Jaszczurkass 25.09.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Witam, mieszkamy od 31.12.2011- dolny śląsk.Żeby wszystko idealnie zaplanować trzeba mieć doświadczenie i wiedzę, przy budowie kolejnego domu będziemy bogatsi o te bezcenne zasoby.Tylko kto po tych doświadczeniach ma siłę na kolejną budowę??!!Domek jest optymalny, wygodnie się mieszka, oczywiście ciągle wykańczając...Dokonaliśmy 2 modyfikacji - ściana kolankowa podniesiona o 1 pustak bez zmiany kąta nachylenia - rzeczywiście dom jest wyższy;- otwarta kuchnia na pokój dzienny - rewelacja, oświetlenie pomieszczenia z trzech stron, wrażenie dużej przestrzeni - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 16.11.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ale mnie tutaj dłuuugo nie było cóż praca, planowanie, budowanie choć idzie powoli, ja z żoną jeszcze narazie przebywamy w Anglii a budową zajmuja się nasi rodzice więc wszystko odbywa się na odległość lub na szybko jak się przyjedzie na dwa trzy tygodnie... budowa poszła do przodu a oto parę zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 16.11.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) końcowe zdjęcia to rozprowadzenie wody z dachu w sieć drenażową, innego wyjścia nie ma jak nie ma się rowów na około domu a wody niestety jest sporo z dachu teraz jest dużo lepiej i bardziej sucho Edytowane 16 Listopada 2012 przez neouki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 16.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 16.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 16.11.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis78 30.12.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 witam forumowiczów pięknie się kłaniając ... życząc wszystkiego dobrego na pograniczu nowego (miejmy nadzieje lepszego) roku ... trochę widzę że wątek umiera - mam nadzieje że pociągnie jeszcze trochę - bo się nam spodobał projekt w27-12d ... zapewne zanim zakupimy projekt będziemy chcieli obejrzeć w realu (tutaj się pewnie ładnie uśmiechnę do kasja83 bo to niemalże po sąsiedzku ) przed nami jeszcze droga przez mękę (droga której prawie nie ma a po każdej zimie można urządzać spływy kajakowe ) ... ale co tam ... jeszcze po drodze KRUS - to taki wiejski odpowiednik ZUS tylko bardziej zacofany i wiem że to niemożliwe ale znają się tam jeszcze mniej niż w ZUS No i oczywiście wydział budownictwa, który akurat u nas ma opinie najtrudniejszego w PL ... ale się nie poddamy - przy najmniej tak się nam zdaje no więc się już przywitałem - czekam na dalszy rozwój wątku - sugestie, kosztorysy i pikczersy ... Tak na wstępie tylko może ktoś podsumuje na co zwrócić uwagę w projekcie ? po dogłębnej analizie dziennika kris_pp wiem już o tym że szpilki mają być osadzone w słupkach a nie w pianie (znaczy BK) ... i jest też coś o skosie w przypadku ścianki kotłowni ... na tą chwilę to tyle ... ale będę więcej męczył Pozdrawiam i życzę miłej zabawy sylwestrowej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 03.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 witam forumowiczów pięknie się kłaniając ... życząc wszystkiego dobrego na pograniczu nowego (miejmy nadzieje lepszego) roku ... trochę widzę że wątek umiera - mam nadzieje że pociągnie jeszcze trochę - bo się nam spodobał projekt w27-12d ... zapewne zanim zakupimy projekt będziemy chcieli obejrzeć w realu (tutaj się pewnie ładnie uśmiechnę do kasja83 bo to niemalże po sąsiedzku ) przed nami jeszcze droga przez mękę (droga której prawie nie ma a po każdej zimie można urządzać spływy kajakowe ) ... ale co tam ... jeszcze po drodze KRUS - to taki wiejski odpowiednik ZUS tylko bardziej zacofany i wiem że to niemożliwe ale znają się tam jeszcze mniej niż w ZUS No i oczywiście wydział budownictwa, który akurat u nas ma opinie najtrudniejszego w PL ... ale się nie poddamy - przy najmniej tak się nam zdaje no więc się już przywitałem - czekam na dalszy rozwój wątku - sugestie, kosztorysy i pikczersy ... Tak na wstępie tylko może ktoś podsumuje na co zwrócić uwagę w projekcie ? po dogłębnej analizie dziennika kris_pp wiem już o tym że szpilki mają być osadzone w słupkach a nie w pianie (znaczy BK) ... i jest też coś o skosie w przypadku ścianki kotłowni ... na tą chwilę to tyle ... ale będę więcej męczył Pozdrawiam i życzę miłej zabawy sylwestrowej .... Witam, z moich doświadczeń na tym etapie proponuję nie kombinować nic przy oknach elewacyjnych-my zwężyliśmy balkonowe i trochę kiepsko to wygląda, ponadto jak większość zrezygnowaliśmy z okna dachowego nad klatką- to akurat uważam za dobry krok. Gdybyś chciał obejrzeć dom w realu- zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis78 04.01.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 kasja83 - dziekuje za zaproszenie - napisz tylko kiedy i gdzie mozemy zagladnac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis78 12.01.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 czy ktoś może posiada zestawienie materiałowo-ilościowe do tego projektu ? ... i mógłby się podzielić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudi102 14.01.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 ja mam zestawienie materiałów do W-27.12a, mogę podesłać mailem tylko podaj na priv a tak przy okazji - w tym roku zaczynamy budowę w.w. projektu w wersji lustrzanej, bez budynku gospodarczego, bez lukarny i balkonu. póki co czekamy na wiosnę i PnB pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 21.04.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam.Jesteśmy po tynkach, przed nami wylewki. Jestem na etapie zakupu wełny na ocieplenie poddasza-pytanie do tych, co ten etap mają za sobą-ile Wam weszło m2 wełny na ocieplenie domku plus garaż 2-stanowiskowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik.pkr 09.03.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 dawno mnie tu nie było... Cieszy liczba nowych forumowiczów my mieszkamy już 3 rok tyle mnie tu mniej więcej nie było. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie pomogę o ile będę mogła udzielić rzetelnej odpowiedzi. w razie pytań proszę o kontakt na priv częściej docierają do mnie e maile niż tu zaglądam.Po 3 latach użytkowania w 27.12d mogę z pełna odpowiedzialnością powiedzieć, że innego projektu bym nie chciała budować. Ten jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej8118 12.12.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Witam Czy ktoś buduje (wybudował) projekt z serii W-27.12 w okolicy Poznań , Leszno (wielkopolska)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej8118 12.12.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Witam Czy ktoś buduje (wybudował) projekt z serii W-27.12 w okolicy Poznań , Leszno (wielkopolska)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts