TJ7 18.02.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 No to się dorwałem... i wklejam link do albumu. To takie nasze różne przemyślenia na temat jak ma wyglądać salon+kuchnia. Mamy taras od południa i wydłużony salon o 90cm.I kombinujemy z wyjściem na ten taras co pewnie widać na rysunkach http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 18.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 No to się dorwałem... i wklejam link do albumu. To takie nasze różne przemyślenia na temat jak ma wyglądać salon+kuchnia. Mamy taras od południa i wydłużony salon o 90cm.I kombinujemy z wyjściem na ten taras co pewnie widać na rysunkach http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html[/img] Witam. Super sprawa z tymi wizualizacjami. Prosimy o więcej:) Może teraz inne cześci domku:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 tj7-wkleisz jeszcze jakieś fotki Ooo łysomiak, widok z Twojego obrazka jakiś taki znajomy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 18.02.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 No to się dorwałem... i wklejam link do albumu. To takie nasze różne przemyślenia na temat jak ma wyglądać salon+kuchnia. Mamy taras od południa i wydłużony salon o 90cm.I kombinujemy z wyjściem na ten taras co pewnie widać na rysunkach Witam. Fotki są super. Mieliśmy chwilę zwątpienia co do projektu, gdyż ciągle nie pasuje nam do końca to wejście do kuchni przez salon. Planujemy w tym tygodniu zamówić już projekt a tu się okazuje że nie jesteśmy do końca pewni decyzji. W tym projekcie wszystko nam pasuje z wyjątkiem tego małego szczegółu. Oglądając jednak te wizualizacje dochodzimy do wniosku, że może jakoś strasznie nie będzie nam to przeszkadzać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ7 18.02.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 No ja tam rysuję dalej mimo ograniczeń mojego programu...Na razie tylko parter - bo góra jest bardzo czasochłonna...A rano znów coś wkleję do albumuA wejście do kuchni przez salon chyba jest ok. Kombinowaliśmy z drzwiami z wiatrołapu - dałoby się zrobić ale za cenę rezygnacji ze spiżarni a! i kuchnia na tych rysunkach ma 240cm do ścianki z cegły bo duży stół -140cm za bardzo by nam wchodził na drzwi tarasowe. na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 19.02.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 no, no, jestem pod dużym wrażeniem tych wizualizacji :brawo: ja bym jednak (ale to jest tylko moje skromne zdanie) drzwi do spiżarki zrobił suwane - chowane w ścianie, a podłogę w salonie nie z kafelków tylko z drewna (nieważne czy parkiet czy dechy czy panele) ogólnie to fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ7 19.02.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Masz rację my też zrobimy suwane tylko program nie ma takich w bazie...a podłoga w salonie to u nas problem - chciałoby się drewnianą ale przy podłogówce...Zmienię na jakieś drewno egzotyczne i wrzucę rys. do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 19.02.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam. Dzisiaj zostały zweryfikowane pierwsze wyceny:( Z ewentualną realizacją budowy zwróciłem się do 6 ekip. Dzisiaj odebrałem pierwszą wycenę i co... załamka 65 tyś za stan surowy otwarty. Majstrowi chyba jakaś cegła na głowę spadła. Mówił coś , że w tej cenie jest koszt urządzeń(koparka i nie płacę za dowóz materiałów na budowę) coś nie chce mi się wierzyć , że dowóz materiałów kosztował by 20 tyś PLN. Bo tak realnie to mydaje mi się, że cena za stan surowy otwarty powinna oscylować w okolicach 40 tyś PLN. Co Wy na to???Teraz już chyba może być tylko lepiej:) Taką mam nadzieję. W przeciwnym razie chyba dam sobie spokój z murarzami i sam zacznę budować)) Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 19.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam. Dzisiaj zostały zweryfikowane pierwsze wyceny:( Z ewentualną realizacją budowy zwróciłem się do 6 ekip. Dzisiaj odebrałem pierwszą wycenę i co... załamka 65 tyś za stan surowy otwarty. Majstrowi chyba jakaś cegła na głowę spadła. Mówił coś , że w tej cenie jest koszt urządzeń(koparka i nie płacę za dowóz materiałów na budowę) coś nie chce mi się wierzyć , że dowóz materiałów kosztował by 20 tyś PLN. Bo tak realnie to mydaje mi się, że cena za stan surowy otwarty powinna oscylować w okolicach 40 tyś PLN. Co Wy na to???Teraz już chyba może być tylko lepiej:) Taką mam nadzieję. W przeciwnym razie chyba dam sobie spokój z murarzami i sam zacznę budować)) Pozdrawiam Waldek Witam Jak tak patrzę na ceny jakie są tu podawane to cieszę się, że buduję dom w swojej okolicy. U nas majster chce z dachem za stan surowy otwarty 20-22 tys. Taką cenę słyszeliśmy od dwóch, trzech ekip. Z tym, że dwie z nich nie miały już wolnych terminów w tym roku. Jeśli zaś chodzi o dowóz materiałów na budowę,m to może jestem w błędzie, ale u nas w dobrych hurtowniach dowóz jest wliczony w koszt materiałów. To co napisałeś mogę skwitować tylko tak- na świecie nie brakuje oszołomów. Nie załamuj się jednak i szukaj dalej może znajdziesz jakąś nooormalną ekipę, za normalną cenę . Trzymam kciuki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ7 19.02.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Nam w Warszawce ekipa wyceniła surowy z więźbą na 25 tys. i się cieszymy...http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 19.02.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ale macie dobrze:)) Ceny nie z kosmosu;)) A mi pozostaje czekanie na kolejne wyceny:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 20.02.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Przymierzam sie do zakupu projektu W-27.12d. Z powodu stron świata jakie ulokowały się na mojej działce zamierzam wprowadzic kilka zmian:1. Na parterze zamiana kotłowni z pokojem i cofnięcie schodów - tak, aby powstał układ pomieszczeń jak w W-49.12 włącznie z pom. pod schodami.2. Wykonanie garażu jednostanowiskowego z dachem jednospadowym.3. Powiększenie przedsionka ("wyrównanie" ściany frontowej) i wykonanie nad nim zadaszenia zbliżonego do tego w W-49.12 wspartego na słupach - oczywiście z likwidacją lukarny.4. Likwidacja wykusza w salonie na rzecz zwykłego okna.5. Na poddaszu powiększenie pokoju 12 m2 o "komunikację". Układ poddasza pozostaje bez zmian.Aby to wszystko omówić z adaptatorem muszę muszę pokazać mu jakieś rzuty i przekrój. Czy Ktoś może podesłać obrazki rzutów i przekrój W-27.12d? Pozdrowienia dla całej rodziny W-27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 20.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Nam w Warszawce ekipa wyceniła surowy z więźbą na 25 tys. i się cieszymy... http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html Super te Twoje wizualizacje. Jestem pełna podziwu. Super choć w ten sposób zobaczyć wnętrza" naszego" domku. Może jednak da się Ciebie namówić na zrobienie poddasza Ciekawa też jestem w jakim programie to robisz? Dzięki.Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 20.02.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dodam jeszcze , że choć sami na to nie wpadliśmy wcześniej, to też pewnie ze względu na działkę zlikwidujemy wykusz. Będziemy wtedy mieli wyjście na działkę a nie na płot za domem. Trochę szkoda tego wykusza, bo dodaje on domkowi uroku ale jak mus to mus. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 20.02.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Przymierzam sie do zakupu projektu W-27.12d. Z powodu stron świata jakie ulokowały się na mojej działce zamierzam wprowadzic kilka zmian: 1. Na parterze zamiana kotłowni z pokojem i cofnięcie schodów - tak, aby powstał układ pomieszczeń jak w W-49.12 włącznie z pom. pod schodami. 2. Wykonanie garażu jednostanowiskowego z dachem jednospadowym. 3. Powiększenie przedsionka ("wyrównanie" ściany frontowej) i wykonanie nad nim zadaszenia zbliżonego do tego w W-49.12 wspartego na słupach - oczywiście z likwidacją lukarny. 4. Likwidacja wykusza w salonie na rzecz zwykłego okna. 5. Na poddaszu powiększenie pokoju 12 m2 o "komunikację". Układ poddasza pozostaje bez zmian. Aby to wszystko omówić z adaptatorem muszę muszę pokazać mu jakieś rzuty i przekrój. Czy Ktoś może podesłać obrazki rzutów i przekrój W-27.12d? Pozdrowienia dla całej rodziny W-27. Bardzo zaintrygowała mnie Twoja akcja metamorfozy 27.12d. Jeśli wprowadzić wymienione zmiany to przecież wyjdzie Ci projekt 49.12 .W czym więc tkwi haczyk. My początkowo też myśleliśmy o projekcie 49.12 ale ze względu na zamianę miejscami kotłowni z pokojem zdecydowaliśmy się na 27.12d. To naprawdę nurtująca nas zagadka Czy nie prościej zamówić 49.12 i wtedy ewentualnie wprowadzić niewielkie zmiany? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ7 20.02.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Program nazywa się "Zaprojektuj swój dom" f-my Broderbund dystrybucja CD-Projekt wersja polska, kosztuje coś koło 100zł i jest całkiem prosty w użyciu,a poddasze machnę w przyszłym tygodniu. Na razie szukamy materiału na ścianyi osłabiają nas ceny - za BK 24cm 7,80 brutto loco producent to chyba przegięcie... A drugi warszawski producent wyprzedany do końca marca a potem to już będzie po nowej cenie Pogięło ich czy jak?http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 21.02.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Do AgaMajO tym już pomyślałem, opcja zakupu W-49.12 też jest brana pod uwagę, jednak zmian bedzie również dużo - skrócenie domu, zrobienie większego tarasu, zmiana funkcji pomieszczeń i układu ścian na poddaszu, zrobienie innego zadaszenia nad wejściem. Może to i prostsze - ale żeby to ocenić chciałbym przedyskutować to z projektantem, który będzie mi robił adaptację i stąd prośba o skany W-27.12d. Rzuty parteru i poddasza W-49.12 już mam (zainteresowanym mogę podesłać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwiki 21.02.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam serdecznie wszystkich! Kiedys mignęłam tu tylko, ale teraz będę zagladać częściej jesli tylko czas mi na to pozwoli, bo od wczoraj jestesmy dumnymy posiadaczami 27.12d I tutaj musze na forum podziekować Eli, znanej wam jako Wels bo dzieki jej uprzejmości moglismy zobaczyc domek w rzeczywistosci. Domek nam się bardzo spodobał, koszty wprawdzie bardzo nas martwią, ale cóż buduje się na całe życie i mam w sercu iskierke nadziei, że jakoś sobie poradzimy. Działkę kupilismy za swoje, mamy jeszcze z mężem odłożone na papierologię, ale cała budowa niestety na kredyt Teraz jestesmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę. Wstepnie przed zakupem rozmawialismy z dwoma ekipami, ale nie mielismy wtedy jeszcze projektu i podawali nam ceny w okolicach 18-25k tyś. ale konkretnie powiedza jak będzie projekt. Trochę się uspokoiłam bo jak czytałam niektóre kwoty na forum to przeszło mi przez myśl, ze przy takich cenach robocizny to możemy zapomniec o budowaniu... Serdecznie pozdrawiam i dopinguje Wam wszystkim! A zapomniałabym, może orientujecie się w jakiej technologii najlepiej budować jeśli chce sie wybudować w jeden sezon? a może się mylę, że technologia tez ma cos do tego z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 21.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam Na wiosnę zaczynam budowę domu według projektu http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912.html czy mogę się do Was dołączyć?Jeszcze nie udało mi się nawiązać kontaktu z kimś kto by budował taki sam dom Serdecznie pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 21.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Do Niwiki A zapomniałabym, może orientujecie się w jakiej technologii najlepiej budować jeśli chce sie wybudować w jeden sezon? a może się mylę, że technologia tez ma cos do tego z góry dziękuję Kolega budował z silki na klej. Wybudował się i wprowadził w jeden sezon, ale nie robił podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts