Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Witam, mieszkamy od 31.12.2011- dolny śląsk.

Żeby wszystko idealnie zaplanować trzeba mieć doświadczenie i wiedzę,

przy budowie kolejnego domu będziemy bogatsi o te bezcenne zasoby.

Tylko kto po tych doświadczeniach ma siłę na kolejną budowę??!!

Domek jest optymalny, wygodnie się mieszka, oczywiście ciągle wykańczając...

Dokonaliśmy 2 modyfikacji - ściana kolankowa podniesiona o 1 pustak bez zmiany kąta nachylenia - rzeczywiście dom jest wyższy;

- otwarta kuchnia na pokój dzienny - rewelacja, oświetlenie pomieszczenia z trzech stron, wrażenie dużej przestrzeni - polecam!

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale mnie tutaj dłuuugo nie było cóż praca, planowanie, budowanie choć idzie powoli, ja z żoną jeszcze narazie przebywamy w Anglii a budową zajmuja się nasi rodzice więc wszystko odbywa się na odległość lub na szybko jak się przyjedzie na dwa trzy tygodnie... budowa poszła do przodu a oto parę zdjęć...DSC00270.jpgDSC00255.jpg

• 1 month później...

witam forumowiczów pięknie się kłaniając ... życząc wszystkiego dobrego na pograniczu nowego (miejmy nadzieje lepszego) roku ...

trochę widzę że wątek umiera - mam nadzieje że pociągnie jeszcze trochę - bo się nam spodobał projekt w27-12d ... zapewne zanim zakupimy projekt będziemy chcieli obejrzeć w realu (tutaj się pewnie ładnie uśmiechnę do kasja83 bo to niemalże po sąsiedzku :D )

przed nami jeszcze droga przez mękę (droga której prawie nie ma a po każdej zimie można urządzać spływy kajakowe :) ) ... ale co tam ... jeszcze po drodze KRUS - to taki wiejski odpowiednik ZUS tylko bardziej zacofany i wiem że to niemożliwe ale znają się tam jeszcze mniej niż w ZUS :)

No i oczywiście wydział budownictwa, który akurat u nas ma opinie najtrudniejszego w PL ... ale się nie poddamy - przy najmniej tak się nam zdaje :)

no więc się już przywitałem - czekam na dalszy rozwój wątku - sugestie, kosztorysy i pikczersy ...

Tak na wstępie tylko może ktoś podsumuje na co zwrócić uwagę w projekcie ? po dogłębnej analizie dziennika kris_pp wiem już o tym że szpilki mają być osadzone w słupkach a nie w pianie (znaczy BK) ... i jest też coś o skosie w przypadku ścianki kotłowni ...

na tą chwilę to tyle ... ale będę więcej męczył :)

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy sylwestrowej ....

witam forumowiczów pięknie się kłaniając ... życząc wszystkiego dobrego na pograniczu nowego (miejmy nadzieje lepszego) roku ...

trochę widzę że wątek umiera - mam nadzieje że pociągnie jeszcze trochę - bo się nam spodobał projekt w27-12d ... zapewne zanim zakupimy projekt będziemy chcieli obejrzeć w realu (tutaj się pewnie ładnie uśmiechnę do kasja83 bo to niemalże po sąsiedzku :D )

przed nami jeszcze droga przez mękę (droga której prawie nie ma a po każdej zimie można urządzać spływy kajakowe :) ) ... ale co tam ... jeszcze po drodze KRUS - to taki wiejski odpowiednik ZUS tylko bardziej zacofany i wiem że to niemożliwe ale znają się tam jeszcze mniej niż w ZUS :)

No i oczywiście wydział budownictwa, który akurat u nas ma opinie najtrudniejszego w PL ... ale się nie poddamy - przy najmniej tak się nam zdaje :)

no więc się już przywitałem - czekam na dalszy rozwój wątku - sugestie, kosztorysy i pikczersy ...

Tak na wstępie tylko może ktoś podsumuje na co zwrócić uwagę w projekcie ? po dogłębnej analizie dziennika kris_pp wiem już o tym że szpilki mają być osadzone w słupkach a nie w pianie (znaczy BK) ... i jest też coś o skosie w przypadku ścianki kotłowni ...

na tą chwilę to tyle ... ale będę więcej męczył :)

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy sylwestrowej ....

Witam,

z moich doświadczeń na tym etapie proponuję nie kombinować nic przy oknach elewacyjnych-my zwężyliśmy balkonowe i trochę kiepsko to wygląda, ponadto jak większość zrezygnowaliśmy z okna dachowego nad klatką- to akurat uważam za dobry krok. Gdybyś chciał obejrzeć dom w realu- zapraszam.

• 3 months później...
  • 10 months później...
dawno mnie tu nie było... Cieszy liczba nowych forumowiczów my mieszkamy już 3 rok tyle mnie tu mniej więcej nie było. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie pomogę o ile będę mogła udzielić rzetelnej odpowiedzi. w razie pytań proszę o kontakt na priv częściej docierają do mnie e maile niż tu zaglądam.Po 3 latach użytkowania w 27.12d mogę z pełna odpowiedzialnością powiedzieć, że innego projektu bym nie chciała budować. Ten jest idealny.

• 1 year później...