świercz1719500624 07.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 woody co tam u ciebie??? coś przycichłeś? kiedy zaczynasz wiosenne budowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.03.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 no nieźle!!! nieźle! czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majuniaa 21.03.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 WItam, ja także buduje z silikatów, tzn. bede za kilka/kilkanascie dni, bo teraz buduje piwnice z bloczków betonowych, a silikaty juz stoja i czekaja na swoja kolej. Mam pytanko, dlaczego poszlo ci tak dużo betonu na ławy - az 25 m , mi poszlo 14 a ma duze ławy (60). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.04.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Bardzo szczegółowo rozpisane kwoty .....ja piszę "ogólnie" ...mniej szczegółowo chyba...aczkolwiek staram się tez o niczym nie zapominać...bo kasa leci a potem będzie zdziwienie "na co to poszło"? Pisz, pisz.....jak już skończysz budowę to będzie fajna pamiątka No i oczywiście zazdroszczę...ja dopiero fundamenty a już czasami nerwy odmawiaja posłuszeństwa. Pozdrawiam, Smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 wow woody ale poszedłeś tak patrze na ten domek i u ciebie jakiś taki wielki mi się wydaje ten salon taki duzy..... u mnie jakoś tego nie widać http://img204.imageshack.us/img204/1581/p1040106xm7.th.jpg a gdzie belka podtrzymująca schody....??? ja jej nie widze.... co do łuku to hmmmmm..... ja nie przepadam za łukami, kragłościami itp.... chce ich jak najmniej w domu... mam juz okrągłe bale gankowe a tu już bardzo dużo ja bym go zlikwidował całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 26.04.2007 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 WItam, ja także buduje z silikatów, tzn. bede za kilka/kilkanascie dni, bo teraz buduje piwnice z bloczków betonowych, a silikaty juz stoja i czekaja na swoja kolej. Mam pytanko, dlaczego poszlo ci tak dużo betonu na ławy - az 25 m , mi poszlo 14 a ma duze ławy (60). Ja mam ławy wysokości 90 cm i dla tego tyle betonu poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 26.04.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Bardzo szczegółowo rozpisane kwoty .....ja piszę "ogólnie" ...mniej szczegółowo chyba...aczkolwiek staram się tez o niczym nie zapominać...bo kasa leci a potem będzie zdziwienie "na co to poszło"? Pisz, pisz.....jak już skończysz budowę to będzie fajna pamiątka No i oczywiście zazdroszczę...ja dopiero fundamenty a już czasami nerwy odmawiaja posłuszeństwa. Pozdrawiam, Smoczyca. Jak patrzę jakie to proste prace i w jakim tępie są ne wykonywane to chętnie zaczął bym je robić sam - aż mnie nosi - ale niestety nie rozdwoję się. Dlatego w Majowy weekend wypoczywam od budowy - a ściślej mówiąc od zastoju na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.04.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Woody...nic się nie martw...ja mam głębokość ław 1,80 a szerokośc 60 -musieliśmy wykopać spod ław cały torf ...aż na takiej głębokości się kończył..... ....poszło 30 kubików chudziaka, 24 kubiki B20 i 1700 bloczków fundamentowych (nie wiem czy jeszcze nie będe musiała dokupić na 1 rządek )....bankrutacja totalna...za beton 13000, za bloczki 6000 . Co zrobić...żyje się dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 26.04.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 wow woody ale poszedłeś tak patrze na ten domek i u ciebie jakiś taki wielki mi się wydaje ten salon taki duzy..... u mnie jakoś tego nie widać http://img204.imageshack.us/img204/1581/p1040106xm7.th.jpg a gdzie belka podtrzymująca schody....??? ja jej nie widze.... co do łuku to hmmmmm..... ja nie przepadam za łukami, kragłościami itp.... chce ich jak najmniej w domu... mam juz okrągłe bale gankowe a tu już bardzo dużo ja bym go zlikwidował całego Salon zafundował mi geodeta ale teraz się z tego cieszę. Belka będzie na następnych zdjęciach. A co do łuku to wydaje mi sie że będzie to jakieś nawiązanie do łuku na ganku. Zaokrągliłem też balkon nad wykuszem A za krągłościami wręcz przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 26.04.2007 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Woody...nic się nie martw...ja mam głębokość ław 1,80 a szerokośc 60 -musieliśmy wykopać spod ław cały torf ...aż na takiej głębokości się kończył..... ....poszło 30 kubików chudziaka, 24 kubiki B20 i 1700 bloczków fundamentowych (nie wiem czy jeszcze nie będe musiała dokupić na 1 rządek )....bankrutacja totalna...za beton 13000, za bloczki 6000 . Co zrobić...żyje się dalej . O w rany A co do ławy to nie chodziło mi o jej głębokość tylko o jej wysokość wykonaną z betonu lanego w ziemię a na tym stoją bloczki betonowe chyba 3 albo 4 warstwy i dopiero wychodzi z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.04.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Salon zafundował mi geodeta ale teraz się z tego cieszę. ...nie kumam - oświeć mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 26.04.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Salon zafundował mi geodeta ale teraz się z tego cieszę. ...nie kumam - oświeć mnie przy wyznaczaniu fundamentów geodeta pomylił się o 60 cm i powiększył mi dom od strony salonu. niestety zorientowaliśmy sie dopiero jak majster robił pierwsza warstwę z bloczka. Musiałem cała dokumentacje do pozwolenia poprawić. Taki kraj i tacy fachowcy, - na moim osiedlu jest to już 3 błąd geodety o którym wiem - i nie tego samego żeby było śmieszniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.05.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ...ale fajna niunia! Bedzie z tatą oprządał obejscie zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 17.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Hej, moim zdaniem wcale ten domek skromny nie bedzie bardzo ladny domek w ladnej okolicy jestem pod wrazeniem dokladnosci Twoich wyliczen powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 05.07.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 no fajny dziennik gratuluje.bede tez ten domek budowal ale narazie jestem na etapie papierow. ceny troche zaczynaja spadac wiec jest troche optymistyczniej, mam pytanko-ile placiles projektantowi za zmiane po pomylce geodety?-te powiekrzenie to nieglupi pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 05.07.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 mam do ciebie wielka prosbe gdyby to dla ciebie niebylo problemem to bardzo cie prosze o wyslanie jakis papierow,zutow odnosnie tego domku po zmianach-soper te schody -ad wysylam ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.07.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 woody BRAWO! i GRATULACJE! ps. gdzieś ty kupił tak rewelacyjnie zaimpregnowaną więżbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 06.07.2007 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 woody BRAWO! i GRATULACJE! ps. gdzieś ty kupił tak rewelacyjnie zaimpregnowaną więżbe? Drzewo pochodzi z własnego lasu (ciężkie i trochę się pokrzywiło) a impregnowałem osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 06.07.2007 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 mam do ciebie wielka prosbe gdyby to dla ciebie niebylo problemem to bardzo cie prosze o wyslanie jakis papierow,zutow odnosnie tego domku po zmianach-soper te schody -ad wysylam ci na priv Wysłałem wszystko co miałem chętnie pomogę w dalszych przemyśleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 06.07.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 mam do ciebie wielka prosbe gdyby to dla ciebie niebylo problemem to bardzo cie prosze o wyslanie jakis papierow,zutow odnosnie tego domku po zmianach-soper te schody -ad wysylam ci na priv Wysłałem wszystko co miałem chętnie pomogę w dalszych przemyśleniach witam dzieki za szybka odpowiedz ale jesli wysylales mi jakies zuty to niestety nic nie doszlo (na skrzynke wp?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts