Ytongu - czy negocjowalna - nie wiem, czy załatwia materiały, nie wiem, dopiero jutro się z nim spotkam i pogadam o szczegółach. Swoją drogą to fajnie że "rodzinka" W-27.12x się powiększa Witam. Przynajmniej teraz mam pogląd na ceny robocizny za projekt. Ja jesem na etapie poszukiwań ekipy (papierki już są w trakcie). Mniej wiecej wiem jak można negociować i do ile:))) Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 12.02.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam wszystkich My właśnie też jesteśmy zainteresowani projektem W-27.12d.. Czy gdzieś jest dostępny obraz elewacji tylnej, niestety na stronie www można obejrzeć tylko front?Może ktoś z Was dysponuje zdjęciami z realizacji tego projektu. Byłabym wdzięczna za udostępnienie.pozdrawiamA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 12.02.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. W projekcie mam ściany z BK. Czy uważacie, że warto zmieniać materiał na inny? np. ceramikę?Pozdrawiam.Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 12.02.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Coraz większa grupa miłośników W 27-12 dołącza... My zmieniamy na ścianę dwuwarstwową i będziemy budować ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 12.02.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Coraz większa grupa miłośników W 27-12 dołącza... My zmieniamy na ścianę dwuwarstwową i będziemy budować ceramiki. Witam. A jaki jest powód takiego wyboru? Roboiliście może jakąś kalkulację co do kosztów?? Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 12.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Myślę, że podjęliśmy decyzję i wybieramy projekt 27.12d. Pewnie wprowadzimy kilka zmian np zmniejszenie garażu do jednostanowiskowego ( względy ekonomiczne)i być może zlikwidować załom .Myślę że w końcu musimy się na coś zdecydować to przestaniemy wtedy tak kombinować i przeglądać różne projekty Może ktoś powie ile czeka się na zamówiony projekt ? Pozdrawiam :: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 12.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Myślę, że podjęliśmy decyzję i wybieramy projekt 27.12d. Pewnie wprowadzimy kilka zmian np zmniejszenie garażu do jednostanowiskowego ( względy ekonomiczne)i być może zlikwidować załom .Myślę że w końcu musimy się na coś zdecydować to przestaniemy wtedy tak kombinować i przeglądać różne projekty Może ktoś powie ile czeka się na zamówiony projekt ? Pozdrawiam :: Witam. Ja czekałem tydzień. ALE WYBRAŁEM ODBICIE LUSTRZANE. Był tylko aneks tego projektu w odbiciu lustrzanym. Ale mile mnie zaskoczyli, że tak szybko zrobili mi pełen projekt w odbiciu lustrzanym:))). Teraz inni maja już gotowy projekt odbicia lustrzanego. Biuro bardzo sprawne i pan miły:))Pozdrawiam. Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 12.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Ja czekałem tydzień. ALE WYBRAŁEM ODBICIE LUSTRZANE. Był tylko aneks tego projektu w odbiciu lustrzanym. Ale mile mnie zaskoczyli, że tak szybko zrobili mi pełen projekt w odbiciu lustrzanym:))). Teraz inni maja już gotowy projekt odbicia lustrzanego. Biuro bardzo sprawne i pan miły:))Pozdrawiam. Waldek Bardzo dziękuję za odpowiedź. . My też będziemy zamawiali odbicie lustrzane. Najśmieszniejsze jest to, że gdy już dochodzimy do wniosku, że garaż będzie na jeden samochód to dosłownie za chwilę stwierdzamy, że nie jednak nie zmieniamy tego elementu w projekcie i tak jest bez przerwy .Mam jednak nadzieję, że najdalej w przyszłym tygodniu się zdecydujemy i zamówimy projekt i maszyna naprawdę pójdzie w ruch Pozdrawiam. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 12.02.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Witam. Ja czekałem tydzień. ALE WYBRAŁEM ODBICIE LUSTRZANE. Był tylko aneks tego projektu w odbiciu lustrzanym. Ale mile mnie zaskoczyli, że tak szybko zrobili mi pełen projekt w odbiciu lustrzanym:))). Teraz inni maja już gotowy projekt odbicia lustrzanego. Biuro bardzo sprawne i pan miły:))Pozdrawiam. Waldek Bardzo dziękuję za odpowiedź. . My też będziemy zamawiali odbicie lustrzane. Najśmieszniejsze jest to, że gdy już dochodzimy do wniosku, że garaż będzie na jeden samochód to dosłownie za chwilę stwierdzamy, że nie jednak nie zmieniamy tego elementu w projekcie i tak jest bez przerwy .Mam jednak nadzieję, że najdalej w przyszłym tygodniu się zdecydujemy i zamówimy projekt i maszyna naprawdę pójdzie w ruch Pozdrawiam. Aga Upsss.. To ja zamierzam jeszcze go powiekszyć o jakiś metr do tyłu:))) A tak swoją droga My także nie mogliśmy się długo zdecydować na jakiś projekt:) Na ten projekt trafiliśmy przypadkowo i ... to ten:) Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Witam. Ja czekałem tydzień. ALE WYBRAŁEM ODBICIE LUSTRZANE. Był tylko aneks tego projektu w odbiciu lustrzanym. Ale mile mnie zaskoczyli, że tak szybko zrobili mi pełen projekt w odbiciu lustrzanym:))). Teraz inni maja już gotowy projekt odbicia lustrzanego. Biuro bardzo sprawne i pan miły:))Pozdrawiam. Waldek Bardzo dziękuję za odpowiedź. . My też będziemy zamawiali odbicie lustrzane. Najśmieszniejsze jest to, że gdy już dochodzimy do wniosku, że garaż będzie na jeden samochód to dosłownie za chwilę stwierdzamy, że nie jednak nie zmieniamy tego elementu w projekcie i tak jest bez przerwy .Mam jednak nadzieję, że najdalej w przyszłym tygodniu się zdecydujemy i zamówimy projekt i maszyna naprawdę pójdzie w ruch Pozdrawiam. Aga Upsss.. To ja zamierzam jeszcze go powiekszyć o jakiś metr do tyłu:))) A tak swoją droga My także nie mogliśmy się długo zdecydować na jakiś projekt:) Na ten projekt trafiliśmy przypadkowo i ... to ten:) Waldek Witam, u nas było podobnie - długo nie moglismy znależć odpowiedniego projektu. W końcu już witalismy się z projektem ORION ale wizyta na budowie i obejrzenie jak sie prezentuje w real'u spowodowały wznowienie poszukiwań. I przez przypadek natknelismy się na projekty z Jeleniej Góry. Początkowo spodobał sie nam 27.12b ale potem jak już poznalismy (dopieszczanego wtedy) 27.12d wiedzielismy, że bierzemy jego. Naszym zdaniem dom nie jakiś strasznie wyrafinowany jesli chodzi o konstrukcję ale jest b. funkcjonalny wymiary i rozmieszczenie pomieszczen jest swietnie zgrane i proporcjonalne. Lukarna na poddaszu i wykusz na parterze dodaja projektowi dodatkowego uroku - tak, ze mimo dwuspadowego dachu - nabiera dużego wdzięku i smiało moze się ubiegać o miano ładnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts