tom212 18.02.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam,Rzeczywiście rozklad podobny jest do Konkursowego (normalne okna w każdym pokoju na poddaszu), choć osobiście wolę kolorystykę oryginalną niż sciągniętą z Konkursowego. Czy macie pomys na salon, bo trochę mnie nieprzekonuję, nie ma ścian do których można się przytulić z fotelem...Jeszcze dziś rano by moim faworytem.... ale poczytalem forum i sam nie wiem - co robicie z salonem??? tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 jesli wybierzemy ten projekt - to zostawimy go tak jak jest. Miejsce na fotel - jeden widze pod schodami - w tym miejscu gdzie beda sie wspinac pod gore - i tak nie da sie tamtedy przechodzic, bo bedzie nisko wzglednie w miejscu gdzie teraz stoi sofa - a sofe na wprost okna ja bym chetnie widziala zamiast podwojnego okna tarasowego - jedno - z drzwiami przesuwnymi - wowczas przestrzen pod oknami moznaby rowniez przeznaczyc na fotel tom a fotele nie moga stac na srodku tak jak jest w rzutach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 19.02.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 kolorystykę prawdopodobnie zastosuję jak w konkursowym. Co do salonu jest większy od konkursowego i daje poczucie przestrzeni - dla moich potrzeb wystarczający. Mam podobnej wielkosci salon w bloku (jeszcze jestem blokersem) z prawie identycznymi wymiarami ścian i układem okien i swobodnie się mieszczę (jeszcze stoi w nim wózek dziecka, przy kaloryferze suszarka do prania jest miejsce na laptop telewizor i zestaw kina dom. W nowym domu w salonie będzie tylko sprzęt HIFI, TV oraz sofa 3 os. i 2 fotele. I TO WSZYSTKO ŻADNYCH GRATÓW, SUSZAREK WÓZKÓW I INNYCH PIERDÓŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 19.02.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 he he - my akurat tez nie jestesmy zwolennikami mebloscianek teraz mamy pokoj dzienny 18 m i mieszcza sie w nim spore kubatura mebelki wypoczynkowe - wiec mysle ze w sosnowym domku nie beda mialy problemu a co z ta lazienka przy sypialni u gory??? bo to bedzie nasza sypialnia tylko przez kilka lat - potem cala gore zajma dzieci i ktores z nich bedzie mialo lazienke...moze lepiej powiekszyc metraz pokoju??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 19.02.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 osobiście zostawie na górze 1 łazienkę. Uważam że ta druga w sypialni jest mi zbędna . Zastanawiam się nad likwidacja loggi?? ale jeszcze nie jestem pewny. Dzisiaj mam 1 łazienkę i starcza (mieszkanie 2 poziomy) i sądzę że aż 3 łazienki nie będą mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 19.02.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 wiesz co?? a mi sie wydaje ze ta loggia to dobry pomysl, pogadaj z zona na temat prania. Na gorze jest pralnia wiec taka loggia bedzie bardzo przydatna do suszenia prania - ja sobie nie wyobrazam biegania z praniem na ogrod..a tak wszystko na jednej kondygnacjidrugi balkon znow maly i bez zadaszenia - wiec w razie deszczu....ale tez chyba zostawie bo to bedzie pookj starszej corki - bedzie miala frajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 19.02.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 może i racja. Na razie kupiłem projekt i oddałem do adaptacji. Teraz czekać na uzgodnienia jakieś 2 - 3 tyg. i wystąpię o poz. na bud.pozdr PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 20.02.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam No a koszty (nie oszukujmy się, będą ) czy ktoś z Was ma już jaki wstępny kosztorys.... U mnie stan - do wprowadzenia - z niezych materialów (np Ytong) oceniono na 280 tys.- jedna firma od stóp (humus) do glów(dachówka)... material+ robicizna Dużo to czy malo? Lekko się gubię - nie ukrywam Aha - argumentację salonu przyjmuję, choć dostawię tam ściankę obok schodów i będzie kąt książkowobibloteczny tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 20.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 ja nie robiłem kosztorysu. Zdaję sobie sprawę ze w realizacji bedzie droższy od domów z dachem typowo dwuspadowym o podobnym metrażu - ale czy tak bardzo ?? nie wydaje mi się. 280 tys. jestem zaskoczony!! piszesz że do wprowadzenia czy raczej masz na myśli tzw. stan deweloperski ?? co i tak jest niezłym wynikiem. Tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 20.02.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 tom212 - super cena, teraz jeszcze sprawdz tylko firme i podpisuj umowe My zaraz kupimy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pk_prog 20.02.2007 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 hello, wlasnie kupilem projekt, szukalem dlugo, mimo wad - drobnych, uwazam, ze ten projekt spelnia moje oczekiwania, oczywiscie, kazdy musi odpowiedziec sobie na pytanie, czego szuka, dla mnie to klasyka, moze troche wiejska, ale mysle, ze za 20 lat nie bedzie sie czego wstydzic, czego nie moge powidziec o innych projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 23.02.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Napiszcie kiedy i gdzie zaczynacie budowę m-20 i dzielcie się doświadczeniami jakie zdobędziecie. Może jakieś zdjęcia. Do tej pory śledziłem główny wątem z M-02 Konkursowy. Tam ludzie opisywali swoje poczynania wstawiali zdjęcia, mam nadzieje że ten wątek również stanie się wiodącym dla M-20. Razem z żoną mamy działkę pod Wrocławiem w Miłoszycach. Szukamy projektu. M-20 i M-02 to na razie najpoważniejsze projekty. Pozdrawiam i życzę sukcesów na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 23.02.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 TTASZT ja sie na tamtym watku wypowiadalam. Konkursowy sliczny ale mniej praktyczny. Tez sie zastanawialismy. Potem maz natknal sie na M20 i od razu przemowil nam do rozsadku - jestem na etapie adaptacji Temat okna: w tym projekcie sa to okna niestandardowe, zaczynaja sie pawie u samej gory. Kombinujemy bo mi sie srednio podobaja. Polaczymy chyba trasowe w jedno ale co z ta "szybka" w gornej czesci okien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 26.02.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 mkkafe napisała: Temat okna: w tym projekcie sa to okna niestandardowe, zaczynaja sie pawie u samej gory. Kombinujemy bo mi sie srednio podobaja. Polaczymy chyba trasowe w jedno ale co z ta "szybka" w gornej czesci okien??? Myślę że można górną szybkę w oknach sobie darować i zrobić normalne okna dwupłaszczyznowe, albo nawet jednopłaszczyznowe ale nie wiem czy wtedy skrzydło nie będzie za duże i w efekcie nie praktyczne. . Najważniejsze aby zrobić to we wszystkich oknach tego typu wtedy nadal będzie zachowana harmonia elewacji. Jeżeli z żoną zdecydujemy się na ten projekt to raczej tak zrobimy. A co masz na myśli pisząc "okna niestandardowe" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 26.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 okna na parterze "male" czyli nie tarasowe maja wymiary 170x170 cm - sa duze. Ja chce jedno okno w jadalni znizyc ale nie do samej podlogi tylko tak aby mozna bylo usiasc na parapecie, ale ono wtedy bedzie mialo 2 m wysokosci Wiec chyba je obnizymy od sufitu.U nas bedzie jedna tafla bo okna nie beda otwieralne z wyjatkiem jednego okna w kuchni - bedzie uchylne. Planujemy rekuperacje wiec odchodzi wietrzenie oknami. Natomiast okna o takich duzych powierzchniach otwieralne raczej nie moga byc - beda za ciezkie Ale architekt po cos je robil tak wysoko Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 04.03.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ciekaw jestem ile osób dokonało już zakupu w.w. projektu.pozdrawiamPKhttp://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=417&IdKolekcji=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 09.05.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No i jak?? Ktos buduje?? BARDZO PROSZE wszystkich, ktorzy zdecydowali sie na ten domek o odzew!!! A moze juz tos wybudowal?? Jestem nim zachwycona, jesli uda sie wprowadzic "mala" zmiane polegajaca na przesunieciu sciany nosnej razem z garazem o jakis metr, (pomieszczenie gospodarcze MUSI byc szersze, tym samym lazienka powiekszy sie rowniez, chociaz na tym akurat mi nie zalezy), to ja go najprawdopodobniej biore Zastanawiam sie tez nad minimalnym powiekszeniem wysokosci pomieszczen na parterze i podniesieniem scianki kolankowej na poddaszu. Wiejska elewacja - jak dla mnie - jest piekna i ponadczasowa. Przy szlachetnych materialach bedzie wygladac super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 09.05.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Piotrze,my myslimy. Mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 06.12.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 No właśnie Czy ktoś poza mkkafe i mną buduje M20? Nasz M20 własnie jest przykrywany folią i za chwil kilka dachóweczka.... Po zapłaceniu fakturki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.12.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 buduje kilka osob - mialam pytanie na priva od jeszcze chyba 3 osob zdecydowanych - ktore zakupily projekt, wiec mam nadzieje ze z nadejsciem wiosny sie ujawnia i wymienimy doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts