Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-27.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to się dorwałem... i wklejam link do albumu. To takie nasze różne przemyślenia na temat jak ma wyglądać salon+kuchnia. Mamy taras od południa i wydłużony salon o 90cm.I kombinujemy z wyjściem na ten taras co pewnie widać na rysunkach

http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html[/img]

Witam.

Super sprawa z tymi wizualizacjami. Prosimy o więcej:) Może teraz inne cześci domku:)

Pozdrawiam

No to się dorwałem... i wklejam link do albumu. To takie nasze różne przemyślenia na temat jak ma wyglądać salon+kuchnia. Mamy taras od południa i wydłużony salon o 90cm.I kombinujemy z wyjściem na ten taras co pewnie widać na rysunkach

Witam. Fotki są super. Mieliśmy chwilę zwątpienia co do projektu, gdyż ciągle nie pasuje nam do końca to wejście do kuchni przez salon. Planujemy w tym tygodniu zamówić już projekt a tu się okazuje że nie jesteśmy do końca pewni decyzji. W tym projekcie wszystko nam pasuje z wyjątkiem tego małego szczegółu. Oglądając jednak te wizualizacje dochodzimy do wniosku, że może jakoś strasznie nie będzie nam to przeszkadzać.

Pozdrawiam.

No ja tam rysuję dalej mimo ograniczeń mojego programu...

Na razie tylko parter - bo góra jest bardzo czasochłonna...

A rano znów coś wkleję do albumu

A wejście do kuchni przez salon chyba jest ok. Kombinowaliśmy z drzwiami z

wiatrołapu - dałoby się zrobić ale za cenę rezygnacji ze spiżarni a! i kuchnia na tych

rysunkach ma 240cm do ścianki z cegły bo duży stół -140cm za bardzo by nam wchodził na drzwi tarasowe. na razie tyle

no, no, jestem pod dużym wrażeniem tych wizualizacji :brawo:

ja bym jednak (ale to jest tylko moje skromne zdanie) drzwi do spiżarki zrobił suwane - chowane w ścianie, a podłogę w salonie nie z kafelków tylko z drewna (nieważne czy parkiet czy dechy czy panele)

ogólnie to fajnie to wygląda.

Witam.

Dzisiaj zostały zweryfikowane pierwsze wyceny:(

Z ewentualną realizacją budowy zwróciłem się do 6 ekip. Dzisiaj odebrałem pierwszą wycenę i co... załamka :( 65 tyś za stan surowy otwarty. Majstrowi chyba jakaś cegła na głowę spadła. Mówił coś , że w tej cenie jest koszt urządzeń(koparka i nie płacę za dowóz materiałów na budowę) coś nie chce mi się wierzyć , że dowóz materiałów kosztował by 20 tyś PLN.

Bo tak realnie to mydaje mi się, że cena za stan surowy otwarty powinna oscylować w okolicach 40 tyś PLN. Co Wy na to???Teraz już chyba może być tylko lepiej:) Taką mam nadzieję. W przeciwnym razie chyba dam sobie spokój z murarzami i sam zacznę budować:)))

Pozdrawiam

Waldek

Witam.

Dzisiaj zostały zweryfikowane pierwsze wyceny:(

Z ewentualną realizacją budowy zwróciłem się do 6 ekip. Dzisiaj odebrałem pierwszą wycenę i co... załamka :( 65 tyś za stan surowy otwarty. Majstrowi chyba jakaś cegła na głowę spadła. Mówił coś , że w tej cenie jest koszt urządzeń(koparka i nie płacę za dowóz materiałów na budowę) coś nie chce mi się wierzyć , że dowóz materiałów kosztował by 20 tyś PLN.

Bo tak realnie to mydaje mi się, że cena za stan surowy otwarty powinna oscylować w okolicach 40 tyś PLN. Co Wy na to???Teraz już chyba może być tylko lepiej:) Taką mam nadzieję. W przeciwnym razie chyba dam sobie spokój z murarzami i sam zacznę budować:)))

Pozdrawiam

Waldek

Witam

Jak tak patrzę na ceny jakie są tu podawane to cieszę się, że buduję dom

w swojej okolicy. U nas majster chce z dachem za stan surowy otwarty 20-22 tys. Taką cenę słyszeliśmy od dwóch, trzech ekip. Z tym, że dwie z nich nie miały już wolnych terminów w tym roku.

Jeśli zaś chodzi o dowóz materiałów na budowę,m to może jestem w błędzie, ale u nas w dobrych hurtowniach dowóz jest wliczony w koszt materiałów.

To co napisałeś mogę skwitować tylko tak- na świecie nie brakuje oszołomów. :o :-? :evil: :evil: :evil:

Nie załamuj się jednak i szukaj dalej może znajdziesz jakąś nooormalną ekipę, za normalną cenę . Trzymam kciuki.:D :D :D

Pozdrawiam

Przymierzam sie do zakupu projektu W-27.12d. Z powodu stron świata jakie ulokowały się na mojej działce zamierzam wprowadzic kilka zmian:

1. Na parterze zamiana kotłowni z pokojem i cofnięcie schodów - tak, aby powstał układ pomieszczeń jak w W-49.12 włącznie z pom. pod schodami.

2. Wykonanie garażu jednostanowiskowego z dachem jednospadowym.

3. Powiększenie przedsionka ("wyrównanie" ściany frontowej) i wykonanie nad nim zadaszenia zbliżonego do tego w W-49.12 wspartego na słupach - oczywiście z likwidacją lukarny.

4. Likwidacja wykusza w salonie na rzecz zwykłego okna.

5. Na poddaszu powiększenie pokoju 12 m2 o "komunikację". Układ poddasza pozostaje bez zmian.

Aby to wszystko omówić z adaptatorem muszę muszę pokazać mu jakieś rzuty i przekrój.

Czy Ktoś może podesłać obrazki rzutów i przekrój W-27.12d?

Pozdrowienia dla całej rodziny W-27.

Nam w Warszawce ekipa wyceniła surowy z więźbą na 25 tys. i się cieszymy...

http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html

Super te Twoje wizualizacje. Jestem pełna podziwu. Super choć w ten sposób zobaczyć wnętrza" naszego" domku. Może jednak da się Ciebie namówić na zrobienie poddasza :D :D :D Ciekawa też jestem w jakim programie to robisz?

Dzięki.Pozdrawiam Aga :wink:

Przymierzam sie do zakupu projektu W-27.12d. Z powodu stron świata jakie ulokowały się na mojej działce zamierzam wprowadzic kilka zmian:

1. Na parterze zamiana kotłowni z pokojem i cofnięcie schodów - tak, aby powstał układ pomieszczeń jak w W-49.12 włącznie z pom. pod schodami.

2. Wykonanie garażu jednostanowiskowego z dachem jednospadowym.

3. Powiększenie przedsionka ("wyrównanie" ściany frontowej) i wykonanie nad nim zadaszenia zbliżonego do tego w W-49.12 wspartego na słupach - oczywiście z likwidacją lukarny.

4. Likwidacja wykusza w salonie na rzecz zwykłego okna.

5. Na poddaszu powiększenie pokoju 12 m2 o "komunikację". Układ poddasza pozostaje bez zmian.

Aby to wszystko omówić z adaptatorem muszę muszę pokazać mu jakieś rzuty i przekrój.

Czy Ktoś może podesłać obrazki rzutów i przekrój W-27.12d?

Pozdrowienia dla całej rodziny W-27.

Bardzo zaintrygowała mnie Twoja akcja metamorfozy 27.12d. Jeśli wprowadzić wymienione zmiany to przecież wyjdzie Ci projekt 49.12 .W czym więc tkwi haczyk. My początkowo też myśleliśmy o projekcie 49.12 ale ze względu na zamianę miejscami kotłowni z pokojem zdecydowaliśmy się na 27.12d.

To naprawdę nurtująca nas zagadka :o :o Czy nie prościej zamówić 49.12 i wtedy ewentualnie wprowadzić niewielkie zmiany?

Pozdrawiam Aga

Program nazywa się "Zaprojektuj swój dom" f-my Broderbund dystrybucja

CD-Projekt wersja polska, kosztuje coś koło 100zł i jest całkiem prosty w użyciu,

a poddasze machnę w przyszłym tygodniu. Na razie szukamy materiału na ściany

i osłabiają nas ceny - za BK 24cm 7,80 brutto loco producent to chyba przegięcie... A drugi warszawski producent wyprzedany do końca marca a potem to już będzie po nowej cenie Pogięło ich czy jak?

http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html

Do AgaMaj

O tym już pomyślałem, opcja zakupu W-49.12 też jest brana pod uwagę, jednak zmian bedzie również dużo - skrócenie domu, zrobienie większego tarasu, zmiana funkcji pomieszczeń i układu ścian na poddaszu, zrobienie innego zadaszenia nad wejściem. Może to i prostsze - ale żeby to ocenić chciałbym przedyskutować to z projektantem, który będzie mi robił adaptację i stąd prośba o skany W-27.12d. Rzuty parteru i poddasza W-49.12 już mam (zainteresowanym mogę podesłać).

Witam serdecznie wszystkich! Kiedys mignęłam tu tylko, ale teraz będę zagladać częściej jesli tylko czas mi na to pozwoli, bo od wczoraj jestesmy dumnymy posiadaczami 27.12d :D

I tutaj musze na forum podziekować Eli, znanej wam jako Wels bo dzieki jej uprzejmości moglismy zobaczyc domek w rzeczywistosci. Domek nam się bardzo spodobał, koszty wprawdzie bardzo nas martwią, ale cóż buduje się na całe życie i mam w sercu iskierke nadziei, że jakoś sobie poradzimy. Działkę kupilismy za swoje, mamy jeszcze z mężem odłożone na papierologię, ale cała budowa niestety na kredyt :( Teraz jestesmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę.

Wstepnie przed zakupem rozmawialismy z dwoma ekipami, ale nie mielismy wtedy jeszcze projektu i podawali nam ceny w okolicach 18-25k tyś. ale konkretnie powiedza jak będzie projekt. Trochę się uspokoiłam bo jak czytałam niektóre kwoty na forum to przeszło mi przez myśl, ze przy takich cenach robocizny to możemy zapomniec o budowaniu...

Serdecznie pozdrawiam i dopinguje Wam wszystkim!

A zapomniałabym, może orientujecie się w jakiej technologii najlepiej budować jeśli chce sie wybudować w jeden sezon? a może się mylę, że technologia tez ma cos do tego :oops: z góry dziękuję :)

Do Niwiki

A zapomniałabym, może orientujecie się w jakiej technologii najlepiej budować jeśli chce sie wybudować w jeden sezon? a może się mylę, że technologia tez ma cos do tego z góry dziękuję

Kolega budował z silki na klej. Wybudował się i wprowadził w jeden sezon, ale nie robił podłóg.