Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika woodego - nasz skromny domek

woody

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no dobra, piszę... :lol:

ponieważ jestem w stosunku do ciebie nieco "zapóźniony", he, he... :D , to chętnie będę korzystał z twoich budowlanych doświadczeń. zwłaszcza, że również będę budował z silikatów (o czym jeż zresztą wiesz... 8) - dzięki za post na priv).

trzymam kciuki i czekam póki co, na kolejne odcinki,

ps. właśnie zamówiłem materiał z jedlanki i czekam na dostawę w przyszłym tygodniu...

woody dzisiaj zajrzałem ponownie do dziennika i dopiero dzisiaj zobaczyłem sam jego początkek :oops: :oops: :oops: coż za reklama - ale to bardzo miłe - napradwe!!!! wielkie dzieki!!!

yyyy zaintaresowała mnie tfa twórczość - co ta za program - i czy łatwo w nim sie odnaleść??? - chodzi mi o to - http://img62.imageshack.us/img62/5513/dprobyza3.th.jpg

obecnie jestem na urlopie.... wpadłem tylko na moment do firmy odwiedzić forum :) spis materiałów moge podesąłać ale jakoś grugo po weeku

pozdrawiam serdecznie!!!

Program w którym to robiłem to PRO100 - jak dla mnie to jest słaby.

Jest prosty w obsłudze, ale trzeba dużo pracy włożyć żeby cały projekt przerysowć do niego a potem jest problem że nie można wejść do pomieszczenia i zobaczyc jak to wygląda w środku.

Kolega forumowicz polecił mi to

http://www.lkavalon.com/sklep/catalog/product_info.php?cPath=22&products_id=99&osCsid=f49b3a6fa8d9e5451b0dc2770e0110c0

jeszcze nie mam zdania ale screny są zachęcające w PRO 100 nie ma co o takich myśleć.

a ja się zapytam o schody. w projekcie oryginalnym zaiegowe a u Ciebie ze spocznikiem. Jak to zrobiłeś??

Ja inspirowałem się tym projektem i min zmieniłem schody.

Są teraz szersze biegi i wygodniejsze przy wnoszeniu różnych rzeczy. A przede wszystkim nie przepadamy za takimi krentymi, niebezpiecznie się ponich wchodzi i schodzi.

• 2 weeks później...

Ale zabiliście mi ćwieka z tą budowlanką.

Wczytałem się w umowę i jest tak.

Jestem w Taryfie C11 (jeszcze nie wiem czy to drogo czy tanio) a umowa jest na dostarczanie proądu do "tymczasowe zasilanie placu budowy budynku mieszkalnego ....."

I jeszcze jedno umowa trwa do 11.2009

Napięcie 3 x 230/400V

Apropos mediów to np z wodą u nas jest tak że umowa jest taka jakby budynek już był czyli:

1m3 wody po 1,81 zł

1m3 ścieków 2 zł

i opłata abon. za wodomierz 2 zł miesięcznie

wszystko + 7% VAT

ale na czas budowy czyli do momentu odbioru budynku nie płaci się u nas za ścieki.

a jak to jest u Was