roska11 05.01.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Jest to moj pierwszy poscik na tym formum, wiec witam wszystkich ) Przypadkiem tu trafiłam i ..... SZOK!!!! kopalnia wiedzy, doświadczeń i rozwiązań które można podpatrzyc do swoejgo domku!!! Jesteście SUPER!!!! Przeglądnęląm baaaaardzo duzo wątków ale natknęlam sie bodajze tylko na jeden ze zdjecami z szeregówki. Jestem szczególnie tym "typem" - domu - mieszkania - jak kto woli okreslić-zainteresowana, bo wlasnie w tm roku developer ma nam takią szeregówke postawić. W jednej bryle ma byc 6 lokali. Bedzie na 7 m szeroka i 11 długa. parter i pietro + poddasze do zagospodarowania. Chciałabym podpatrzyc rozwiązania u innych z ustawieniem i wykonczeniem. Jesli to możliwe prosze o foty. Pozdrawiam P.S. Przez to forum ostatnio zaniedbalam wszystkie obowiązki Od tygodnia wieczorami i po nocach siedze i czytam, czytam, czytam.... Ehhhh jakie to jest ciekawe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 06.01.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 a który deweloper Ci to buduje? masz jakieś rzuty? ja mieszkam w szeregówce ale nie wiem jak dalece twój projekt odbiega od mojego więc nie wiem czy moje zdjęcia cokolowiek pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.01.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witaj roska11 Mieszkałam w szeregówce i najbardziej przeszkadzało mi to, że wszystko było słychać co się dzieje u mojego sąsiada w przyległych pomieszczeniach do moich i odwrotnie - on słyszał co u mnie Deweloper miedzy naszymi mieszkaniami postawił zwykłą ściankę działową z maxa. Zero prywatności. Nawet zwykłą rozmowę prowadzoną przy stole w jadalni słyszeli. Wspólny komin wentylacyjny to też pomyłka. Dopilnuj, aby ściana między Twoim mieszkaniem, a mieszkaniem sąsiada była mało akustyczna tj. albo odpowiednio gruba, albo wyciszona, albo z silikatów. Dobrze jest jeśli akurat wypada dylatacja między Twoim, a sąsiada mieszkaniem, bo każdy ma swoją ścianę i jeszcze jest przerwa między nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 06.01.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 u nas jest w sumie 50 cm muru - 25 cm silka, styropian i znów 25 cm silka - czyli każdy ma swoją ścianę i swoje kominy sąsiadów słyszę rzadko - głównie wtedy kiedy dzieci za bardzo biegają po schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roska11 06.01.2007 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 dzięki za odzew... no i dobre rady, polecialam do projektu i strawdzilam, sciany są -"grube" tzn kazdy ma swoja 25 cos tam miedzy i 25 wiec chyba w miare dobrze wyciszone. martabd: szeregówka tp chyba stadnard ze na dole przedpokoj, kuchnia łazienka no i reszta salon ( w moim projekcie jeszcze sie zmiescila spizarka i pomieszczenie gospod, do kotrego sie wchodzi z dw oru), no a na gorze 3 pokoje łazienka i garderoba. Wg mnie projekt dopracowany na glancuś A rzuty jak bede miez w kompie to na pewno ujawnię Prosze przeslij zdjecia..... moja koncepcja domu dopiero sie układa w głowie, moze cos podpatrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.01.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 troche do poczytania... o szeregowcach znajdziesz na forum, nie jest tego duzo bo taka forma budowlana nie jest popularna ale mozna cos wyszukac w opcji "szukaj". mojego "Kostka-Rubika" mozna zobaczyc w linku w mojej stopce. Zdjecia nie sa za bardzo aktualne, ale nie mialam ostatnio mozliwosci zrobic nowych photosow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 06.01.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 przyślij mi na priv jakiś adres mailowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki-wr 09.01.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam!Nie mogę się doczekać tych rzutów, bardzo prosze o ujawnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roska11 11.01.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 czy tak mało popularne są szeregówki, ze taki mały odzew???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Mam biuro w szeregówce - szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 12.10.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Odświeżam wątek, bo właśnie wykańczamy segment w szeregówce. Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru:)Odezwijcie się wszyscy, którzy wybrali tego typu "domek", wyjdźcie z ukrycia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.10.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Tez jeszcze nie mieszkam, ale posiadam i wcale sie z tym nie ukrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 17.10.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Odświeżam wątek, bo właśnie wykańczamy segment w szeregówce. Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru:) Odezwijcie się wszyscy, którzy wybrali tego typu "domek", wyjdźcie z ukrycia:) Ja też mieszkam w szeregówce,ale u mnie wyglądało to zupełnie inaczej.Tzn każdy budował sam w wyniku czego mam 50 cm murów (plus dylatacja) między sąsiadami więc na akustykę nie narzekam. Ogromnym plusem jest koszt ogrzewania bo jest naprawdę niski w porównaniu z domem wolno stojącym. Niestety latem jest gorzej bo jednak ogródki są bardzo blisko siebie (chociaż ja nie narzekam bo moi sąsiedzi nie przesiadują latem na dworze:-)) ale niestety to jest odczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 20.01.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam, Ja .... bede mieszkał w szeregówce, jeszcze tylko nie wiadomo kiedy Link do zdjęc z budowy w dzienniku (pierwszy post). Szeregówka ma 133m2 w tym 18m2 garażu, stykamy się z sąsiadem garażami na dole, na górze pokojem, ściany między szeregówkami to podówjna ściana zbrojona-betonowa z dylatacja, grubośc to podajże 14 cm x 2, działka ~5,2 ara. Teraz czeka mnie wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts