krzyss 13.05.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Nigdy nie myślałem, że będę musiał kupić działkę z udziałami w drodze. Dlatego nic nie wiem o tym problemie. Dodatkowo dodam, że te udziały będę kupował od kogoś innego, niż działkę. Proszę o WSZYSTKIE przemyślenia na ten temat, nawet o tym, ile powinienem zapłacić za metr drogi (tyle co za działkę ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 14.05.2003 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Witaj,ja również kupowałam udział w drodze jednak równocześnie z działką i od tego samego właściciela. Negocjowałam cenę łączną za działkę i dojazd. Czy w twoim przypadku właściciel działki nie był zobowiązany do zapewnienia dojazdu do niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 14.05.2003 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 W decyzji o podziale jest zobowiązanie do zapewnienia dostępu na drodze udziałów lub służebności. Ale... Żeby nie było tak, że gdy będę na musiku to zapłacę za udział w drodze tyle co za plac w centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 14.05.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Dlatego własnie bardzo ważne jest aby cenę udziału w drodze negocjować w trakcie zakupu działki. U mnie cena wyjściową było 22zł/m2 drogi i 25zł/m2 działki. Po negocjacjach stanęło na niecałych 20zł/m2 za całość (drogę oraz działkę).W przypadku gdybyś miał już kupioną działkę stoisz trochę na przegranej pozycji w negocjacjach ceny za drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2003 Kupowałem udziały w drodze razem z działką od jednego właściciela. Negocjowana była cena działki, udziały w drodze były dodatkiem i nie były wycenione. Musieliśmy je wycenić dopiero u notariusza. wtedy wyszło, że 90% zapłaconej ceny przypada na działkę,a 10% na drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 25.05.2003 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Na szczęście wyjaśniło się. Mam tak jak przedmówca - ale wcześniej tego nie wiedziałem, teraz się cieszę, dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts