krzysztofh 14.05.2003 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Czy kotś ma pomysł jak kłaść tynk na papę?Problem jest następujący:izolacja pozioma na fundamentach powinna się połączyć z izolacją poziomą na chudziaku. Tam gdzie wychodzi to na jednym poziomie, nie ma problemu. Schody zaczynają się w sytuacji kiedy poziom chudziaka jest niżej. U mnie w kotłowni i w garażu. Jeżeli wywinę izolację w dół i połączę ją z izolacją na chudziaku to na ścianie będzie ponad 20 cm papy ew. folii. Jak na to położyć tynk?Pomóżcie bo problem jest naglący! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.05.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 czy nie pomoze rapica metalowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.05.2003 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 A co to jest rapica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 15.05.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Odświeżam wątek,mnie to rownież interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.05.2003 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Jak widzisz MC mało jest chętnych do wsparcia w tym temacie. Tyle się mówi o zachowaniu ciągłości izolacji, więc temat jest istotny. Przecież muszą być jakieś masy gipsowe lub szpachlowe czy tynkowe, które będą się trzymały papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 16.05.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 To faktycznie trudna sprawa, ale praktycznie każdy się z tym musi zetknąć - ciekawe że nikt nie jest w stanie odpowiedzieć. Ja mam jeszcze trudniej bo mam folię bud. a nie papę, o otynkowaniu w ogóle można zapomnieć. Robię tak: jedna ściana garażu będzie docieplana (od wewnątrz), więc daję styropian do ziemi i po kłopocie. Na ścianie przeciwległej chyba podmuruję cokolik do odpowiedniej wysokości z bloczków 6 cm, który otynkuję albo okleję płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.05.2003 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 U mnie sytuacja wygląda tak, że ściana fundamentowa z bloczków jest szersza niż ściana z pustaków. Wprawdzie będzie ocieplona od wewnątrz wełną lub styropianem i płyta GK, którą można dać do posadzki i na tym płytki lub coś innego, ale inne ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 16.05.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 jutro mam spotkanie z kier.bud.,moze doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 19.05.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Niczego konkretnego nie dowiedziałem się.Pewnie zrobię tynk cementowy na siatce stalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.05.2003 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Dzięki chociaż za dobre chęci. W garażu jakoś sobie poradzę bo tej papy jest 14 cm, ale w pomieszczeniu gospodarczym prawie 0,5m.Będę szukał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viator01 20.05.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Nie myśleliście o wodoszczelnych masach uszczelniania. Można je z powodzeniem tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts