roletka 13.05.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Witajcie Kto z was miał problem z przykrym zapachem wydobywającym się z rur dmuchających ciepłe powietrze z kominka.Dodam że to rury alu spiro chłodzone przy produkcji olejem, wiem wiem powinienem kupić te chłodzone wodą, ale Polak mądry po szkodzie, a tych palantów ktorzy mi je sprzedali powinno się ..... Po jakim czasie u was to się utleniło, wyparowało pzrestało śmierdzieć.CZy juz mam podłogi zrywać i kłaść nowe kanały, czy palić w kominku i wietzryć, aż wszystko sie wypali. Pozdrawiam i czekam na informacje.Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PolSol 14.05.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Miałem podobny problem: podczas pierwszych rozpaleń w kominku wynosiłem w nocy syna z pokoju do którego jest doprowadzony nawiew ciepłego powietrza- myślałem , ze to nieszczelność przewodu spalinowego i że się przedostaje CO. Na szczęście po ok. 10 cyklach palenia w kominku, zapach bezpowrotnie ustąpił. Trzeba mocno grzać i wietrzyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.05.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 CO jest gazem bezwonnym Ale ja też wynosiłabym dzieci z pokoju, gdzie z rur wydobywa się smród. Palić i wietrzyć, teraz jak jest ciepło. Odbędzie się bez wychlodzenia domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 14.05.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Mielismy coś podobnego (2 i 1/2 roku temu). Kominkarz nas o tym zresztą wczesniej uprzedził, mówił że trzeba ostro hajcować i wietrzyć. Przeszło, ale i tak dość długo trwało, parę tygodni. Nie wiem, czy to było to samo: zapach przypominał zdaje się przypalające się mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.05.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Zjawisko rzeczywiscie podobno w pełni normalne chociaz w moim przypadku nic takiego się nie działo.Wkład DOVRE - pierwsze rozpalenie jeszcze bez zabudowania więc moze wtedy się wysmierdział (chociaż wtedy tez nic nie było czuc) Ale nie ma się czym przejmowac. Uprzedzaja o tym nawet podczas zakupu. P.S. - Czesc Majka złotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roletka 14.05.2003 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Co innego smród z wypalającej sie farby na wkaładzie a co innego smród przy 4 paleniu wydobywający się z rur króre są naoliwione.Ten pirwszy ustapił po pierwszym dość intensywnym paleniu, zaś ten drugi jeszcze trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 14.05.2003 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Użytkownicy kominków - z pow. wypowiedzi wnioskuję,że korzystnie jest przepalić kominek przed położeniem podłóg, malowaniem ścian o meblach i firankach nie wspomnę ????? Doradźcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 15.05.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 U mnie tez strasznie rury capily przy pierwszych rozruchach kominka, lecz po kilku dniach palenia i wietrzenia bylo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Proszę powiedzcie. Jakie to są rury chłodzone wodą a jakie chłodzone olejem. Może ja nie zrobię błędu i nie kupię tych "śmierdzących". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roletka 20.05.2003 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Te niedobre to takie które są natłuszczone, wystarczy ze przejedziesz po nich dłonią i będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Dzięki Roletka. Pozdrawiam Waldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 09.07.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 WitamPodajcie mi prosze namiary na instalatorow kominkow z rozprowadzaniem cieplaOkolice Warszawy PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Wszelkie problemy z kominkiem i nie tylko "załatwi" rekuperator, ale tylko przeciwprądowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts