Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za 1 metr 2 - sama robocizna w 2007 roku

Aruchna

Recommended Posts

Rudolfo ja budowalem sie jesienia w Nadarzynie, dom ok 150m2 plus garaz na 2 samochody, stan surowy otwarty + wiezba i odeskowanie kosztowaly mnie 25 tys

Czyli kto szuka ten znajdzie :-) i to nie zza wschodniej granicy tylko gorale.

Witam, czy w takim razie mogę Cię prosić o namiary :D ?

Pozdrawiam,

Rudolfo

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rudolfo ja budowalem sie jesienia w Nadarzynie, dom ok 150m2 plus garaz na 2 samochody, stan surowy otwarty + wiezba i odeskowanie kosztowaly mnie 25 tys

Czyli kto szuka ten znajdzie :-) i to nie zza wschodniej granicy tylko gorale.

Witam, ja równierz ma w planach rozpoczecie budowy bomu ok 120 m2 w Walendowie koło Nadarzyna czy mogłabym prosić o namiary na ekipę która budowała u Ciebie.Z góry dziekuje.

Nie wiem teraz co myśleć o mojej wycenie; dom po obrysie ok. 16m x 14m.

1.fundamenty -20 000

2.ściany -16 000

3.strop bet. -12 000

4.słupy 2 szt. - 500

5.kominy 4 szt. - 2 000

6.dach -20 000

razem =======

70 000

brutto i z upustem wyszło 75 000 za dom parter bez poddasza użytkowego i bez piwnic. pow. użytkowa 150 m2

1.fundamenty -20 000

2.ściany -16 000

3.strop bet. -12 000

4.słupy 2 szt. - 500

5.kominy 4 szt. - 2 000

6.dach -20 000

razem =======

70 000

brutto i z upustem wyszło 75 000 za dom parter bez poddasza użytkowego i bez piwnic. pow. użytkowa 150 m2

Przepraszam ale to chyba miałbyć dowcip.500,- za m2 pow.użytkowej to chyba ktoś z rusztowania na głowe upadł.Jesli nawet jest to strefa szkód górniczych i potrzeba innych technologii to i tak totalne przegięcie

1.fundamenty -20 000

2.ściany -16 000

3.strop bet. -12 000

4.słupy 2 szt. - 500

5.kominy 4 szt. - 2 000

6.dach -20 000

razem =======

70 000

Przepraszam ale to chyba miałbyć dowcip.500,- za m2 pow.użytkowej to chyba ktoś z rusztowania na głowe upadł.Jesli nawet jest to strefa szkód górniczych i potrzeba innych technologii to i tak totalne przegięcie

1.fundamenty -20 000

2.ściany -16 000

3.strop bet. -12 000

4.słupy 2 szt. - 500

5.kominy 4 szt. - 2 000

6.dach -20 000

razem =======

70 000

Ja dostałem niedawno ofertę na 600 zł za m2 (90000 zł za 150 m2), więc jestem wstanie uwierzyć w powyższe. Myślę, że w moim przypadku była to cena zaporowa, aby mnie zniechęcić, bo budowlaniec był z polecenia i nie za bardzo kwapił się na moją budowę.

P.S. jacakam - Twoja "stodoła" jest całkiem, całkiem. :p

Szczerze mówiąc to znacznie lepiej wygląda w projekcie niż na tych stronach internetowych lub katalogach. Żona znajomym woli pokazać czarno-białe projekty niż kolorowe zdjęcie w folderze, bo mówi, że wygląda strasznie. Ale dzięki za słowa otuchy.

Witam Forumowiczów,

zamierzam na wiosnę rozpocząć budowę domu - Michałowice pod W-wą. Szukam wykonawcy na stan surowy otwarty (lub zamknięty). Jednego mam za 68 000zł za dom o pow. całk. 261m2 w dóch pełnych kondygnacjach (stan surowy otwarty) + więźba 5 000zł + dachówka i rynny 12 500. Zaznaczam, że to tylko robocizna (netto !). Wg mnie to stanowczo za dużo a co Wy o tym sądzicie ? Może macie namiary na kogoś, kto byłby rozsądniejszy cenowo ?

Pozdrawiam,

Rudolfo.

Rudolfo - to chyba trochę za dużo nawet jak i na Warszawę...

Ja płacę 40% tego co Ty za większy dom w Wawie

• 3 weeks później...
No i to chyba koniec negocjacji :D :D Dzisiaj trzecia rozmowa i jesteśmy umówieni na wtorek na podpisanie umowy o rozdziale kwot do wypłat. Stanęło na :D :D 9.000 zł ale to był cięzki bój i nie obyło się bez wyciągania ogromnych argumentów i pokładów siły persfazji. We wtorek podpiszę umowe i jest mój przez kilka miesięcy. :D

Jacakam,

a mogę spytać, jaką umowę z murarzem podpisujesz? Z osobą cywilną?

Mam podobnie (cena wyższa - 19 tys. 150 m2), ale gościu nie ma firmy (miał 2 lata przerwy w pracy), ma doświadczenie, znamy go... Mam nadzieję :-? , że się nie przejedziemy :-?

Witam

Jestem po rozmowie z szefem ekipy(mocno polecanej) i okazuje się ,że nie chce wyceniać całości ,ale poszczególne etapy prac:fundamenty -z kopaniem-120 zł za m3,ściany podobnie- też za m sześcienny 120 zł(przy maxie25 to 30 zł /m2) ,strop 40 zł/m2.Schody tez maja być liczone osobno.Czy ktoś mógłby to ocenić?pozdrawiam