13hp 21.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam Na wiosnę zaczynam budowę domu według projektu http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912.html czy mogę się do Was dołączyć?Jeszcze nie udało mi się nawiązać kontaktu z kimś kto by budował taki sam dom Serdecznie pozdrawiam Agata Gratulacje należysz do pionierów - z tego co wiem projekt istnieje od sierpnia 2006. Ciekawe czy ktoś już zaczął budowę? Sam być może wybiorę ten projekt do przeróbek. Decyzja po otrzymaniu WZ. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 21.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich, zastanawiam się co do materiałów z jakich budować nasz domek 27.12 d. Myślimy o BK 24 + 12 styropian? Czy ktoś z Was też tak zamierza budować? Teraz taki problem z materiałami, warto się wcześniej rozejrzeć.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 21.02.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 O tym już pomyślałem, opcja zakupu W-49.12 też jest brana pod uwagę, jednak zmian bedzie również dużo - skrócenie domu, zrobienie większego tarasu, zmiana funkcji pomieszczeń i układu ścian na poddaszu, zrobienie innego zadaszenia nad wejściem. Może to i prostsze - ale żeby to ocenić chciałbym przedyskutować to z projektantem, który będzie mi robił adaptację i stąd prośba o skany W-27.12d. Rzuty parteru i poddasza W-49.12 już mam (zainteresowanym mogę podesłać). Lista planowanych zmian jest imponująca. Trzymam kciuki żeby się wszystko udało. Jeśli nie zdobędziesz skanów w-27.12d wcześniej, to ja zamówiłam właśnie dziś ten projekt. Będę go miała około wtorku i w razie czego ci prześlę. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 21.02.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam. Do NIWIKI. A cena ta podana jest z dachem czy bez? Bo ja własnie dzisiaj odebrałem kolejna wycenę domku i około 30 tyś ale bez dachu:( za dach dodatkowo jakieś 15 tyś(( Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwiki 21.02.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witaj Waldku! Rozmowy prowadził mój mąż i z tego co się orientuję to cena chyba bez dachu, niestety jak bedę wiedziec dokładne ceny robocizny, po obejrzeniu przez ekipy projektu, to na pewno się nimi z Wami podziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 21.02.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich, zastanawiam się co do materiałów z jakich budować nasz domek 27.12 d. Myślimy o BK 24 + 12 styropian? Czy ktoś z Was też tak zamierza budować? Teraz taki problem z materiałami, warto się wcześniej rozejrzeć. pozdr Witaj, planuję własnie prawie taki (styropian 15 cm) zestaw na sciany nośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 22.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Do AgaMaj O tym już pomyślałem, opcja zakupu W-49.12 też jest brana pod uwagę, jednak zmian bedzie również dużo - skrócenie domu, zrobienie większego tarasu, zmiana funkcji pomieszczeń i układu ścian na poddaszu, zrobienie innego zadaszenia nad wejściem. Może to i prostsze - ale żeby to ocenić chciałbym przedyskutować to z projektantem, który będzie mi robił adaptację i stąd prośba o skany W-27.12d. Rzuty parteru i poddasza W-49.12 już mam (zainteresowanym mogę podesłać). Mam rzut poddasza i parteru jeśli jeszcze potrzebujesz to podaj maila, prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 22.02.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Myślimy o BK 24 + 12 styropian? Czy ktoś z Was też tak zamierza budować? Teraz taki problem z materiałami, warto się wcześniej rozejrzeć. pozdr No właśnie my też pewnie pójdziemy w tą stronę. robiłem rozeznanie w materiałach na ściany i nie wygląda to różowo. MAX Kozłowicki idzie do góry jak oszalały - teraz kosztuje 3,6 i go nie ma a w maju ma ponoć dojść do 5pln za szt. - kogoś kto to napędza to totalnie porombało My pewnie pójdziemy w BK 24 z żelisławic bo ten jeszcze znośnie wychodzi. materiał z kozłowic na ściany wychodzi 21,8kpln a z żelisławic 15,7kpln więc się nie ma nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 23.02.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 aaf Przesyłka dotarła . Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 23.02.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jaka jest wasza opinia o robienu ścianek kurtynowych na poddaszu? Czy stawiacie je zgodnie z projektem? W W-27.12d jest ścianka ryglowa , co to to jest i do czego służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jaka jest wasza opinia o robienu ścianek kurtynowych na poddaszu? Czy stawiacie je zgodnie z projektem? W W-27.12d jest ścianka ryglowa , co to to jest i do czego służy? Nie wiem która to jest ścianka kurtynowa jeśli tak jest w projekcie. Co do ryglowych to o ile dobrze mnie poinformowano (w projekcie jest przekrój takiej ścianki) to rodzaj płączenia płyt gipsowo-kartonowych z wełną mineralną, na stalzu metalowym opartym na drewnianych słupkach. Myslalem, zeby zmienić to na działowe murowane ale po tym jak usłyszałem, ze róznicy jesli chodzi o dzwiększczelność praktycznie nie bedzie a nawet ryglowa (dzieki własciwościom wełny) bedzie pod tym wzgledem lepsza to dałem sobie spokój. Architekt powiedział też, że w przypadku checi zmiany układu pomieszczeń na górze łatwiej tymi ryglowymi operować - ale czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 23.02.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 witamy! zastanawiamy sie nad budowa projektu domku W-27.12b ale z garazem jaki jest w W-49.12, co o tym myslicie? pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ7 23.02.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 M3 dołóż jeden pustak np. z BK do ścianki kolankowej to ci ryglowe nie będą potrzebne Kolankowa ma wtedy 90cm i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ7 24.02.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 dziś do albumu dołożyłem kilka fotek w27 w realu, ma podniesioną ścianę kolankową o 25cm i chyba źle nie wygląda http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula79 24.02.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam Wszystkich!! My również z mężem zamierzamy kupic projekt W-27.12d wiec dołanczam do waszego grona.Mamy w planach wprowadzic podpiwniczenie w 1/4 budynku i przeniesc tam kotłownie. ale na razie jestesmy na etapie przepisywania działki na nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula79 24.02.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 karina i Jasiu, witam serdecznie Bardzo chętnie podzielę się z Wami naszymi spostrzeżeniami, chociaż przyznaję że będą to raczej babskie uwagi, bo na technologii to się nie znam i raczej w tym niewiele pomogę. Budujemy z ceramiki, dach odeskowaliśmy i położyliśmy membranę, na to pójdzie dachówka koramica L15. Okna PCV, w kolorze złoty dąb- będą mam nadzieję w lutym. Straszny miałam dylemat czy ze szprosami, czy bez, ale w końcu wygrały rolety i będzie bez szprosów /kasa/. Okna są duże, ale my ich nie zmniejszaliśmy- wyjątek na górze zamiast dwuskrzydłowych balkonowych będzie jedno i okno. Ścianę w kuchni przesunęłam na rzecz salonu o ok.30cm, by tam ustawić jakieś meble. No i zrezygnowałam ze spiżarki. Jeśli chcecie zdjęcia, to chętnie wyślę ale na maila /mój to: [email protected] /, nie umiem wklejać na forum Co do kasy, to idzie, niestety...Mamy nadzieję że pod klucz to jakieś 250k, góra 270. pozdrawiam Ela Witam czy moge prosic zdjecia domku na moja poczte [email protected] z gory dziekuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula79 24.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Jakby dało radę podesłać na emila ([email protected]) jakieś skany z tego projektu. Pozwoliło by nam to szybciej i skuteczniej podjąc decyzję co do wyboru tego projektu. Byłbym naprawdę dzwięczny. Zdjęcia przesyłam na emila - rzuty + przekroje Pozdrawiam czy ja tez moge prosic o zdjecia na emila.... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.02.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 M3 dołóż jeden pustak np. z BK do ścianki kolankowej to ci ryglowe nie będą potrzebne Kolankowa ma wtedy 90cm i jest ok Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale te ryglowe w projekcie wystepują jako ścianki działowe. POdniesienie ścianek kolankowych chyba nic nie wniesie do sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 25.02.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 A jak wygląda w Waszych planach ogrzewanie domku ? My myślimy nad kotłem na eko-groszek lub gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ7 25.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 działowe to działowe a ryglowe masz na pietrze wzdłuż ścian odsunięte od nich o 74 cm , wys. ścianki ryglowej 132 cm A stawia się je dlatego, że skosy kończą się 46cm(kolankowa)+12cm (murłata)-15cm(grubość podłogi) czyli 43 cm nad stropem. I ciężko wykorzystać przestrzeń pod skosami z uwagi na jej wysokość. http://tomekj7.fotosik.pl/albumy/134675.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts