Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stłuczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ged,

może da nawet placebo, a może skierowanie na prześwietlenie, które coś ważnego powie.

Agnieszka, słuchaj starszych ;) : do lekarza! Sprawdzić.

Jeśli masz gorąco w robocie, a nie czujesz się źle, to może parę dni w kołnierzu poganiasz dla bezpieczeństwa i tyle. A może dostaniesz tylko tabletkę i dobre słowo.

kurcze, szukałam Was, a tu temat przenieśli :p

Byłam dziś w szpitalu w poradni chirurgicznej. Szłam z nastawieniem, że marnuję czas :wink:

skierowano mnie na rtg, zrobiono mi zdjęcia. Poszłam do gabinetu lekarskiego, a tam lekarz na ekranie monitora ma zdjęcia mojej czaszki i kręgosłupa. SZOK :roll:

No i okazało się, że w przypadku takiego uderzenia to wręcz standard. Kręgosłup szyjny zamiast być wygięty jest u mnie prosty. 10dni w miękkim kołnierzu (a jak nie pomoże to potem sztywny), lekarstwa przeciwbólowe i na noc zwiotczające mięśnie. A miało być tak fajnie :lol:

Wzywać sobie można :) Nie ma ofiar ? Nie ma rannych ? To nie mamy o czym rozmawiać :):)

Nie bardzo rozumiem. Uważasz, ze nie można wezwać policji jeśli nie ma ofiar, czy nie powinno się tego robić?

Mnie policja po prostu spuściała na drzewo :)

kurcze, szukałam Was, a tu temat przenieśli :p

Byłam dziś w szpitalu w poradni chirurgicznej. Szłam z nastawieniem, że marnuję czas :wink:

skierowano mnie na rtg, zrobiono mi zdjęcia. Poszłam do gabinetu lekarskiego, a tam lekarz na ekranie monitora ma zdjęcia mojej czaszki i kręgosłupa. SZOK :roll:

No i okazało się, że w przypadku takiego uderzenia to wręcz standard. Kręgosłup szyjny zamiast być wygięty jest u mnie prosty. 10dni w miękkim kołnierzu (a jak nie pomoże to potem sztywny), lekarstwa przeciwbólowe i na noc zwiotczające mięśnie. A miało być tak fajnie :lol:

Po uderzeniu z tyłu prześlwietlenie to OBOWIĄZEK !!! Dobrze zrobiłaś. Nie przytoczę smutnych historii - ale tacy co nie chodzą po tym do lekarza mają potem poważne problemy.

Mam nadzieję, że nie boli Cię bardzo :):) Bez gwałtownych ruchów proszę.

no i dziś muszę iść do lekarza rodzinnego po zwolnienie. To dziadostwo mam nosić przez 10 dni. Chyba zwariuję :evil: Zwolnienie, bo będzie potrzebne do ubezpieczniea. Ale co zrobić z pracą? Mam taki nawał, że szok i to tylko przy kompie. A siedze w jakiejś takiej dziwnej pozycji, że pod jakimś kątem patrzę na klawiaturę 8)

no i dziś muszę iść do lekarza rodzinnego po zwolnienie. To dziadostwo mam nosić przez 10 dni. Chyba zwariuję :evil: Zwolnienie, bo będzie potrzebne do ubezpieczniea. Ale co zrobić z pracą? Mam taki nawał, że szok i to tylko przy kompie. A siedze w jakiejś takiej dziwnej pozycji, że pod jakimś kątem patrzę na klawiaturę 8)

Siedź w domu i odpoczywaj. Robota to głupota :):) A potrzebujesz zwolnienia. Nie wygłupiaj się, bo narobisz sobie kłopotów.

Nefer, niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Na przełomie listopada i grudnia miałam 2 tygodnie opieki, bo mała miała zapalenie płuc. Nie mogę teraz tak po prostu iśc na zwolnienie. Tym bardziej, że robie listy płac dla 30 chłopaków. A 10.01 wypłata :lol:

Jesli będę czuła, z ejest źle to nie będę chodzić. Na razie nie jest tak tragicznie.

Nefer, niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Na przełomie listopada i grudnia miałam 2 tygodnie opieki, bo mała miała zapalenie płuc. Nie mogę teraz tak po prostu iśc na zwolnienie. Tym bardziej, że robie listy płac dla 30 chłopaków. A 10.01 wypłata :lol:

Jesli będę czuła, z ejest źle to nie będę chodzić. Na razie nie jest tak tragicznie.

To weź zwolnienie i idź do pracy zrobić listę płac. A potem do domu. Nie wiem czy nie możesz wystąpić o odszkodowaqnie - a do tego papier może być potrzebny. Choć nie wiem czy sam szpitalny nie wystraczy . Zadzwoń do ubezpieczyciela..

Ale nie forsuj się, bo konsekwencją moga być np. nawracające migreny. I wtedy już nie będziesz w stanie pracować...

Również z OC sprawcy wypadku koszty "naprawy" Ciebie i pokrycie pozostałych strat.

Będziesz bogata i jeszcze może rentę dostaniesz.

Życzę Ci jednak byś była zdrowa.

nie, nie...na rentę to nie mam zamiaru iść. Lekarz powiedział mi, że wiele osób odpuszcza sobie wizytę u lekarza po takim uderzeniu, bo pierwszego dnia nie boli, kolejne trochę poboli i odpuszczaja...potem okazuje się, że np. ktoś ma niezłe problemy z kręgosłupem, chodzeniem itd....zresztą i na forum trochę mnie nastarszyliście więc pojechałam do lekarza.

A znając nasze ubezpieczenia to za kasę z niego kupię sobie...waciki :lol: :lol: :lol:

A tak na serio to chciałabym, żeby w końcu przestało boleć. A do tego doszedł ten kołnierz, który jest strasznie niewygodny.To jest kołnierz miękki. Nie wyobrażam sobie tego twardego, plastikowego :o

I po tabletkach jestem jakaś śnięta